You are here

Qui som?Joan Casanelles

Col left

El Casal Joan Casanelles és un equipament municipal viu, actiu i participatiu. Neix i creix des de la participació activa de totes les persones que hem format part des del 1995 amb l’objectiu de ser una eina per afavorir el benestar de les persones grans del districte de Sant Martí. El Voluntariat és la bandera del nostre Casal ja que més de 50 persones voluntàries fan possible una oferta àmplia i diversa de tallers i d’activitats lúdiques que fan del Casanelles un espai viu que afavoreix l’envelliment actiu.

El Casanelles és un Casal solidari, connectat a la realitat social i amb un fort sentit comunitari que permet establir sinèrgies amb moltes entitats del barri i participar en iniciatives solidàries que sovint parteixen dels propis usuaris/es. El Casal és sensible al col·lectiu de dones grans del barri, ja que és la seu del grup de l'amistat , donant al Casal una perspectiva de gènere molt important per a nosaltres.

El Casal ofereix una programació estable d’activitats físiques, culturals, artístiques, formatives, lúdiques i d’idiomes per afavorir la salut i el benestar de les persones grans. Per complementar aquesta programació, s’ofereixen també activitats puntuals com poden ser les xerrades, les activitats intergeneracionals, les activitats conjuntes amb els altres Casals del districte o la trobada anual de puntaires.

 

 

L’organització del Casal, dins del marc del Pla de Millora de l’Ajuntament de Barcelona, recau en el treball d’una Comissió Gestora que està integrada per diferents persones voluntàries del Casal, representants de l’associació de gent gran de persones sòcies del Casal i del Grup de l'Amistat, que junt amb la la persona dinamitzadora del casal vetllen pel funcionament diari i per l’organització de les diferents activitats que s’hi realitzen.

L’organització del Casal, dins del marc del Pla de Millora de l’Ajuntament de Barcelona, recau en el treball d’una Comissió Gestora que està integrada per diferents persones voluntàries del Casal, representants de l’associació de gent gran de persones sòcies del Casal i del grup de l'Amistat, que junt amb la la persona dinamitzadora del casal vetllen pel funcionament diari i per l’organització de les diferents activitats que s’hi realitzen.

Tots participem en la gestió dels tallers, en la realització de festes, en  les activitats que s’organitzen amb el barri i en fer una bona comunicació i difusió de totes les activitats del Casal.

Els casals de gent gran municipals són equipaments públics destinats a les persones grans de 60 anys o més i a les persones en procés d’afrontar una nova etapa de la vida com és la de la jubilació.

Poden ser socis/es:

  • Persones de 60 anys o més residents a la ciutat de Barcelona i les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.
  • Persones de 55 anys o més, prejubilades o en procés de prejubilació, residents a la ciutat de Barcelona, i les seves parelles encara que no compleixin el requisit d’edat.

El casal restarà obert a altres col·lectius d’edats diferents sempre que estiguin vinculats a projectes, iniciatives i accions impulsades des dels casals.

L’accés, però, no els donarà dret a ser socis/sòcies d’aquests serveis.

Les persones interessades en fer-se sòcies del Casal han de passar per Secretaria amb 2 fotografies mida carnet, la fotocopia del DNI, i omplir un formulari.

També es pot descarregar el formulari per fer-se soci/sòcia a continuació:

FORMULARI SOCI/SÒCIA JOAN CASANELLES

En cas de què la persona ja sigui sòcia d’un altre Casal de l’Ajuntament, no caldrà fer-se soci/a del Casal per a realitzar activitats.

Per inscriure’t als nostres cursos hi ha un període d’inscripcions al principi de cada trimestre o al començament del curs (en funció si el taller és impartit per persones voluntàries o per professionals). Cal fer el pagament en efectiu o amb targeta (en cas que siguin tallers professionals) a l’administració del Casal.

Els espais del Casal són els següents:

  • Bar i Sala de Jocs
  • Aula d’Informàtica
  • 2 Aules
  • Aula amb Cuina
  • Aula Polivalent i Gimnàs

Fem cessió dels nostres espais per a fer altres activitats obertes al barri, com és activitats amb persones dels pisos tutelats per a gent gran, amb La Caixa , projecte APC Clot i la penya el cargolet, associació de Meccano. També cada dia al migdia és tanca el Casal per iniciar el servei d'Apats amb companyia. 

L’horari del Casal és de Dilluns a Divendres de 09.30h a 13.30h i de 16.00h a 20.00h.

Els dissabtes l’horari és de 09.30h a 13.30h, i a la tarda de 16.00h a 20.00h que és quan realitzem el Ball.

Durant el mes d’agost i els dies festius el Casal està tancat.

Adreça: C/ Concili de Trento 35 08018 Barcelona

Telèfon: 93 356 22 33

Persona de Contacte: Rosa Vázquez (persona dinamitzadora)

Correu electrònic: casalgg.joancasanelles@bcn.cat

Com arribar-hi:

El Casal es troba davant del parc del Clot de la Mel integrat en una zona d’equipaments públics al costat del centre de salut. S’hi pot arribar amb metro L2 Bac de Roda i L1/L2 Clot. Autobusos 192,33,B24,500. Trambaix, T5 i T6. >>MAPA TMB

Col right