Agenda del Casal

Dijous, 21/09/2023

EXPOSICIÓ: MURALS DE LES SORTIDES FOTOGRÀFIQUES

Horari: 10:00 a 12:00

Recull de les imatges realitzades durant les sortides mensuals a Barcelona i els voltants. 

El grup Racó de la Foto es va proposar fer mensualment un seguit de sortides fotogràfiques per Barcelona obertes a tothom. 

Organitza: Racó de la Foto

FESTIVAL EMPODERA'T BDC: "CIRCOGRAFIA DE UNA TRAVESTI"

Horari: 20:00

 

A partir de l’experiència autobiogràfica de Victoria Sickness de descobrir com autocrear la seva identitat dissident quan no tenia cap referent sorgeix "Circografía de una travesti".

Aquest és un espectacle de circ amb roda Cyr, acrobàcies a terra i xanques, on Victoria es qüestiona les seves adolescències i infàncies queer no viscudes en un viatge imaginari al passat per reviure moments claus de la infància i l’adolescència, a on sorgeixen les obsessions iconogràfiques d’allò femení que l’artista ha buscat tota la vida, i a les que no ha tingut accés per haver estat criat i socialitzat com un home.

Espectacle estrenat el 4 d’octubre de 2022 al Teatre Alegria de Terrassa, i presentat al Festival Desfoga a Cambados. Victoria Sickness Victoria Heredero (Victoria Sickness) i Tyle Fernández formen Victoria Sickness, una companyia especialitzada en la roda Cyr i les acrobàcies de terra amb música en viu, i que centra la seva creació a donar visibilitat a les identitats dissidents i el transfeminisme.

Actualment, compta amb dos espectacles a la seva trajectòria iniciada el 2021: "Pero dime, qué es el éxito?" i "Circografía de una travesti", l’obra que presenten en aquesta edició del Barcelona Districte Cultural.

ATENCIÓ NOVETAT! Hi haurà col·loqui post funció amb les artistes! 

A partir de 12 anys.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Per aquest espectacle cal fer reserva prèvia a partir del 25/10 entrant en el següent ENLLAÇ!

Espectacle dins del Festival Empodera't i el Barcelona Districte Cultural

Consulta tota la programació del Festival Empodera't en aquest enllaç!

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

 

MÚSICA PER LA PAU

Horari: 10:30

Un taller on petits i grans podem participar i compartir la música per la Pau.

No calen coneixements previs, només il·lusió per participar.

Recomanat a partir dels 8 anys, activitat intergeneracional i inclusiva.

Dins del Cicle de "Tardor de Pau

Cal inscripció prèvia. Inscripcions a la web del Casal a partir del 16/10 en aquest ENLLAÇ!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Aquesta activitat està dins del Passaport Edunauta.

Organitza: Escola de Música Pausa

MURAL COLOMS DE PAU

Horari: 12:00

La Gent Gran ha viscut directament la guerra com la postguerra d’aquest país, posen en manifest que no s’ha de tornar a repetir ni aquí ni enlloc més.

El mural fet per gent gran del Casal, ens mostra que els coloms són el signe de l’esperança de pau tan desitjada.

Dins del Cicle de "Tardor de Pau".

Organitza: Casal de la Gent Gran

EXPOSICIÓ: ESCOLTEM ELS INFANTS

Horari: 12:00

Els adults hauríem d’adonar-nos que els nostres infants ens envien missatges evidents per entendre la necessitat de “més pau i no més guerres”.    

A l’exposició creada per dos grups del Casal, amb imatges i textos realitzats pels infants de l’Esplai Xangó, i l’acompanyament de fotografies aportades pels membres del Racó de la Foto.

Dins del Cicle de "Tardor de Pau

Ampliem data fins al 5/12.

Organitza: Racó de la foto i Esplai Xangó.

COLEFEST 2023: "EL PRIMER FESTIVAL DE BANDES D'ESCOLES DE BARCELONA"

Horari: 19:00

Colefest 23' El primer festival de bandes de coles de Barcelona on gaudirem de:

1- Tipitapers (Escola Font Fargas). Banda resident de música estrident.

2- Angry Reds (Escola Pit Roig). Un clàssic del barri.

3 - The Dominics (Les Dominiques d'Horta). Toquen com els àngels.

4 - Teixidores Band (Escola Teixidores) Els veïns de Gràcia.

Preu: Taquilla Inversa. Cal fer reserva prèvia en el següent enllaç!

Els diners recaptats seran destinats pel fons social de l'AFA Font Fargas.

Organitza: ACFF i "The Tipitapers"

 

NIT JOVE AL CASAL. CONCERT DEL BDC: "DELICKITES" + ARTISTES CONVIDADES!

Horari: 20:00

'Delickites' i altres artistes a la Nit Jove del Casal de joves de la Font d'en Fargues!

Amb la banda Delickites, et proposem un combinat que et farà ballar: agafa la coctelera i mescla, per una banda mestres del jazz com John Coltrane o Miles Davis, bandes sonores de Broadway de Cole Porter i bossa nova de la mà d’Antonio Carlos Jobim; d’altra banda una contundent secció de vents que et transporti per les millors melodies i un coixí rítmic d’estil jamaicà. Sacseja al compàs d’ska i el resultat és Delickites!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Per aquest espectacle cal fer reserva prèvia a partir de les 20h del 2/11 entrant en el següent ENLLAÇ!

Espectacle dins del Barcelona Districte Cultural

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

CONCERT DEL CICLE DE CLÀSSICA: "ÀNIMA I MOVIMENT"

Horari: 19:00

La música és energia, moviment, el sol fet d'escoltar alguna obra ens pot canviar el ritme cardíac i provocar-nos una sensació plaent i alliberadora de moviment. Sense saber com es balla una tarantella, un vals o una sardana, el nostre cos ens convida a moure'ns en escoltar aquests ritmes. Des de molt petits o des del ventre matern, manifestem l'impuls de moure'ns seguint un ritme.

Deixem-nos portar pel compàs d'obres tan diverses amb ritmes frenètics com el d'una Tarantella, acollidors com el d'un Bolero, elegant d'un Tango o vigorós com d'un Vals.

 

Dos petits Valsos - F. Schubert Vals de las Flores - P. I. Tchaikovsky Vals (de la Suite Mascarada) - A. Khachaturian La Paloma (Habanera) - S. Yradier La Santa Espina (Sardana) - E. Morera La Ploma de Perdiu - Pop Catalunya Por una cabeza - C. Gardel i A. Le Pera Volver - C. Gardel A. Le Pera Libertango - A. Piazzolla Tarantella Napolitana - Popular Granada - A. Lara Veinte años - M. T. Vera Ensamble Amoria Violeta Sánchez Villegas, violí Maria Teresa Rojas Rajs, veu Laetitia Barbera, mandolina Raúl Sandin Bañuelos, guitarra

Reserva d'entrades en el següent enllaç!

Organitza: ACFF i Districte d'Horta-Guinardó

CINEMA: "LA GRAN SEDUCCIÓN"

Horari: 19:00

Els habitants d'un poble de costa que viuen d'ajuts governamentals veuen com passen de l'orgull a l'apatia i la desesperació. Una divertida comèdia canadenca sobre la dignitat dels habitants d’un petit poble aïllat de pescadors que es resisteixen a perdre una forma de viure que s’esvaeix.

Director: Jean-François Pouliot (2003)

Servei de bucle magnètic disponible.

Preu: 4€ en taquilla

Organitza: FF Cinema

XXII MOSTRA DE TEATRE D'HORTA-GUINARDÓ: "LES VEUS INTERIORS"

Horari: 18:00

"Espectacle anul·lat per motius aliens a l'organització de la Mostra de Teatre i del Casal Font d'en Fargues. Disculpin les molèsties."

A càrrec del Grup de Teatre Rocaguinarda.

Nàpols al final de la guerra.

Els temps han canviat. Dues famílies conviuen a una escala: els Cimmaruta van tirant entre negocis una mica tèrbols que pertorben la relació matrimonial, mentre que les germanes Saporito intenten sobreviure després de la fallida del seu negoci de lloguer de material per a festes.

Tots ells - amb menys o més esperança - escolten les seves veus interiors en un món de misèria. Però la denúncia d’un assassinat traurà a la llum les fantasies, i les sospites i recels entre ells. Sempre sota la mirada còmica del gran dramaturg i humorista italià Eduardo De Filippo.

Organitza: Districte Horta-Guinardó

SORTIDES FOTOGRÀFIQUES: MATINAL PEL CEMENTIRI DE SANT GERVASI

Horari: 10:00

Per aquesta sortida ens trobarem a les 10 h. davant del Casal.  

En cas de qualsevol contratemps contactar als telèfons 649 46 19 01 - 629 24 35 20.

Al final del cicle es faran murals de les fotos seleccionades i s’exposaran en el Casal. Actualment, hi ha l'exposició fotogràfica de les anteriors sortides, fins al desembre inclòs.

És imprescindible confirmar l’assistència per poder coordinar la disponibilitat de vehicles enviant un correu al racofoto@gmail.com, afegiu nom i telèfon.

Organitza: Racó de la Foto

 

GRUP DE LECTURA: "NAUFRAGIOS DEL CORAZÓN"

Horari: 19:30

Torna el Grup de lectura del Casal per parlar sobre el llibre "Naufragios del corazón" de Benoîte Groult. 

Es tracta d’una gran magnífica història d’amor, entre una parisenca de classe alta i un pescador bretó. Es coneixen quan són molt joves perquè ella estiueja en un poble de la Bretanya.

L’escriptora va ser la primera personalitat que va denunciar públicament la mutilació genital femenina i va ser presidenta del comitè responsable de la feminització dels noms de professions i funcions a França. Llegint la seva novel·la, però, no he pogut evitar preguntar-me com serà llegida amb els ulls del feminisme actual. És cert que la protagonista, la George, és una dona que viu lliurement la seva sexualitat, i, tanmateix, també és una dona que viu un amor adúlter que durarà tota la vida, amb trobades esporàdiques i sempre secretes...

Si vols venir, pots apuntar-te des de la web del Casal, passar-te per recepció i si no has tingut temps, vine directa el dia de l'activitat!

Apunta't en aquest ENLLAÇ!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

 

BDC ESPECTACLES DE TITELLES DE PRIMERA INFÀNCIA: 'GNOMA'

Horari: 18:00

A càrrec de la cia. Green Boat

La gnoma Gwendolyn i la seva amiga, l’ocell Matilda, han construït una casa per viure juntes. Estan molt il·lusionades, però a poc a poc s'adonen que la convivència no és tan senzilla.

Un dia, la Gwendolyn rep una invitació per anar a celebrar l'aniversari de la seva germana. Un contratemps en el camí farà canviar la relació amb la Matilda.

Gnoma és un espectacle de titelles sobre el repte de la convivència i l'amistat, les diferències i l'acceptació dels altres, amb una mirada a una estructura familiar diferent.

L’obra va rebre el premi de millor espectacle al festival Festíteres, d’Alacant.

Recomanat per a infantil, cicle inicial i mitjà.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Per aquest espectacle cal fer reserva prèvia a partir del 15/11 entrant en el següent ENLLAÇ!

Espectacle dins del Barcelona Districte Cultural

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues

DIVENDRES CULTURAL: 'VIATGE AL CENTRE DEL DOLOR. COM ES PERCEP I COM EVITAR-LO'

Horari: 19:00

Coneixent les bases neurològiques del dolor: Una experiència sensorial que tots sentim i el motiu més comú de consulta mèdica.

A càrrec del Dr. Marc López-Cano. Investigador sobre la farmacologia del dolor a l’Institut de recerca de Bellvitge (IDIBELL). Fundador del podcast sobre ciència QLCTA (que la ciència te acompañe).

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de la Font d'en Fargues

CONCERT GRUP LÍRIC: 'ANTOLOGÍA DE LA SARSUELA'

Horari: 18:00

El Grup Líric OODEE interpretarà peces de sarsuela, amb veu i música acompanyada a piano en directe.

A càrrec del Grup líric OODEE

Preu: Taquilla inversa

FOTO FÒRUM: TERTÚLIA FOTOGRÀFICA

Horari: 19:00

T'agradaria saber què pensen altres persones de les teves fotos?

Doncs vine al Foto Fòrum del Casal, porta la teva fotografia, millor en paper, però també serà benvinguda si la portes en un llapis de memòria.

Comparteix l'experiència, entre tots i totes la comentarem i podràs escoltar opinions i suggeriments.

Prova-ho! És, sens dubte, una activitat enriquidora. Una trobada entre amants de la fotografia creativa. Parlem sobre diversos aspectes relacionats amb el món de la fotografia.

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Coordina: Antonio Limpo

Organitza: Racó de la Foto

CONSELL DE BARRI

Horari: 19:00

El dimecres 29 de novembre a les 19h torna el Consell de Barri de la Font d'en Fargues.

La sessió serà presencial, però també es podrà seguir telemàticament.

Si la voleu seguir telemàticament ho podeu fer des d'aquest enllaç!

 

Ordre del dia:

  • Renovació de la Comissió de Seguiment i la Vicepresidència del Consell de barri
  • Informació d’obres i projectes
  • Torn obert de precs i preguntes

El Consell de Barri és un òrgan de participació ciutadana creat per resoldre totes les qüestions referents al barri. Un punt de trobada per millorar la qualitat de vida urbana de la nostra ciutat i augmentar la cohesió social. En les seves sessions es debat sobre els plans, els projectes i les actuacions que tenen lloc al barri, a partir de la informació i les opinions de totes les persones que hi assisteixen. Els acords i les propostes dels consells de barri es transmeten als òrgans pertinents de l’Ajuntament perquè hi donin resposta.

Organitza: Districte Horta-Guinardó

CÀPSULA FORMATIVA: 'TALLER DE MANUALITATS DE NADAL'

Horari: 18:00

Aprofitarem els envasos de plàstic reutilitzats per crear garlandes de Nadal.

Cal portar: Ampolles de plàstic, envasos de iogurts, taps de plàstic, taps de suro o altres envasos de plàstic...

Inscripció prèvia a partir de les 17h el 13/11 clicant en la paraula ENLLAÇ!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues