Agenda del Casal

Divendres, 05/03/2021

EXPOSICIÓ: 'NOMEOLVIDES': HILO ROJO DE LA MEMORIA

Horari: 17:00

La creativitat dels dibuixos que Lourdes va fer per il·lustrar el llibre “El mundo inventado: un acto de amor. Palabra y memoria de las cuidadoras de Alzheimer” d’Olga Fernández Quiroga.

Continua aquest diàleg des de l’exili interior d’una malaltia que et desposseeix de tu mateix. Dotze textos /testimoni que evoquen l’enllaç entre familiars que ajuden en la pèrdua de memòria.

A partir d’aquí una flor, "nomeolvides", com a vehicle de record enllaçarà als protagonistes.

La llegenda de "nomeolvides", es lliga amb fill vermell entre els personatges i intentarà agafar-se per no perdre’s en els vaivens de la memòria.

Visible a l'espai de la cafeteria del Casal.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal.

EXPOSICIÓ: 'SOMRIURES'

Horari: 17:00

Clown Science Dreams és una organització dedicada a proporcionar programes educatius a través del teatre i del clown a refugiats d’arreu del món.

Aquesta exposició és una recopilació d'imatges de diverses experiències viscudes al continent asiàtic, africà i a l’Orient Mitjà.

A través de l'objectiu de la càmera, els participants volen mostrar les persones que s'han anat trobant pel camí i amb qui han compartint riures i emocions.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal.

VOLS AJUDAR A QUE 4 PROJECTES DEL BARRI ES FACIN REALITAT?

Horari: 10:00 a 23:00

L’Ajuntament té en marxa el procés “Pressupostos participatius de Barcelona” que pretén que la ciutadania decidim com invertir una partida pressupostària de 30 M€ en total (3,2 M€ per al districte d’Horta Guinardó).

Després d’una fase per proposar projectes i d’una altra fase de valoració tècnica de les propostes recollides, hi ha 4 projectes del barri que han fet un pas endavant:

Escales mecàniques de Plaça Font de la Mulassa a Dr. Bové.

Construcció d’unes escales mecàniques que connectin aquests dos punts del barri i, alhora, millorin la comunicació amb la línia de bus 24. Més informació aquí.

Rehabilitació escales de la davallada de Palautordera

Millora i dignificació d’aquestes escales, que funcionen com a espai públic i com a eix de connexió entre els carrers d’Aguilar i Alt de Pedrell. Més informació aquí.

Recuperem la Muntanyeta de l'Escola Àngels Garriga!

Formalització dels usos educatius i recreatius que es donen en aquest solar, a partir de l’adquisició i condicionament del terreny. Més informació aquí.

El Casal Font d'en Fargues pel Clima

Desenvolupament d’un Pla d’acció per tal que l’edifici i l’espai del Casal contribueixi a fer front al canvi climàtic (accions de mitigació i accions de resiliència) Més informació aquí.

Del tots els projectes presentats al Districte, només 20 passaran a la següent fase. La selecció de quins són els projectes que passen és a través de votacions de la ciutadania del 22 de març al 5 d'abril (ambdós inclosos).

No sempre tenim la oportunitat de decidir d’una manera tan activa a què es destinen els diners municipals així que et fem una pregunta: vols ajudar a que aquests 4 projectes es facin realitat? T’expliquem com fer-ho en 3 simples passos! O tres passos i mig...

1) Registra’t a la plataforma “decidim.barcelona”, fent clic aquí. Si ja estaves registrat/da, només et cal iniciar la sessió.

2) Accedeix a la pàgina dels Pressupostos participatius, fent clic aquí, i veuràs els projectes del barri que han passat a aquesta fase.

3) Vota els projectes del barri fent clic al botó “Dona suport”.

4) Extra! Comparteix aquesta informació amb la gent del teu entorn i anima’ls a votar.

Si tens qualsevol dificultat, pots venir al Casal i t’ajudarem a fer-ho! De dimarts a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h i dilluns de 17 a 20h.

Tingues en compte que cadascuna de nosaltres (de 14 anys o més, empadronades a Barcelona i que ens haguem registrat a la plataforma) podem votar entre 2 i 10 projectes de tota la ciutat, així que pots aprofitar l’ocasió per donar suport a altres propostes que et semblin interessants. Per més detalls, pots fer clic aquí.

Està a les nostres mans (concretament als “clics” del nostre ratolí) fer que els projectes del barri segueixin avançant.

Anima’t a donar-hi suport!