Agenda del Casal

Viernes, 01/04/2022

EXPOSICIONS | OBJECTIU DONA: MATERNAR

00:00

Fins al 30 de juny

Projecte guanyador de la convocatòria Objectiu Dona - Primavera 2022

Lisi Andrés Palacios és periodista feminista i veïna del barri del Guinardó des de fa uns quatre anys. Creu en la comunicació com a eina per transformar i millorar el món que hem heretat i actualment combina les seves dues passions: la cultura i el periodisme. Actualment s'enfronta a la seva primera maternitat, un procés sorprenent que ha tingut el privilegi de viure mentre cursava el Postgrau en Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Maternar és una sèrie d'autoretrats que m'he fet durant el meu vuitè mes d'embaràs. Quan et quedes embarassada hi ha molt entusiasme de l'entorn per fer-te fotografies i tot se centra en la panxa però m'interessava captar la meva perspectiva personal sobre els canvis que patia el meu cos i com aquests afectaven les meves emocions i moviments."

EXPOSICIONS | SOMOS CUBA

00:00

Fins al 30 de juny

Cuba és aquest estrany país que lluita per ser 'normal' des del 1868. Si bé és cert que quan vaig arribar a Cuba, les meves expectatives fotogràfiques eren plenes de llum i color, de música i ritme...; quan vaig arribar a l'Havana, quan vaig parlar amb els cubans, quan vaig sentir què era Cuba en tota la seva esplendor, les fotos es van convertir, van abandonar el color, i tal com diu un amic fotògraf, en Jordi Galderic: - Si vols fotografiar la roba d'una persona, fotografia-la en color; si el que vols és fotografiar-li l'ànima, fes-ho en blanc i negre... i així va ser com, sense voler-ho, a mi Cuba, em va sortir en blanc i negre.

Al vestíbul del Casal

ACTIVITATS | FORMACIÓ DE LA TAULA D'INTERCULTURALITAT

18:30 to 20:30

Dijous 30 de juny i dilluns 4 de juliol de 18.30 a 20.30

FORMACIÓ: ES POT COMUNICAR SENSE DISCRIMINAR?

INTRODUCCIÓ

Aquesta formació organitzada pel Programa BCN Interculturalitat en col·laboració amb la Taula Intercultural del Mas Guinardó vol aportar eines de la perspectiva intercultural per detectar i analitzar narratives discriminatòries basades en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural, així com també, el discurs de l’odi a les xarxes socials.

CONTINGUTS

 1a sessió

  • Es pot comunicar sense discriminar?
  • Les narratives discriminatòries basades en imaginaris racistes sobre la diversitat cultural.
  • El discurs de l’odi a les xarxes socials

2a sessió

  • Eines per detectar narratives discriminatòries
  • Estratègies per l’elaboració de narratives transformadores

METODOLOGIA

La formació serà presencial. Es combinarà l’exposició de caire teòric amb exemples, exercicis i dinàmiques.

FORMADORA: Paloma Chen

Periodista i escriptora. La seva investigació periodística "Crecer en “un Chino” " sobre joves d'origen xinès a Espanya va ser publicada a El Salto. Col·labora amb la Transnational Migrant Platform-Europe i amb mitjans com El País o La Marea. Realitza formacions i tallers de periodisme i antiracisme per a diverses organitzacions És autora de l'informe de CEAR-PV Sense Tòpics sobre el tractament informatiu de la migració i el refugi.

Organitza: Taula d'Interculturalitat  i Convivència del Mas Guinardó i BCN Interculturalitat.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Inscriu-te aquí o presencialment al punt d'informació del Casal