You are here

Qui som

Col left

El Casal de Gent Gran Parc Sandaru és un equipament municipal obert a la gent gran, a la ciutadania i, per proximitat, a totes les persones veïnes del barri del Parc i La Llacuna.

El Casal de Gent Gran Parc Sandaru està situat al carrer Buenaventura Muñoz  21, al barri del Parc i la Llacuna.

El Casal es troba ubicat dins l’edifici del Centre Cívic Parc Sandaru. Aquest equipament es va inaugurar l’any 2007, i està construït en els terrenys on hi havia l’antiga fàbrica Sandaru, una beguda molt coneguda als anys 60.

El Casal constitueix un punt de trobada i de reunió participatiu per a la gent gran, amb el desig d’afrontar un envelliment actiu i saludable, on es treballi el cos i la ment.

La nostra intenció és ajudar a millorar dins el possible la qualitat de vida en la gent gran mitjançant l’adquisició d’hàbits saludables.

 

El Casal està gestionat per una Comissió Gestora votada en Assemblea General i té el suport d’una persona dinamitzadora. La Comissió Gestora actual es va formar a l’inici del Casal, amb membres de l’associació de gent gran Parc Sandaru i tot i que hi ha alguns membres fixes des del seu inici, hi ha hagut alguns canvis fins a la data actual.
Actualment la Comissió Gestora està formada per les següents persones:

 • Representant/Presidenta: Mª Luisa Escriche
 • Vicepresident: Rufino Delgado
 • Comptable-Tresorer: Armand Puig
 • Secretaria: Isabel Alonso, Montse Bernat
 • Dinamitzadora: Anna Montserrat

La Comissió Gestora del Casal de Gent Gran Parc Sandaru s’encarrega de gestionar les diferents activitats que formen part del Casal com són el grup de teatre, el ball del divendres, les activitats festives pròpies (Carnestoltes, Cap d’Any, la Castanyada, els Festivals de Fi de curs, entre d’altres…). A cada una d’aquestes activitats es compta amb una persona referent, la qual es coordina amb la Comissió Gestora per dur a terme dites activitats.

En aquests moments, per tant, el Casal de Gent Gran disposa de comissions per a desenvolupar aquestes activitats.

També es compta amb un grup de persones voluntàries que gestionen l’hort urbà, que pertany al Centre Cívic, i els quals realitzen una tasca d’informació i assessorament per a les persones interessades, i també un manteniment de les plantes que tenen a les taules de cultiu.

Els casals de gent gran municipals són equipaments públics destinats a les persones grans de 60 anys o més i a les persones en procés d’afrontar una nova etapa de la vida com és la de la jubilació.

Poden ser socis/es:

 • Persones de 60 anys o més residents a la ciutat de Barcelona i les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.
 • Persones de 55 anys o més, prejubilades o en procés de prejubilació, residents a la ciutat de Barcelona, i les seves parelles encara que no compleixin el requisit d’edat.

El casal restarà obert a altres col·lectius d’edats diferents sempre que estiguin vinculats a projectes, iniciatives i accions impulsades des dels casals.

L’accés, però, no els donarà dret a ser socis/sòcies d’aquests serveis.

Les persones interessades en fer-se sòcies del Casal han de passar per Secretaria amb 2 fotografies mida carnet, la fotocopia del DNI, i omplir un formulari.

També es pot descarregar el formulari per fer-se soci/sòcia a continuació:

FORMULARI SOCI/SÒCIA PARC SANDARU

En cas de què la persona ja sigui sòcia d’un altre Casal de l’Ajuntament, no caldrà fer-se soci/a del Casal per a realitzar activitats.

Per a inscriure’t als cursos i tallers has de presentar el teu carnet de soci/a del Casal de Gent Gran Parc Sandaru, i venir en l’horari d’atenció al soci, on t’informarem de tots els cursos i tallers.

Per al cursos i tallers voluntaris, que són a càrrec  de persones voluntàries del Casal, t’atendrà la Comissió Gestora, en horari d’atenció als socis (de dilluns a dimecres, de 9.30h a 13.30h), al Casal de Gent Gran (1a planta del Centre Cívic).

Per als cursos i tallers professionals, has de demanar per la persona dinamitzadora, en l’horari següent: dilluns i dijous, de 10.00h a 14.00h, al Casal de Gent Gran (1a planta del Centre Cívic).

Durant la segona quinzena del mes de setembre es fa la inscripció per tot l’any als cursos voluntaris. També es fa la inscripció per als cursos professionals, però en aquests s’ha de renovar la quota de forma trimestral.

El protocol per a la inscripció dels cursos professionals és diferent a la dels cursos voluntaris.

En el cas dels cursos professionals, la inscripció es realitza per sorteig. Les persones interessades en els cursos recullen un número, que es reparteix durant els mesos de juny, juliol i setembre, al Casal de Gent Gran, en horari de dinamització (dilluns i dijous de 10.00h a 14.00h).

A mitjans de setembre es realitza un sorteig i es determina l’ordre d’inscripció, i així cada persona té un dia assignat per venir al Casal a fer la inscripció.

El pagament als cursos professionals es pot realitzar en efectiu o amb targeta.

El Casal està situat a la 1a planta de l’edifici del Centre Cívic Parc Sandaru.

Consta d’una sala de gent gran, una sala de biblioteca, el despatx de la Comissió Gestora i un aula d’informàtica de la Caixa situada a la primera planta  del Centre Cívic.

La sala de gent gran te cabuda per unes 50 persones aproximadament. En aquest espai es realitzen alguns tallers puntuals (com Memòria, Català, Castanyoles i Cant Coral). També s’utilitza aquesta sala per realitzar xerrades i conferències. La resta de temps està a disposició dels socis.

A part d’aquests espais, el Casal pot disposar de la resta d’espais dels quals disposa el Centre Cívic, per a realitzar tots els cursos i tallers programats, prèvia reserva amb el Centre Cívic, com:

 • La Sala Polivalent, o gimnàs, amb una capacitat per a unes 200 persones.
 • La Sala d’Actes, és l’espai on es realitzen les diverses actuacions com el Festival de Fi de Curs, la Escala en Hi-fi, les obres de teatre, etc. Té una capacitat per a 200 persones.
 • Tallers: el Centre Cívic disposa de tres tallers (amb disponibilitat per a unes 15-20 persones), amb taules, cadires i pissarra. Aquests estan situats a la segona planta del Centre Cívic.
 • En aquesta segona planta també hi trobem la Sala de reunions, la Ludoteca, i la Cuina.
 • I per últim, cal destacar l’espai de l’Hort Urbà, situat a la 1a planta del Centre Cívic.

El Casal està obert de dilluns a divendres, de 9.00h a 14.00h, i de 16.00h a 20.00h per a la realització de cursos i tallers.

Horari d’atenció als socis:

 • Matins de Dilluns a Dimecres, de 9.30h a 13.30h
 • Tardes de Dimarts i Dimecres de 17:00 a 19:00h
 • Matins de Dijous de 10.00 a 14.00h

Horari d’atenció de la persona dinamitzadora:

 • Dilluns i Dijous, de 10.00h a 14.00h

Adreça: C/ Buenaventura Muñoz, 21, 08018 Barcelona

Telèfons: 93 485 69 20 (Casal), 93 309 06 35 (Centre Cívic/Persona dinamitzadora)

Persona de Contacte:

Mª Luisa Escriche (Presidenta)
Anna Montserrat (Persona dinamitzadora)

Com arribar-hi:

El Casal del Parc Sandaru està situat a la zona del Parc i la Llacuna del Poblenou, just al costat de l’Estació del Nord, i també prop del Parc de la Ciutadella. >>MAPA TMB