Agenda del Casal

Dimecres, 11/01/2023

EXPOSICIÓ: 'CARTELLS MODERNISTES'

Horari: 17:00 a 12:00

El fons de cartells de l’Institut del Teatre està format per més de 5.000 unitats que podem dividir en quatre etapes: els cartells modernistes (1888-1908); els de les dues primeres dècades del segle XX amb l’Art Decó; els de l’etapa d’entre guerres (fins al 1939 a Espanya); i, des del 1939 fins a l'actualitat.

Aquesta mostra presenta peces modernistes que reflecteixen les principals tendències europees, amb artistes com Jules Chéret i Henri Toulouse-Lautrec, popularitzadors del cartellisme relacionat amb el món de l’espectacle; i Alfons Mucha, representant de l’Art Noveau que va infondre al gènere un estil preciosista ben divers de les formes lliures de Lautrec.

Altres cartells d’Art Nouveau que inclou la mostra són obres de Leopoldo Metlicovitx, Adolphe Hohenstein, Henri van de Velde i John Hassall, entre d’altres.

A finals del segle XIX, el conegut moviment Art Nouveau entra a Catalunya amb el nom de Modernisme i és recolzat per la burgesia catalanista. Es desenvolupa una nova tècnica publicitària en la que destacaran artistes com Ramon Casas, Alexandre de Riquer, Santiago Rusiñol, Adrià Gual, Antoni Utrillo i Miquel Utrillo o Josep Triadó.

Associació Casal Font d'en Fargues

GRUP DE LECTURA: "ENCRUCIJADAS" DE JONATHAN FRANZEN

Horari: 19:30 a 21:00

Nova trobada del grup de lectura per parlar sobre el llibre "Encrucijada" de Jonathan Franzen. 

Una novel·la que parla sobre la família americana dels anys 70, considerada una de les millors d'aquest exitós autor nord-americà de la literatura contemporània. 

Inscriu-te al grup de lectura del dimecres 1/2/2023 a les 19:30 h a través d'aquest enllaç.

Organitza: ACFF

CONCERT D'INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ '30 ANYS DE L'ESCOLA PAUSA'

Horari: 19:00

Divendres 3/02 a les 19 h s'inaugurarà l'Exposició Pausa 30 Anys amb una JAM SESSION DE VEUS a la cafeteria del Casal.

No t'ho perdis!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Escola de Música Pausa

CONCERT D'ANGRY REDS en homenatge a Anna Bosch

Horari: 17:00

Angry Reds fa versions del soul, el funk i el rock més ballable i amable. Són una banda formada per pares i mares d'alumnes de l'escola Pit Roig i membres de l'escola de música Pausa. En aquest concert al Casal volen donar un emotiu i festiu homenatge a la companya i veïna Anna Bosch. No t'ho perdis!

T'esperem el dissabte 4 de febrer a les 17 h per ballar i gaudir de la bona música, amb pìnxos i bon beure de la mà del servei de cafeteria del Casal.

Entrada sense reserva prèvia.

Activitat gratuïta! 

 

BDC - ESPECTACLE DE CIRC I CÒMIC: 'TOCA TOC' DE LA CIA PAKIPAYA

Horari: 20:00

Un espectacle que ens submergeix en la intimitat més còmica d’una parella a través de grans escenes del cinema i musicals, amb números de quadre aeri i patins ens porten a un viatge hilarant i absurd que parla de com trencar ideals romàntics per lluitar pels nostres somnis.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

La reserva d'entrades on line les podreu fer a partir de les 10h de l'1 de febrer en aquest enllaç!

Organitza: ACFF i Barcelona Districte Cultural

 

TEATRE: 'SENSE PIETAT'

Horari: 20:00

Adaptació de Pep Alié de l’obra Twelve angry man, de Reginald Rose, direcció Pep Alié.

Nova York, agost de 1999. La vida d’un noi, acusat de l’assassinat de la seva mare, és en mans de 12 homes i dones escollits com a jurat. Prejudicis, menyspreus, empatia o una absoluta manca d’ella, proves concloents que, potser no ho són tant, ràbia continguda, egoismes i, fins i tot, càrregues emocionals on no té cabuda la pietat, surten a la llum en una xafogosa tarda d’agost en què cal decidir si el noi ha de viure o ha de morir. La vida, a les seves mans… la mort, a les seves ments…

Preu: 6€ euros per a persones no sòcies / 5€ euros si ets sòcia de l’ACFF i major de 65 anys.

Reserva i venda d'entrades a la web del Casal fins al divendres 10/02 a les 20h clicant en la paraula ENLLAÇ! Atenció, també podeu comprar l'entrada en taquilla el mateix dia de l'obra

Organitza: Grup de Teatre Casinet

CINEMA: 'TOMBOY'

Horari: 19:00

De la directora Céline Sciamma (2011).

La identitat de gènere tractada amb tendresa.  

Cinefòrum amb presentació i debat posterior de Carmen Sánchez, del grup de Famílies del Colectiu - Espai Obert Trans - Intersex del Centre LGTBI de Barcelona.

Consulta el díptic amb tota la programació del Grup FF Cinema per aquest hivern. Clica en la paraula ENLLAÇ!

Bon cinema en versió original. Projeccions i presentació de pel·lícules de qualitat per gaudir en grup i en pantalla gran!

Organitza: FF Cinema

Col·labora: Empodera't XS

Espectacle del Cicle TCC: "Lapònia" de Cristina Clemente i Marc Angelet, per ACR Fals

Horari: 19:00

Cinquena edició del Cicle de Teatre Català Contemporani (Cicle TCC) per nodrir la programació d’hivern amb tres propostes teatrals contemporànies de companyies de diferents indrets de la geografia catalana durant els mesos de gener, febrer i març.

Després de la primera funció, el cicle TCC continua amb "Lapònia", una comèdia de Cristina Clemente i Marc Angelet representada pel grup de teatre d'ACR Fals. L'espectacle parla de dues famílies que es troben a Lapònia per celebrar la nit de Nadal i esperar l’arribada del Pare Noël, però una de les criatures explica a l’altre que aquest home amb barba blanca no existeix. El que havia de ser una vetllada de festa i il·lusió es convertirà en una batalla entre germanes, parelles i cunyats, d’on emergiran mentides, veritats i secrets inconfessables. Una comèdia sobre les mentides, les il·lusions i l’educació que rebem des de petits.

Fes un tastet de què veuràs veient aquest vídeo!

Preus:

El preu de l’entrada general per a cada espectacle és de 6 euros, tot i que si ets sòcia de l’ACFF, l’Associació Veïns i Veïnes, menor de 25 anys i més gran de 65 pots adquirir-la per 5 euros.

Pots treure les teves entrades per dissabte 18 de febrer a les 19 h a través d'aquest link!

Organitza: TdC i ACFF

SORTIDA FOTOGRÀFICA MATINAL: 'AL FÒRUM, MUSEU DE LA CIÈNCIA DE BARCELONA'

Horari: 10:00

Sortida fotogràfica matinal amb el grup del Racó de la Foto al Fòrum, museu de ciències naturals de Barcelona.

El punt de trobada i hora, serà a les 10 h. davant del museu de Ciències Naturals de BCN. Plaça Leonardo Da Vinci, 4.

Cal confirmar l’assistència enviant un correu electrònic al racofoto@gmail.com, afegint nom i telèfon.

En cas de qualsevol contratemps contactar als telèfons 649 46 19 01 - 629 24 35 20.

Al final del cicle es faran murals de les fotos seleccionades i s’exposaran en el Casal. 

Organitza: Grup Racó de la Foto

VINE DE PÚBLIC AL 8è Magazine de TV del Carmel

Horari: 17:00

Vols conèixer més de prop el projecte del Magazine Carmel?

T'esperem el dimecres 22 de febrer a partir de les 17h al teatre del Casal per fer de públic en un fals directe. Vine i gaudiràs com en un plató de televisió!

Què és el projecte Comunicant Carmel? Una proposta formativa comunitària on generar continguts audiovisuals des de la mirada de la gent del barri. Generant un procés d’aprenentatge entre entitats, equipaments, serveis i veïnes del Carmel des de la serva mirada. Cada dimecres a la tarda es reuneixen per decidir i treballar els continguts de manera col·laborativa.

Si voleu sumar-vos al projecte només heu d’escriure a carmelamunt@carmelamunt.org o al 622 20 32 98.

Recordeu que podeu venir de públic al 8è Magazine TV Carmel que es rodarà al Casal Font d’en Fargues.

El projecte pretén usar els Mitjans audiovisuals com a eina per poder parlar de les desigualtats en la qualitat de vida que genera el nostre entorn. Fent protagonistes a les persones tot reflexionant sobre aspectes relacionats amb la salut. Afrontant els condicionants que ens trobem per al ple desenvolupament de la nostra salut (física, emocional i mediambiental). Planteja canviar la mirada per entendre la salut des d’una perspectiva holística entenent com afecten els determinants de caràcter social més enllà dels genèrics. Esdevenim protagonistes des del mateix barri a l’hora dels determinants que ens afecten, visibilitzant-los i treballant per transformar la nostra pròpia realitat com a emissors i receptors dels missatges.

Consulta el seu tríptic obrint aquest enllaç!

Organitza: Pla comunitari del barri del Carmel i Carmel Amunt

 

VISITA GUIADA A L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 'ABSTRACCIONS'

Horari: 18:00

El Racó de la Foto us convida a fer una visita guiada a l'exposició fotogràfica 'Abstraccions' al Centre Cívic Can Verdaguer.

La fotografia abstracta, de vegades anomenada fotografia no objectiva, experimental o conceptual, és una manera de representar una imatge visual que no té una associació immediata amb el món dels objectes i queha estat creada mitjançant l’ús d’equipsprocessos o materials fotogràfics. Amb aquesta mostra d’imatges, els components de Racó de la Foto han obert les portes a un món en què la creativitat no té límits. Potser no ha estat un viatge fàcil, però, tot i això, ha sigut molt gratificant.

Organitza: El Grup del Racó de la Foto

 

BDC - 23è DIVENDRES MUSICALS: 'MABEL FLORES'

Horari: 20:00

Alma i cor són les dues coses que Mabel Flores ha volgut plasmar a ‘Meraki', el seu primer disc d'estudi, publicat l'any 2021. L'àlbum, que va ser possible gràcies a una campanya de micromecenatge, és un conjunt de 10 cançons a mig camí?, entre la rumba, el merengue, l'ska, la cumbia o el pop amb unes lletres fidels a la crítica social, a la vida i a la introspecció.

En directe aquests ritmes llatins i folklòrics d'arrel mediterrània deixen a un costat el pop intimista. Un format festiu, reivindicatiu i feminista que veurem i gaudirem al Casal.

Feu un tastet de la seva música en aquest enllaç!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Les inscripcions on line les podreu fer a partir de les 10h del 15/02/2023 en aquest enllaç!

 

Organitza: ACFF i Barcelona Districte Cultural 

Activitat emmarcada dins del #EmpoderatXS (Festival Empodera't)

30 ANYS AMB PAUSA! TRADICIONAL MARATÓ SOLIDÀRIA DE CONCERTS D'HIVERN

Horari: 10:30 a 18:30

L'escola de Música Pausa celebrem 30 anys amb el nostre tradicional concert d'hivern que oferiran les nostres agrupacions vocals i instrumentals. 

Volem compartir aquest moment tan especial amb tota la gent que ens ha fet costat i acompanyat en ser l'escola de música del barri! 

Preu: Taquilla inversa. El que recollim de l'entrada inversa ho invertirem en els nostres projectes de música inclusiva i intergeneracional.

Horaris de les actuacions:

10:30h Concert de corals Infantils

12:30h Concert de corals juvenils i adultes

18:30h Concert de grups instrumentals

A partir del dilluns 13 hi haurà les entrades a la web de casal accedint aquest ENLLAÇ!

Organitza: Escola de Música Pausa

FOTO FÒRUM: TERTÚLIA FOTOGRÀFICA

Horari: 19:00

T'agradaria saber què pensen altres persones de les teves fotos?

Doncs vine a 'Foto Fòrum del Casal', porta la teva fotografia, millor en paper, però també serà benvinguda si la portes en un llapis de memòria.

Comparteix l'experiència, entre tots i totes la comentarem i podràs escoltar opinions i suggeriments.

Prova-ho! És, sens dubte, una activitat enriquidora.

Una trobada entre amants de la fotografia creativa. Parlem sobre diversos aspectes relacionats amb el món de la fotografia.

Coordina: Antonio Limpo

Organitza: el Racó de la Foto

Activitat oberta i gratuïta.