You are here

Qui som

Col left

El Casal Joan Maragall és un equipament públic situat als baixos del C/Bermejo, 1-5 de Barcelona.

Les nostres arrels al barri del Besòs confereixen al Casal un caràcter actiu, viu i solidari on totes les persones grans hi poden trobar el seu lloc per mantenir-se actives i felices.

Gaudim d’una àmplia oferta de tallers i activitats per afavorir l’envelliment actiu i ens agrada que les persones participin activament de la vida del Casal. Som gent alegre i que ens agrada aprendre i divertir-nos.

El curs 2013-2014 el casal va ser remodelat completament i ara podem gaudir d’un espai modern i acollidor.

 

El nostre casal està gestionat per una Comissió Gestora formada per persones voluntàries de les diverses comissions d’activitats del Casal.

Aquesta Comissió Gestora treballa sempre conjuntament amb la persona dinamitzadora i és un òrgan de funcionament horitzontal, sense presidència, amb una persona voluntària que assumeix les tasques de representació de la Comissió Gestora als diversos actes on es convida anar al casal.

Cada comissió d’activitats elegeix representants que passen a ser la Comissió Gestora del Casal.

Aquests representants, a més de les funcions que els corresponen de la seva comissió d’activitats, tenen les següents funcions com a membres de la Comissió Gestora:

 • Obrir el punt d’informació del casal i fer l’atenció al públic, transmetre a qui correspongui o donar resposta a les demandes, conflictes i/o queixes de les persones sòcies i usuàries.
 • Convocar, juntament amb el Districte, les assemblees del Casal i vetllar per que es compleixin els acords i fer el seguiment del temps de renovació dels representants de cada comissió d’activitat.
 • Complir i fer complir la normativa de funcionament del Casal, publicada en el taulell d’anuncis, entre d’altres.

COMISSIÓ DE BALL I FESTES:

 • Organització dels balls del diumenge: selecció, calendarització, acollida i seguiment dels músics, preparació de la zona de ball, preparació i sorteig dels lots, cobrament a l’entrada, etc.
 • Organització de festes: previsió de les festes que s’han d’organitzar, disseny de la festa i avaluació de les necessitats de material i infraestructures, compra i preparació del material, decoració i preparació dels espais, etc.

COMISSIÓ DE PETANCA:

 • És la comissió encarregada de la supervisió de l’estat del camp de petanca, mantenir el camp en condicions, són els responsables del servei de lloguer d’armariets i del compliment de la normativa de lloguer.

COMISSIÓ D’EXCURSIONS I CAMINADES:

 • Té funcions relacionades amb les excursions i sortides: reunions amb les agències, negociació de preus, selecció de sortides i calendarització, contractació de les sortides amb les agències, gestió dels llistats dels inscrits i són responsables del grup durant la sortida.
 • Funcions relacionades amb les passejades i caminades: Organització de les passejades setmanals pel barri, organització de les caminades urbanes del districte que surtin del propi casal, són els responsables de guiar durant les caminades urbanes del districte i passejades pel barri que surtin del casal, són els representants del casal a totes les caminades urbanes del districte així com les que surten dels altres casals, etc.

COMISSIÓ DE TALLERS I CURSOS:

 • Fa suport a les inscripcions i seguiment dels professors i alumnes dels tallers portats per persones voluntàries, seguiment de les necessitats de material del professorat, informació de les novetats organitzatives i altres.

COMISSIÓ DE SECRETARIA I TRESORERIA:

 • Són els responsables del bon funcionament del punt d’informació, de l’organització de les seves guàrdies. Vetllen perquè hi hagi imprès el material necessari per a la correcta informació a les persones sòcies, fan la gestió dels socis i sòcies, la revisió de la correspondència i la revisió setmanal de la bústia de suggeriments i queixes.

Dones suport a les xerrades i suport en la gestió de la comptabilitat del Casal i de la venda de loteria.

Els casals de gent gran municipals són equipaments públics destinats a les persones grans de 60 anys o més i a les persones en procés d’afrontar una nova etapa de la vida com és la de la jubilació.

Poden ser socis/es:

 • Persones de 60 anys o més residents a la ciutat de Barcelona i les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.
 • Persones de 55 anys o més, prejubilades o en procés de prejubilació, residents a la ciutat de Barcelona, i les seves parelles encara que no compleixin el requisit d’edat.

El casal restarà obert a altres col·lectius d’edats diferents sempre que estiguin vinculats a projectes, iniciatives i accions impulsades des dels casals.

L’accés, però, no els donarà dret a ser socis/sòcies d’aquests serveis.

Les persones interessades en fer-se sòcies del Casal han de passar per Secretaria amb 2 fotografies mida carnet, la fotocopia del DNI, i omplir un formulari.

També es pot descarregar el formulari per fer-se soci/sòcia a continuació:

FORMULARI SOCI/SÒCIA JOAN MARAGALL

En cas de què la persona ja sigui sòcia d’un altre Casal de l’Ajuntament, no caldrà fer-se soci/a del Casal per a realitzar activitats.

 

Les inscripcions es realitzen el mes de setembre. El pagament es fa per trimestres i al llarg del curs hi ha possibilitat d’entrar als tallers on hagin quedat places sempre segons el calendari publicat a secretaria.

1. FUNCIONAMENT DE LES INSCRIPCIONS PER A INICI DE CURS

PERSONES SÒCIES DEL CASAL JOAN MARAGALL: cal venir amb el carnet de soci/a a recollir el número pel sorteig a final de curs o la primera setmana de setembre. El sorteig és públic i un cop realitzat es deixa penjat al taulell d’anuncis l’ordre que n’ha sortit, amb el dia i l’hora que toca venir a fer la inscripció a cadascú.

PERSONES SÒCIES D’ALTRES CASALS DE GENT GRAN: Les persones que són sòcies d’algun altre casal de gent gran de l’Ajuntament de Barcelona tenen reservat un dia concret per a fer la inscripció, sempre posterior a les inscripcions dels socis del Casal Joan Maragall i per ordre d‘arribada.

PERSONES NO SÒCIES DE CAP CASAL: Les persones grans que no siguin sòcies de cap casal de gent gran de l’Ajuntament de Barcelona també tenen un dia reservat per a fer la inscripció, sempre posterior a les inscripcions dels socis del casal i dels socis dels altres casals. La inscripció també es fa per ordre d‘arribada.

2. FUNCIONAMENT DE LES INSCRIPCIONS PEL SEGON TRIMESTRE

Les persones que ja havien iniciat el taller a l’octubre podran renovar la inscripció a finals de trimestre i reservar així la seva plaça. Posteriorment hi haurà un parell de dies reservats per a que les persones que vulguin començar un taller al gener puguin apuntar-se on quedin places.

3. FUNCIONAMENT DE LES INSCRIPCIONS PEL TERCER TRIMESTRE

Les persones que ja havien iniciat un taller podran renovar la inscripció a finals de trimestre i reservar així la seva plaça. Posteriorment hi haurà un parell de dies reservats per a que les persones que vulguin començar un taller l’últim trimestre puguin apuntar-se on quedin places.

El curs 2013-2014 el casal va ser remodelat completament i ara podem gaudir d’un espai modern i acollidor on destaquen dos espais diàfans destinats als jocs de taula (cartes i dominó, respectivament) situats a l’entorn del bar, que funciona com un espai relacional i/o de trobada.

També compta amb una sala polivalent on es desenvolupen les diverses activitats relacionades amb la realització d’exercici físic, dues aules on és realitzen les diferents activitats de caire més cultural i una aula multimèdia que compta amb 8 ordinadors.

El casal també ofereix els serveis de perruqueria així com servei de podologia, dirigits exclusivament a les persones sòcies del casal.

De Dilluns a Diumenge: de 9.00h a 13.00h i de 15.00h a 20.00h.

Agost i Festius Tancat

Horari de Secretaria: de Dilluns a Divendres: de 10.00h a 12.30h i de 17.00h a 19.30h.

Adreça: C/ Bermejo, 1-5, 08019 Barcelona

Telèfon: 93 313 06 63

Persona de Contacte:

Comissió de Secretaria
Persona Dinamitzadora: Iolanda Escofet

Com arribar-hi:

Metro L4 Maresme – Fòrum o Besòs Mar. Bus: Parada “Rambla Prim-Llull”. Autobusos H14, 36, 123 I143. El casal es troba a la planta baixa d’un bloc de pisos en un carrer per a vianants perpendicular a Rambla Prim, just per sobre del carrer Llull. >>MAPA TMB

Col right