Projectes

Creix en Família

Creix en família és un projecte propi del Casal que ofereix espais, tallers i activitats, per gaudir i compartir en família. Hi trobaràs activitats que contemplen les necessitats i els canvis que experimenta una família amb nens i nenes d’entre 0 i 16 anys, i que intenten a acompanyar i oferir espais alternatius de lleure en un ambient respectuós i agradable.  - ESPLAI XANGÓ* per infants de 5 a 18 anys, dissabtes de 17 a 19 hores - ACTIVITATS CULTURALS FAMILIARS activitats puntuals, consulteu la programació a la web. - GIMNÀSTICA HIPOPRESSIVA POSTPART dimarts de 10 a 11 hores. Oferim un taller de gimnàstica postpart d'abdominals hipopressives, per recuperar el sòl pèlvic després del part i evitar futurs problemes de pèrdues d'orina. - IOGA EMBARASSADES divendres de 9:30 a 10:30 h. Gaudeix d’un espai per reposar, connectar amb el teu cos mentre treballes la respiració i enforteixes el cos. IOGA PER A MARES AMB NADONS Divendres d'11 a 12h. Comparteix una estona de relaxació, massatges i respiracions amb el teu nadó. IOGA EN FAMÍLIA Dimarts de 17,30h a 18.30h. Una forma perfecte per fomentar l’espai familiar en un ambient distès, relaxat i diferent. Realitzarem una activitat corporal que ens ajudarà a reforçar el vincle efectiu i a comunicar-nos d’una manera diferent de la comunicació verbal. Es recomana portar roba còmode i una manta. CIRC EN FAMÍLIA Dijous de 17,15h a 18,15h Vine a conèixer el món del circ a través del joc i aprendre amb família. El circ proposa endinsar-se al món de la fantasia amb teles, malabars, equilibris i trapezi! ESPAI MUSICAL FAMILIAR  Dilluns de 17,15h a 18h Compartirem cançons, audicions i jocs de falda musicals i fomentarem la complicitat entre adults i infants.Una ocasió d’acompanyar i transmetre als nostres fills/es l’interès per la música. MÚSICA PER A NADONS Dijous de 11h a 12h. Veniu a compartir aquest viatge sensorial que despertarà la curiositat dels més petits i petites! Una proposta musical per experimentar i gaudir de l’entorn amb el vostre nadó i iniciar-lo en el despertar sonor i musical.      

FORMACIÓ PER PARES I MARES activitats puntuals, consulteu la programació a la web. *L'Esplai Xangó és una associació vinculada al Casal però amb autonomia i projecte propi. Per més informació sobre l'esplai contacteu amb esplaixango@gmail.com. Demana informació detallada a recepció o al correu electrònic del Casal: info@casalfontdenfargues.cat

Racó de Lectura

En aquest espai s’hi troben principalment persones que necessiten un espai silenciós i/o amb connexió wi-fi. Generalment hi trobem persones que hi pugen a treballar, estudiar, fer deures... El Racó de Lectura també disposa de llibres de préstec. Tant llibres de lectura, com enciclopèdies, com llibres infantils, etc.

El Troc (espai solidari)

El TROC és un projecte propi del Casal Font d’en Fargues que aglutina iniciatives que promouen valors solidaris i de respecte cap al medi ambient generant espais autogestionats i promovent l’intercanvi. Hi pots trobar... - ESPAIS COMPARTITS Castanyoles avançat de 12 a 13h - ESPAI DE LLIBRES LLIURES Al Racó de lectura disposa de llibres de lliure circulació per a totes les edats (Actualment aquest servei està tancat) - HORT DEL CASAL a la terrassa del Casal disposem de dues jardineres fetes artesanalment per l'Associació Tres Turons. Durant els mesos de primavera i tardor posem en marxa l'hort i els tallers d'horticultura urbana. Demana informació detallada a recepció o al correu electrònic del Casal: info@casalfontdenfargues.cat

Espai Exposicions

Des de l’inici de l’activitat al Casal molts veïns i veïnes han vetllat per mantenir en aquest un espai expositiu de forma permanent , per donar a conèixer diferents projectes i també com a aparador dels treballs artístics de la gent del barri.

El Casal amb les Escoles

El Casal manté una estreta col•laboració amb les escoles del barri. En aquests sentit plantegem dues línies de treball. Per una banda la col•laboració en el terreny del projecte de les escoles, oferint-nos com a espai on poden desenvolupar les seves activitats i oferint activitats que puguin ser adequades per als seus currículums. I per una altre banda fer xarxa amb les escoles publiques del barri oferint el Casal com un espai per posar en valor l’escola publica i reflexionar i reivindicar el fet educatiu.