Agenda del Casal

Jueves, 27/01/2022

PASSEJADA PEL BARRI: 'CONEIXEM L'ORIGEN DE LA FONT D'EN FARGUES'

Horari: 11:00

Itinerari 1 - Origen del barri de la Font d’en Fargues

a finalitat de l’itinerari és conèixer l’origen de la urbanització del barri: terres majoritàriament de can Fargues i de can Pujolet, antics conreus de vinyes i garrofers. El paper del tramvia elèctric i l’arribada dels estiuejants de Barcelona i de les persones que “venien a fer salut” per prescripció mèdica, com a factors (entre d’altres) per a la urbanització del barri. Construcció de les primeres cases a prop de la carretera d’Horta (passeig de Maragall). Recorregut per alguns carrers del barri.

Trobada – Lloc: carrer de Peris Mencheta cantonada passeig de Maragall Hora: les 11, amb una durada d’unes 3 hores amb un recorregut circular

Aspectes – Comunicació amb Barcelona (finals segle XIX principis del XX): carretera d’Horta (pg. Maragall) – tramvia de vapor i tramvia elèctric: factor important per a la urbanització d’antigues terres agrícoles i forestals. Propietaris de finques agrícoles dels entorns – can Fargues, can Pujolet, can Carabassa. Can Fargues – origen del barri – Projecte de parcel·lació de les antigues terres agrícoles. Primeres cases en terres de can Fargues a primers del segle XX (a l’inici del passeig de la Font d’en Fargues: can Giol, dues cases modernistes...)

Recorregut – c. Peris Mencheta / pg. Maragall – av. Frederic Rahola – c. Mossèn Josep Bundó – c. Can Pujolet – (dreta) c. Verema – c. Canonge Almera – c. Pedrell – pg. Font d’en Fargues – pg. Maragall (final) *És recomana portar calçat còmode i aigua, el barri té moltes pujades

Inscripcions a partir del 12 de gener en aquest enllaç!

Organitza: Grup d'Arxiu i Memòria

PRESENTACIÓ DE L'INFORME: 'LA FOSCOR NO EM FA POR'

Horari: 19:00

Després de la gran acollida en el barri que ha tingut l'estudi "La foscor no em fa por", ens plau convocar-vos a una 2a presentació, el dia 27 de gener a les 19h al Casal, on a més dels resultats presentats intentarem concretar propostes de mesures per millorar la seguretat del barri vers les dones tal com indiquen des del Districte.

Reserva la teva plaça en aquest enllaç!

Organitza: Associació de Veïnes i Veïns de la Font d'en Fargues