Agenda del Casal

Divendres, 06/11/2020

ACTIVITAT AJORNADA! ESPECTACLE DE CLOWN I HUMOR GESTUAL EME DE CARLO MÔ

Horari: 20:00

Activitat ajornada! Us informarem més endavant de noves dates per a la programació d'aquesta activitat.

Dues crosses, un home i un abric.

Treure’s l’abric o no tenir cames esdevenen el mateix obstacle. I només la imaginació esdevé la millor solució a tots els problemes en aquest espectacle de teatre físic dirigit per Leandre Ribera.

Preu: 1 donació per a la Xarxa d'aliments!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues i Barcelona Districte Cultural

Dins del Cicle del Barcelona Districte Cultural

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

ACTIVITAT AJORNADA! MOSTRA DE CURTMETRATGES DE FUTUR

Horari: 18:30

Aquesta activitat queda ajornada en compliment de les noves mesures de seguretat per la contenció de la pandèmia de la Covid19.

Us informarem més endavant de noves dates per a la programació d'aquesta activitat.

Organitza: Grup FF Cinema

TORNEM A OBRIR LES PORTES DEL CASAL!

Horari: 17:45 a 12:30

Des d'avui dilluns dia 9 tornem a obrir les portes del Casal. Gràcies a totes pel suport que hem rebut aquests dies.

Obrirem en horari de secretaria: dilluns de 17 h a 20 h i de dimarts a divendres de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h.

Volem que el Casal sigui un espai segur per això cal que portem la mascareta tota l'estona, respectem la distància de seguretat entre persones, que ens desinfectem les mans a l'entrar, i que ens les rentem sovint durant l'estada.

En aplicació de les normatives per la contenció de la pandèmia de la Covid19 l'activitat presencial al Casal està molt restringida. Això ens preocupa perquè les persones estem patint situacions de vulnerabilitat física, emocional i social, per això cal mantenir activitats d'intervenció social i comunitària que fomentin el vincle i el suport mutu, que ens ajudin a mantenir‐nos actives i que redueixin les conseqüències de la por i l'aïllament.

* Programació cultural: hem d'ajornar totes les activitats que tenim previstes. Mantenim el nostre compromís amb les companyies i els tècnics i buscarem noves dates. No ens agrada gens aquesta decisió, s'ha fet un gran esforç des del sector per complir estrictament amb totes les mesures de seguretat. El tancament de les sales afecta directament a totes les treballadores del món de la cultura, deixant-les novament desemparades.

* Seguim fent els tallers en línia. Conscients que aquest format no és l'ideal, pesem que és una bona manera de mantenir un fil d'activitat que ens permeti recuperar-nos amb força quan puguem tornar a trobar-nos.

* Mantenim el suport al Banc d'aliments de la Xarxa de Suport del Carmel. Podeu venir al Casal (en horari de secretaria) i aportar qualsevol dels molts productes que es necessiten. Més informació en aquest enllaç!

* Mantenim algunes cessions d'espais de caràcter comunitari i a les escoles públiques del barri.

* La Cafeteria del Casal segueix tancada.

EL RENOVA LA TEVA ROBA ES REINVENTA AMB ACTIVITATS ONLINE

Horari: 18:00

Torna el Renova la teva roba amb una edició de tardor adaptada a les mesures de prevenció de la COVID-19, per la seguretat de totes.

L'edició online del renova compta amb tallers en línia i vídeo tutorials que fomentin el reciclatge i la customització de roba online. També hi haurà xerrades i altres activitats relacionades amb el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Les activitats online de la xarxa d'intercanvi Renova la teva roba són proposades pels diferents equipaments i entitats de la ciutat que hi participem.

  • Començarem amb el taller online "Moda i emergència climàtica: roba, residu i recurs" el dilluns 9 de novembre a les 18 h, una proposta d'Aula ambiental Sagrada Família.
  • El dijous 12 de novembre a les 18 h el Casal de Joves de les Corts proposa un taller online de "Embolcalls creatius: reutilitzam els retalls de roba".
  • I el divendres 13 de novembre a les 18 h us proposem un vídeo tutorial de "Fabricació de mascaretes amb roba reciclada" des del web i les xarxes socials del Casal Font d'en Fargues.

Aquestes i moltes més activitats seran les que configurin la programació d'aquest Renova la teva Roba tardor 2020, que aviat podrem consultar en un fulletó en línia a la web de l'Ajuntament de Barcelona i a la del Casal.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues i Espai Ambiental Coop

CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG AL CASAL

Horari: 20:00

Segons el Banc de Sang i Teixits cada dia fan falta entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per poder garantir que totes les persones ingressades tinguin la sang imprescindible per dur a terme els seus tractaments. I des del Casal Font d'en Fargues volem contribuir aportant el nostre granet de sorra amb una Campanya de Donació de Sang el dijous 26 de novembre de 16 a 20 h de la tarda.

 

Si vols participar en aquesta activitat de salut pública, imprescindible per garantir la vida dels malalts, apunta't al web  donarsang.gencat.cat/FontDenFargues i concerta cita a l'hora que millor et vagi per fer la donació. A més, pots mirar de multiplicar la teva donació compartint l'enllaç de la campanya entre els teus contactes, tot engrescant-los a participar-hi. Quants més siguem, millor!

 

Aquesta col·lecta de donació de sang és realitzarà aplicant totes les mesures de seguretat i prevenció de la covid-19, sent obligatori fer: ús de mascareta, rentat de mans, respectar els recorreguts d'entrada i sortida, respectar la distància mínima de seguretat d'1,5m entre persones, demanar cita prèvia i fer cas a les indicacions de l'organització de l'activitat.

 

Dona sang, dóna vida!

COMISSIÓ ECONÒMICA

Horari: 11:15 a 21:15

Us convidem a participar de les reunions de la Comissió Econòmica del Casal. La propera tindrà lloc aquests divendres 13 de novembre a les 9 h del matí, online en aquest enllaç:  https://meet.jit.si/CasalFF-ComissioEconomica  

Obrim nous espais de participació de totes les persones vinculades al Casal per seguir amb el procés de canvi del model de governança. 

Les reunions de la comissió econòmica son mensuals i en elles fem valoració de la situació econòmica del Casal i treballem el pressupost per assegurar que sigui una eina per assolir els objectius del Casal. 

El Casal és Barri!

MOSTRA DE FOTOGRAFIES "LA GENT DEL BARRI A UN LLOC SOMIAT"

Horari: 12:00

 

La mostra de fotografies "LA GENT DEL BARRI A UN LLOC SOMIAT" del Racó de la Foto neix de la pregunta "on vols viatjar?".

Veïns i veïnes van fer-se fotos amb un chroma de fons amb el grup de fotografia del Casal. I d'aquelles fotos que van fer, van realitzar un procés informàtic per crear una infografia amb la imatge del desig. El resultat d'aquell divertiment és el que us presentem en una exposició del grup Racó de la Foto que podeu gaudir a les escales que pugen a la Cafeteria i a les parets d'aquesta.

Organitza: Grup Racó de la Foto

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

PARTICIPA A L'ESPAI CREIX EN FAMÍLIA

Horari: 12:30

Al Casal Font d’en Fargues tenim el Creix en família, un projecte propi que ofereix espais, tallers i activitats per gaudir i compartir en família. Hi pots trobar activitats que contemplen les necessitats i els canvis que experimenta una família amb nens i nenes de 0 a 16 anys, i que intenten acompanyar i oferir espais alternatius de lleure en un ambient respectuós. 

 

Per tal de poder donar resposta a les vostres inquietuds com a pares i mares a l’espera d’un nadó o d’infants de 0 a 5 anys volem seguir organitzant sessions formatives que siguin profitoses per a vosaltres. Es per això que des de l'espai Creix en familia del Casal volem oferir-vos una càpsula formativa online que us ajudi a adquirir recursos i coneixements sobre l'embaràs, la maternitat, la paternitat i la criança dels vostres fills.

 

A continuació us detallem un seguit de propostes perquè trieu quina s'adapta més a les vostres necessitats: https://forms.gle/9mxrGK1YtCttcGCUA

 

La proposta més votada serà el contingut que tractarem a la Càpsula formativa online que organitarem properament. Teniu del 12 al 19 de novembre per donar la vostra opinió. Moltes gràcies per la vostra participació.

 

El Casal és barri!

ACTIVITAT AJORNADA! ESPECTACLE DE CIRC: 'PEIX'

Horari: 20:00

Activitat ajornada! Us informarem més endavant de noves dates per a la programació d'aquesta activitat.

El peix petit que neda a contracorrent. I el gran que neda a favor de les onades.

El peix, l’oceà, la canya, l’ham, la llinya, l’esquer... la peixera.

Un peix que es mossega la cua, encara que no en tingui, i que no presumeix de ganyes, encara que les tingui ben grosses. Un peix que s’enfila en una escala i fa equilibris per no caure a un mar de vegades tranquil i d’altres, mogut; un mar que desborda poesia i destil·la un humor absurd que, de tan negre, sembla blanc i que per ser blanc ens pareix negre.

"Peix", el segon espectacle d’Hotel Iocandi parla amb veu de mallorquí en una tarda d’hivern, quan els turistes només habiten la memòria i han abandonat l’illa deixant un paisatge buit, com el d’un aparador l’últim dia de la temporada de rebaixes.

Recomanat a partir dels 6 anys (per a tots els públics)

Preu:  1 donació per a la Xarxa d'aliments!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues i Barcelona Districte Cultural

Les inscripcions on line les podreu fer a partir del 06/11/2020 en aquest enllaç!

Dins del Cicle del Barcelona Districte Cultural

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

ESPECTACLE FAMILIAR DE PRIMERA INFÀNCIA "PINTAMÚSICA"

Horari: 20:45

Djous 24 de novembre de 12 h a 12.35 h

Un espectacle de cia. Viu el teatre recomanat per a infants de 0 a 4 anys.

Pintar la música, dibuixar els sons, viatjar amb els colors i els ritmes d’estació en estació, sentint la calor, acolorint el fred, dibuixant com cauen les fulles o escoltant com creixen les flors. Tres actors-músics-cantants a l’escenari dibuixen amb els seus instruments, amb les seves mans, amb les seves veus, un quadre que ens remet a les línies fermes i els colors purs dels quadres de Joan Miró mentre ens fan viatjar, dia rere dia, mirada rere mirada, so rere so, per una natura i un paisatge que van florint i morint al llarg de l’any, un passeig que compta amb l’ajut (inestimable) de Vivaldi i les seves Quatre estacions.

Preu: 0 € (Activitat subvencionada)

Organitza: Associació Casal Font d’en Fargues i Barcelona Districte Cultural

Dins del Cicle del Barcelona Districte Cultural

Aforament limitat. Cal fer reserva prèvia a partir del 14 de desembre en el següent enllaç!

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

TEATRE: 'EL PRIMER (PETÓ)'

Horari: 20:00 a 21:00

Dissabte 28/11 a les 20 h

A càrrec de la Cia. TDC Teatre

Monòlegs de Paloma Pedrero adaptats i dirigits per Pere Puértolas.

A 'El primer (petó)' quatre dones ben diferents, la Teresa, l’Ainoa, l’Elena i la Pilar ens expliquen, entre neguits i rialles, la història del seu primer petó.

Una comèdia plena de tendresa, d’innocència i d’humor per a un temps en què fer petons pot ser perillós (o subversiu).

'El meu primer petó d'enamorada, el vaig fer amb onze anys, en un raconet que tenia el meu estimat entre la punta dels llavis i una piga molt tendra'.

'De l'única cosa que me'n penedeixo, és de no haver-te fet un petó a l'aeroport'.

'Va ser com un xoc de trens, una topada que va deixar en Carlo totalment paralitzat.

'Però, a veure, què vols que t'expliqui? El meu primer petó o la meva primera morrejada?

'Doncs això, que amb un senzill petó, vaig acabar més mullada que si m'hagués ficat al mar fins a la cintura.

'Era allà, a dins de la tovalloleta blanca, el vaig sentir a la boca quan... m’assecava. Mai no m’havien fet un petó així'

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Cal fer reserva prèvia en el següent enllaç!

 Si ja estan exhaurides pots escriure'ns a info@casalfontdenfargues.cat per apuntar-te a la llista d'espera.

 

Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de la Font d'en Fargues

*Aquesta activitat ha estat ajornada de programació de la Festa Major

 

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal.