Agenda del Casal

Martes, 06/09/2022

EXPOSICIÓ: 'MURALS DE LES SORTIDES FOTOGRÀFIQUES'

Horari: 17:00 a 13:00

Recull de les imatges realitzades durant les sortides mensuals a Barcelona i els voltants.

El grup Racó de la Foto es va proposar fer mensualment un seguit de sortides fotogràfiques per Barcelona obertes a tothom.

Organitza: Racó de la Foto

ESCOLA DE SALUT DE LA FONT D'EN FARGUES

Horari: 11:00

Del 29 de setembre fins a l'1 de desembre es posen en marxa els tallers de l’escola de salut de la Font d’en Fargues per a persones grans.

Activitats gratuïtes en un espai d’aprenentatge dinàmic i participatiu, orientades a un envelliment actiu i saludable.

Places limitades.

Informació i inscripcions CAP Horta, Centre de Serveis Socials Horta i Casal Font d’en Fargues.

Organitza: CAP Horta

 

CICLE CONTRA EL SILENCI - EXPOSICIÓ: 'UNA MIRADA A L'EXTREMA DRETA MÉS PROPERA A LA NOSTRA REALITAT'

Horari: 11:00

Exposició del cicle Conta el silenci on trobem:

- Un reportatge fotogràfic de l’obra original "Crònica d’una esperança" de l’any 1985 al Casal (material cedit per Rafael Aguilar).

- Una panoràmica del nazisme durant el període que li va tocar viure a l’Anne Frank.

- I Reportatges fotogràfics cedits pel fotoperiodista especialitzat en extrema dreta Jordi Borràs:

Plus ultra. Un recull gràfic de l’altre actor del procés independentista català durant l’etapa 2009 - 2014. L’ultrapatriotisme, la catalanofòbia, l’odi al migrant i la nostàlgia franquista van fer un còctel perillós per a la convivència que va gaudir, en general, d’un silenci sepulcral per part de la majoria de la premsa espanyola. 

Nazis Raus. On documenta com 250 neonazis alemanys es van manifestar sense cap mena d’impediment a la ciutat alemanya de Jena contra “el feixisme d’esquerres” i “l’estrangerització d’Alemanya” el dia que es conmemorava el 127è aniversari del naixement d’Adolf Hitler.

Presentació de l’exposició a càrrec del comissari Guillem Ruppmann i de l’editor Jordi Panyella de Pol·len edicions el divendres 30 de setembre al vespre, després de la conferència inaugural de Rafael Aguilar.

Podeu visitar l'exposició al passadís del teatre del 30 de setembre al 31 d'octubre al passadís del teatre del Casal de manera lliure.

Consulta totes les activitats que hi haurà del 30 al 25 d'ocutbre al cicle Contra el silenci a través del tríptic.

Organitza: Grup d’Arxiu i Memòria de l’ACFF

Emmarcat dins el cicle dels divendres culturals de l’AVVFF

EXPOSICIÓ: 'RESIGNIFIC-ACCIÓN'

Horari: 17:00 a 14:00

Resignific-Acció és una sèrie fotogràfica que resignifica, de manera crítica, cinc obres d'arts pictòriques famoses.

A partir de les narratives presents en cada pintura -les oficials i les amagades en la significació de la peça i en les diverses etapes des de la ideació a la realització i exposició de la mateixa- vull crear, per cada obra, un punt de partida per a una reflexió crítica sobre un tema específic present en la nostra actualitat (patriarcat i perspectives de gènere, antropocentrisme/ especisme/ecologia, immigració). El meu cos és l'actor principal de la resignificació de les obres.

L'objectiu del projecte és obrir a la reflexió i al debat sobre algunes de les falles socials, moltes vegades tan normalitzades, que ens passen desapercebudes en el dia a dia. A través de l'actualització i la resignificació de pintures famoses, el receptor de l'obra té la possibilitat de transformar-se en actor, qüestionant-se el que potser mai es va qüestionar, donant la benvinguda a preguntes que facin tremolar l'statu quo de la nostra realitat.

Lloc: Espai de la Cafeteria 'La Font Gastro Bar'

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues