Agenda del Casal

Martes, 01/10/2024

EXPOSICIÓ: 'EL MEU COS, EL MEU PERMÍS' DE PETRA

Horari: 17:00 a 12:00

Amb aquesta exposició pretenen visibilitzar els processos sexuals i reproductius de les dones.

Deixant constància de l’absència de drets que protegeixin aquests processos així com de la necessitat de legislar un permís prepart i un permís puerperal, remunerats i universals.

Aquests serien previs a l’actual permís per naixement i cura del menor, al que no poden accedir totes les mares.

Les fotografies han estat cedides per fotògrafes de diferents parts del món.

Organitza: Associació Casal Font d'en Fargues dins del Festival Empodera't

XXV CONCERT CICLE DE CLÀSSICA HORTA-GUINARDÓ: CONCERT DE TRIO BRISA 'AMOR I FESTES POPULARS'

Horari: 19:00

 

Joan Baptista Pla i Agustí, Manuel Pla i Agustí i Josep Pla i Agustí van ser tres germans músics catalans del període del Barroc.

Tots tres oboistes, però també dominaven individualment altres instruments com la flauta, el fagot, el clavicèmbal i el saltiri. Joan i Josep van desenvolupar la seva carrera plegats per les principals ciutats Europees de l’època (Pàdua, Stuttgart, Brussel·les, París, Venècia, Londres…) mentre que Manuel va quedar-se com a compositor de la cort a Madrid. Les seves Sonates a trio tenen un caràcter popular i festiu per donar tret de sortida i acabar el nostre concert.

Hans Gál fou un compositor, professor, musicòleg i director austríac reconegut amb importants premis. Com a jueu va haver de fugir de l'holocaust instal·lant-se a Edimburg on va exercir de professor de la universitat i posteriorment va dedicar l'última etapa de la seva vida a escriure aclamats llibres sobre Brahms, Wagner, Verdi i Schubert, el que demostra la gran admiració que sentia per aquests compositors. Les serenates són composicions per a festejar, manifestar un amor, i amb la seva Serenata op.93 el que volem celebrar és això. L'amor que Gál sentia pels compositors que tant admirava o l'amor que qualsevol de nosaltres pot sentir per a algú. L'obra del compositor suec

Albert Schnelzer visualitza a Mozart assegut a la taverna, sol i ebri, intentant tocar el violí; se li en va la inspiració i es comença a enfadar, però apareixen uns músics de carrer, es posen a tocar, Mozart recupera la inspiració i tot plegat és una festa! L'estil de música, sobretot per les escales que utilitza, està basat en la música klezmer, que és un gènere de música popular dels jueus de l’Europa Central i Oriental.

Any rere any, ofereix una programació de concerts de música clàssica i activitats. Una plataforma per què músics en procés de formació tinguin l'oportunitat d'adquirir experiència interpretant davant del públic, fent concerts gratuïts.

Inscripció prèvia en aquest enllaç!

Preu: 0€ (Activitat subvencionada)

Organitza: Districte d’Horta - Guinardó