Agenda del Casal

Dilluns, 09/11/2020

TORNEM A OBRIR LES PORTES DEL CASAL!

Horari: 17:45 a 12:30

Des d'avui dilluns dia 9 tornem a obrir les portes del Casal. Gràcies a totes pel suport que hem rebut aquests dies.

Obrirem en horari de secretaria: dilluns de 17 h a 20 h i de dimarts a divendres de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h.

Volem que el Casal sigui un espai segur per això cal que portem la mascareta tota l'estona, respectem la distància de seguretat entre persones, que ens desinfectem les mans a l'entrar, i que ens les rentem sovint durant l'estada.

En aplicació de les normatives per la contenció de la pandèmia de la Covid19 l'activitat presencial al Casal està molt restringida. Això ens preocupa perquè les persones estem patint situacions de vulnerabilitat física, emocional i social, per això cal mantenir activitats d'intervenció social i comunitària que fomentin el vincle i el suport mutu, que ens ajudin a mantenir‐nos actives i que redueixin les conseqüències de la por i l'aïllament.

* Programació cultural: hem d'ajornar totes les activitats que tenim previstes. Mantenim el nostre compromís amb les companyies i els tècnics i buscarem noves dates. No ens agrada gens aquesta decisió, s'ha fet un gran esforç des del sector per complir estrictament amb totes les mesures de seguretat. El tancament de les sales afecta directament a totes les treballadores del món de la cultura, deixant-les novament desemparades.

* Seguim fent els tallers en línia. Conscients que aquest format no és l'ideal, pesem que és una bona manera de mantenir un fil d'activitat que ens permeti recuperar-nos amb força quan puguem tornar a trobar-nos.

* Mantenim el suport al Banc d'aliments de la Xarxa de Suport del Carmel. Podeu venir al Casal (en horari de secretaria) i aportar qualsevol dels molts productes que es necessiten. Més informació en aquest enllaç!

* Mantenim algunes cessions d'espais de caràcter comunitari i a les escoles públiques del barri.

* La Cafeteria del Casal segueix tancada.

CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG AL CASAL

Horari: 20:00

Segons el Banc de Sang i Teixits cada dia fan falta entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per poder garantir que totes les persones ingressades tinguin la sang imprescindible per dur a terme els seus tractaments. I des del Casal Font d'en Fargues volem contribuir aportant el nostre granet de sorra amb una Campanya de Donació de Sang el dijous 26 de novembre de 16 a 20 h de la tarda.

 

Si vols participar en aquesta activitat de salut pública, imprescindible per garantir la vida dels malalts, apunta't al web  donarsang.gencat.cat/FontDenFargues i concerta cita a l'hora que millor et vagi per fer la donació. A més, pots mirar de multiplicar la teva donació compartint l'enllaç de la campanya entre els teus contactes, tot engrescant-los a participar-hi. Quants més siguem, millor!

 

Aquesta col·lecta de donació de sang és realitzarà aplicant totes les mesures de seguretat i prevenció de la covid-19, sent obligatori fer: ús de mascareta, rentat de mans, respectar els recorreguts d'entrada i sortida, respectar la distància mínima de seguretat d'1,5m entre persones, demanar cita prèvia i fer cas a les indicacions de l'organització de l'activitat.

 

Dona sang, dóna vida!

MOSTRA DE FOTOGRAFIES "LA GENT DEL BARRI A UN LLOC SOMIAT"

Horari: 12:00

 

La mostra de fotografies "LA GENT DEL BARRI A UN LLOC SOMIAT" del Racó de la Foto neix de la pregunta "on vols viatjar?".

Veïns i veïnes van fer-se fotos amb un chroma de fons amb el grup de fotografia del Casal. I d'aquelles fotos que van fer, van realitzar un procés informàtic per crear una infografia amb la imatge del desig. El resultat d'aquell divertiment és el que us presentem en una exposició del grup Racó de la Foto que podeu gaudir a les escales que pugen a la Cafeteria i a les parets d'aquesta.

Organitza: Grup Racó de la Foto

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

PARTICIPA A L'ESPAI CREIX EN FAMÍLIA

Horari: 12:30

Al Casal Font d’en Fargues tenim el Creix en família, un projecte propi que ofereix espais, tallers i activitats per gaudir i compartir en família. Hi pots trobar activitats que contemplen les necessitats i els canvis que experimenta una família amb nens i nenes de 0 a 16 anys, i que intenten acompanyar i oferir espais alternatius de lleure en un ambient respectuós. 

 

Per tal de poder donar resposta a les vostres inquietuds com a pares i mares a l’espera d’un nadó o d’infants de 0 a 5 anys volem seguir organitzant sessions formatives que siguin profitoses per a vosaltres. Es per això que des de l'espai Creix en familia del Casal volem oferir-vos una càpsula formativa online que us ajudi a adquirir recursos i coneixements sobre l'embaràs, la maternitat, la paternitat i la criança dels vostres fills.

 

A continuació us detallem un seguit de propostes perquè trieu quina s'adapta més a les vostres necessitats: https://forms.gle/9mxrGK1YtCttcGCUA

 

La proposta més votada serà el contingut que tractarem a la Càpsula formativa online que organitarem properament. Teniu del 12 al 19 de novembre per donar la vostra opinió. Moltes gràcies per la vostra participació.

 

El Casal és barri!