Agenda del Casal

Dijous, 21/10/2021

EL FESTIVAL EMPODERA'T S'ENXARXA PELS BARRIS DEL DISTRICTE F'H-G

Horari: 18:30

Arriba el festival multidisciplinar que empodera a les dones a escena.

Del 21 d’octubre al 20 de novembre torna el Festival Empodera’t, un projecte que va néixer l’any 2017 al Casal de barri Can Travi amb la voluntat de visualitzar l’activitat de les dones
en els circuits artístics de proximitat.

Doncs com a altres llocs de la societat, als barris també hi sol predominar l'activitat masculina, cis i heteronormativa. Canviar aquesta realitat, des de els escenaris del Casal de barri és l’objectiu del projecte. I enguany el projecte s’expandeix, enxarxant-se amb la resta de Casals de Barri del Districte d’Horta - Guinardó. 

El projecte és fa més gran per a convertir-se en un festival que a més de donar visibilitat a les dones creadores, esdevingui una experiència transformadora i emancipadora per a totes
les participants, treballadores i la ciutadania.

A l’organització del Festival Empodera’t se sumen el Casal La Barraca del Carmel, el Casal Font d’en Fargues, el Casal el Pirineu, el Casal Mas Guinardó i la Sala Polivadent de Montbau. I per aquesta 5na edició de l'Empodera’t presenten el festival amb un cartell on podem veure una flamenca entre clavells; disident, revolucionària i empoderada; dissenyat per Nataxa Ruzafa, la guanyadora del concurs per la imatge del festival de 2021.

Tota la programació que ofereix el festival està liderada per dones, artistes emergents, tècniques i dissenyadores amb l’objectiu d’empoderar a les dones en l’escena. Donant suport a les dones creadores, especialment a les dels col·lectius LTB. L’empoderament en l’escena és vital per a donar veu a noves reivindicacions des d’una contribució feminista i inclusiva, per a fer de l’escena un espai de lluita i reivindicació social. I alhora per a la construcció d’un discurs, on des de la sororitat i el feminisme, es representi a totes les dones.

El festival començarà el dijous 21 d’octubre a les 18 h a la Seu del Districte, on la il·lustradora ens explicarà la història que amaga el cartell del “Empodera’t” 2021 i Marikarmen Free donarà el tret de sortida a aquesta gran festa amb el seu show “Petardeo o barbarie”.

Del 4 al 30 de novembre podrem visitar l’exposició de Rubén Antón, Drag is Burning, “Alta tecnología Travesti ¡que lo trans sea ley!“ al Casal de Barri Can Travi.

I el 6 de novembre a les 17 h hi haurà la presentació del llibre ” Somos barrio - Reivindicaciones y movimientos participativos en las barracas del Carmel, desde una perspectiva de
genero” 
d’Ivan Patrici Navarro Arquillo.

Entre les diferents propostes escèniques que podrem trobar-hi, són la cia. Dejabugo amb l’hilarant espectacle “Under the pelucas”, el clàssic Cabaret de l’Empodera’t, un disco fòrum de DJ’S Karmela o els concerts de Alcuadrado, Fera y las Disidentes… El Festival finalitzarà el dissabte 20 a les 12 h, a l’ Anfiteatre verd
dels Jardins del Doctor Pla i Armengol, amb l’actuació de la monologuista Ana Polo i un concert vermut a càrrec de les Caramelo al Kilo.

Totes les activitats són gratuïtes i cal inscripció prèvia a cada equipament.

Podeu consultar la graella amb tota la programació i reservar la vostra plaça aquí.