Agenda del Casal

Viernes, 01/04/2022

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MATERNAR

00:00

Fins al 30 de juny

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

Lisi Andrés Palacios és periodista feminista i veïna del barri del Guinardó des de fa uns quatre anys. Creu en la comunicació com a eina per transformar i millorar el món que hem heretat i actualment combina les seves dues passions: la cultura i el periodisme. Actualment s'enfronta a la seva primera maternitat, un procés sorprenent que ha tingut el privilegi de viure mentre cursava el Postgrau en Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Maternar és una sèrie d'autoretrats que m'he fet durant el meu vuitè mes d'embaràs. Quan et quedes embarassada hi ha molt entusiasme de l'entorn per fer-te fotografies i tot se centra en la panxa però m'interessava captar la meva perspectiva personal sobre els canvis que patia el meu cos i com aquests afectaven les meves emocions i moviments."

EXPOSICIONS | BRAKUMO21

20:00

Fins al 30 de maig

Brakumo 21 és una col·lecció de fotografies al voltant de l'abraçada després d'un any en el qual quasi ha estat prohibit.

Brakumo és un cant a la importància de l'afecte, a la fragilitat del cos independent del gènere, edat o raça i a la seva necessitat de contacte.

Pretén ser un homenatge a la recuperació de l'abraçada després de la COVID-19, o potser seria més correcte dir a la importància de l'abraçada en plena crisi de la COVID-19. Una abraçada diferent, nova, amb restriccions, però, al cap i a la fi, una abraçada que fa més dura la nostra fràgil pell.

"Al final, lo que queda es abrazarse, confiar en el otro, amar y dejarse amar, en medio de la balacera que es la vida." (Fito Páez)

DONA'T SALUT: RUTA ARTÍSTICA

18:00 to 20:30

Divendres 27 de maig a les 18 h

Celebrem el Dia Internacional de la Salut de les Dones des del potencial curatiu de l’expressió artística amb el Dona't Salut, una ruta artística presentada per Pilar Fernàndez amb el màgic violí de María J. García per diferents espais de l’entorn interior i exterior del Casal Mas Guinardó, que permet als i les participants tastar algunes expressions artístiques amb mirada femenina.  

Amb les actuacions de:

Corals de Dones de l'associació UT Música: Gaudirem de l'actuació de dues corals de dones d'aquesta entitat del Guinardó, amb una actuació intergeneracional especial pel Dona't Salut on gaudirem del resultat del seu procés creatiu, els assajos setmanals que esdevenen felicitat i cura per a totes les que hi formen part.

Andrea Pérez: Andrea Pérez és una artista amb diversitat visual, que amb un toc de rebel·lia reivindicativa i realitat alternativa, crea un imaginari únic i personal en les seves pintures. Al Dona't Salut, ens presentarà la seva obra i ens explicarà com és el seu procés creatiu.

Ball Gent Gran: Tots els divendres, el Mas esdevé un envelat amb la música i el ball de la gent gran del Guinardó. La dansa i aquesta trobada esdevé per a elles un bàlsam excepcional. En aquesta ocasió s'afegeixen al Dona't Salut per fer una petita mostra dels seus balls en línia.

El Circ de les coses impossibles: la companyia Martademarte ens presenta dos personatges Clown i un baül que circulen pel paisatge urbà buscant un lloc ideal per a crear la il·lusió d'alguna cosa impossible: caminar sobre ampolles! L'equilibri assolit per les artistes entre art, cos i ment, juga amb la Música, el clown i el funambulisme sense deixar a ningú indiferent! 

Ame, Movimiento y Expresión: La Companyia AME és un referent en dansa inclusiva a la ciutat de Barcelona. La seva passió trenca les barreres i els límits que ens posem i en trobem en el nostre dia a dia. En aquesta ocasió interpretaran la peça Ustedes y Nosotros... a càrrec de Victoria Martínez i Emilio Bravo.

Lori C. Webber: Lori és una artista plàstica que explora mitjançant la música i el dibuix els camins i imaginaris de la ment. En el Dona't Salut donarà visibilitat al poder curatiu de l'art per tractar malalties mentals.

Maisa Sally-Anna Perk: La Maisa és una artista multidisciplinària per a qui l'art i la salut, són pilars vitals i fonamentals. Mitjançant la dansa, la poesia i el format audiovisual, impregna d'art i intensitat el seu entorn i el públic que l'envolta.

Concert de Marta Mattotti: Marta Mattotti és una cantautora italiana resident a Barcelona que escriu cançons sobre la vida quotidiana en clau d'humor, teràpia indispensable per gaudir dels dies amb el millor dels somriures!

Activitat gratuïta.

Organitza: Casal Mas Guinardó