Agenda del Casal

Dimecres, 02/06/2021

EXPOSICIÓ. 'GENT GRAN: HAN FET POSSIBLE EL BARRI'

Horari: 17:00

El grup del racó de la foto ha capturat la vitalitat i ganes de viure del Casal Gent Gran i fan un homenatge a tota la gent gran. Perquè mai han deixat d'estar presents al Casal.

'La nostra gent gran ha patit la pandèmia com a col·lectiu. I el tancament del Casal i l'anul·lació de les activitats que hi desenvolupaven ha trencat la seva rutina.
Per això el Casal ha suggerit al Racó de la Foto una acció dirigida a ells: fer-los venir a posar per a un retrat. 

Molt bona va ser la resposta dels participants que van demostrar un gran humor i entusiasme. L'element comú de cada retrat va ser la butaca i la manera de seure i l'expressió de les seves cares l'element diferencial que els defineix.

Les frases que hi veureu estan extretes de les converses que es van tenir amb totes les persones participants.

Aquesta original exposició és el resultat de les diferents sessions fotogràfiques. Cada foto s'ha treballat acuradament per treure el bo i millor de cada persona. I com als actuals components del Racó són uns entusiastes de la fotografia en blanc i negre, presentem una foto diferent de la de color per adonar-nos dels detalls i matisos que es potencien'.

Organitza: Grup Racó de la foto

EXPOSICIÓ: 'CARTELLS TEATRALS POLONESOS DELS 60' I 70'

Horari: 17:00

A la Polònia dels anys 60 del passat segle al teatre d’avantguarda i a la reinterpretació dels clàssics romàntics nacionals els acompanyen cartells d’imatges d’estructures simples als quals els espectadors havien de dotar de significat. Mestres com Lenica, Cieslewicz, Mlodozeniec i Starowieyski jugaven amb el grafisme i la metàfora per seduir a l’espectador. És en aquell temps quan s’inaugurà l’expressió “Escola Polonesa” que tantes vegades s’ha anat enriquint i redefinint amb nous artistes i estils.

Els setanta afegeixen esplendor i autors com Aleksiun, Urbaniec i Czerniawski que comencen a ser considerats per la crítica i el públic com artistes plàstics a l’alçada de pintors i escultors. Els cartells comencen a fer-se un lloc al món del art i s’impulsen biennals internacionals de cartells a Varsòvia i Katowice. Els cartells teatrals polonesos ens commouen perquè ens expliquen a través d’un grafisme inconfusible una visió personal i compromesa del què ens trobarem a l’escenari. No hi ha publicitat ni informació, només emoció en estat pur. El cartell es concep doncs, com una interpretació més de la mateixa obra però en un altre llenguatge, el plàstic.

Són molts els mestres que ha donat Polònia d’entre ells n’hem triat 13 d’entre els 1960’s i 1970’s, per fer una petita mostra: Jan Jaromir Aleksiun, Roman Cieslewicz, Jerzy Czerniawski, Andrzej Dudzinski, Edward Dwurnik, Andrzej Krauze, Jan Lenica, Jan Mlodozeniec, Andrzej Pagowski, Jan Sawka, Franciszek Starowieyski, Maciej Urbaniec i Wojciech Wolynski.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues amb el suport del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre.

CICLE D'ESTIU A LA FRESCA - CINEMA: 'TOT EL QUE EM QUEDA DE LA REVOLUCIÓ'

Horari: 22:00

Lloc: Pati de l'Escola de Música Can Fargues

Directora: Judith Davis (France 2018)

Angèle és una dona jove revoltada per la forma de vida "liberal" del nostre món, les seves opressions, els seus buits: combativa i militant, ha mantingut el sentit de les lluites dels seus pares, activistes del 68.

S'aplica tant a intentar canviar el món com a fugir de les trobades romàntiques.

Què li queda de la revolució? I dels seus compromisos i resistències? Angèle intenta trobar un equilibri ...

Col.laboració de l'Institut Français.

Preu: 0€ (Activitat Subvencionada)

Reserva d’entrades a la web del Casal a partir de les 10h del 23/06 en aquest enllaç!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues i Grup FF Cinema

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

L'espai on es realitza l'activitat ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

CICLE D'ESTIU A LA FRESCA DEL CASAL FONT D'EN FARGUES

Horari: 22:00 a 20:00

Celebrem el solstici d'estiu amb la nova programació de les activitats del mes de juliol!

Consulta tota la programació en aquest enllaç! o directament des de la nostra web.
Imprescindible reserva d'entrades: https://www.reserva.casalfontdenfargues.cat/

 

CICLE D'ESTIU A LA FRESCA! CONTACONTES A LA FONT D'EN FARGUES: 'ELS CONTES D'EN MIMATURA'

Horari: 11:30

Aquesta activitat se celebrarà en Refugi climàtic de l'Escola Font d'en Fargas

En Mimatura és un follet que viu i estima la natura.

El Gernat se'l va trobar un dia per casualitat mentre estava estirat en un prat i ell li va transmetre a trompons unes històries que parlen d'arbres, boscos i animalons.

I sobretot li va dir que no me les guardi per mi, que les ha d'explicar a tothom qui les vulgui escoltar.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Totes les persones interessades en participar en l'activitat us podreu inscriure a partir de les 10h del 16/06 en aquest enllaç!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

 

CICLE D'ESTIU A LA FRESCA: ESPECTACLE DE CIRC INTERACTIU SOBRE LA COVID 'COm la VIDa'

Horari: 20:00

COmlaViDa és un toc de color a l'uniforme gris de la pandèmia, un antídot artístic que posa de manifest diferents realitats coexistents en el moment actual, convidant d’ una manera simpàtica a la reflexió personal.

Una metgessa estressada, una nena que es rebel·la, dos amics que es troben, un grup de clowns que actualitzen la normativa Covid… Circ i música, les dues cares de la mateixa moneda.

D' un equip de desinfacció que elimina la por i ens retorna el somriure.

Un espectacle multidisciplinar, amb música en directe, trapezi, corda, acrobàcia, clown, roda cyr, dansa-teatre i manipulació de titelles.

A càrrec de cia. DesinfACCIÓ

Preu: Taquilla Inversa

Reserva d’entrades a la web del Casal a partir de les 10h del 22/06 en aquest enllaç!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

El Casal ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

 

CICLE D'ESTIU A LA FRESCA: CONCERT AMB 'TRES' i 'LA CHUNGA'

Horari: 20:00

Lloc: Pati de l'Escola de Música Can Fargues

Concert a la Fresca de 'TRES' acústic i 'La Chunga' als Jardins de Can Fargues.

ATENCIÓ! Per qüestions de salut pública 'La Chunga' no ens podrà acompanyar al concert d'aquest vespre, els toca quedar-se a casa i cuidar-se molt. Així que el concert A LA FRESCA anirà a càrrec de 'TRES' exclusivament.

TRES són un trio que sorgeix de l’Escola Municipal de Música Can Fargues. Amb les seves versions de cançons en pop català, us faran emprendre un viatge a l'interior de la vostra ànima, on reposen les cançons que han deixat empremta i que ens acompanyaran al llarg de la nostra existència.

La Chunga és el nom que rep la cantant barcelonina Mariona Longarón Ropero quan dialoga amb les seves arrels més flamenques. L'objectiu del seu projecte és estudiar la música amb la qual es va criar i aconseguir que un públic poc familiaritzat amb el gènere gaudeixi d'una tradició tan antiga com el flamenc i el folklore. En aquesta ocasió, porta el seu directe més íntim en format acústic amb el guitarrista Kevin Lisbona. Junts, intenten créixer com a músics i descobrir noves formes de construir-se com artistes.

Vine a conèixer la música d’aquests artistes del barri tant singulars, t’esperem al concert!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Reserva d’entrades a la web del Casal a partir de les 10h del 22/06 en aquest enllaç!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

Mesures especials front la pandèmia de la COVID

L'espai on es realitza l'activitat ha de ser un espai segur per totes les persones que hi participem, per això, cal que: feu us de la mascareta, us netegeu i/o desinfecteu les mans, mantingueu 1,5 m de distància entre les persones i respecteu els  itineraris d’entrada i sortida. L’espera per entrar a les activitats i tallers es farà a fora del Casal. 

VINE A JUGAR A LES PLACES!

Horari: 06:00

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, el Districte d’Horta-Guinardó ofereix un programa d’activitats dinamitzades amb jocs d’aigua per refrescar-se i fer passar millor les altes temperatures.

Infants de 6 a 12 anys.

Els dies 28/07 i 11/08 us esperem a la Plaça de la Font d'en Fargues!

Consulta la programació de tots els barris aquí: http://ow.ly/pWwS50Fxoru

Els infants han de portar mascareta i una ampolla d’aigua. També es recomana que portin crema solar. No cal inscripció prèvia però en arribar caldrà que tots els participants (adults acompanyants) omplin un document de responsabilitat individual d’acord amb la normativa de la covid-19.