You are here

Qui som Can saladrigas

Col left

El Casal Taulat Can Saladrigas és un Casal amb molts anys d’història.

La història del Casal es remunta a un petit local de reunió dels veïns i veïnes que es trobava al final de la Rambla del Poblenou, on ara hi ha el casal de barri, prop del carrer Taulat, d’aquí l’origen del nom del Casal.

CURIOSITAT: El color blau que representa el Casal fa referència al mar, tan pròxim al barri.

El Casal va estar molts anys ubicat a la Rambla del Poblenou i al 2004 es va traslladar a la planta baixa de l’antiga fàbrica tèxtil de Can Saladrigas. La inauguració va ser el 13 de novembre.

Aquesta fàbrica té el seu origen en el negoci de blanqueig i estampat de teixits que Antoni Saladrigas va fundar el 1858 i que al llarg de la segona meitat del segle XIX va viure una etapa d’intens creixement. No obstant, va ser al 1884 quan va ser construït l’edifici tal com ara el coneixem.

Després d’una intensa història que es perllonga durant pràcticament tot el segle XX, la fàbrica va ser adquirida per l’Ajuntament de Barcelona al 1998 per transformar-la en un gran centre cultural. El Casal municipal de gent gran Taulat–Can Saladrigas va ser, al 2004, el primer equipament que es va instal·lar a l’antiga fàbrica.

És un Casal amb molta vida, molt de moviment diari i una gran diversitat d’activitats.

prova

Les activitats del nostre Casal están gestionades conjuntament entre la dinamitzadora i els voluntaris de les comissions d'activitats del casal que conformen la Comissió Gestora.

Cada any s’organitza una assemblea per tal de recollir les propostes i suggeriments dels socis del casal.

COMISSIÓ DE SECRETARIA I PUNT D’INFORMACIÓ

COMISSIÓ D'EXCURSIONS I VISITES CULTURALS

COMISSIÓ DE TALLERS

COMISSIÓ DE BALLS I FESTES 

COMISSIÓ DE TRESORERIA

COMISSIÓ DE MANTENIMENT

Els casals de gent gran municipals són equipaments públics destinats a les persones grans de 60 anys o més i a les persones en procés d’afrontar una nova etapa de la vida com és la de la jubilació.

Poden ser socis/es:

  • Persones de 60 anys o més residents a la ciutat de Barcelona i les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.
  • Persones de 55 anys o més, prejubilades o en procés de prejubilació, residents a la ciutat de Barcelona, i les seves parelles encara que no compleixin el requisit d’edat.

El casal restarà obert a altres col·lectius d’edats diferents sempre que estiguin vinculats a projectes, iniciatives i accions impulsades des dels casals.

L’accés, però, no els donarà dret a ser socis/sòcies d’aquests serveis.

Les persones interessades en fer-se sòcies del Casal han de passar per Secretaria amb 2 fotografies mida carnet, la fotocopia del DNI, i omplir un formulari.

També es pot descarregar el formulari per fer-se soci/sòcia a continuació:

Descarregar formulari

Les inscripcions es realitzen durant el mes de setembre i sempre tenen prioritat les persones sòcies del Casal. Es poden inscriure persones grans que no siguin sòcies només a aquells tallers on quedin places lliures després de les inscripcions dels socis. El pagament dels tallers es fa trimestralment.

Cada final de trimestre les persones inscrites han de deixar confirmat si continuen el trimestre següent per tal que es sàpiga si queden places lliures i per tant, si poden entrar persones noves. S’establiran uns dies d’inscripció per tal que els nous interessats puguin saber si hi ha places lliures on apuntar-se.

L’espai del casal actual compta amb:

El Casal, a més, ofereix servei de perruqueria i podologia exclusiu per a persones sòcies.

De Dilluns a Divendres: de 9.00h a 13.00h i de 15.30h a 19.30h.
Dissabtes: de 9.30h a 13.00h i de 16.00h a 19.30h
Diumenges: de 16.30h a 20.00h

AGOST I FESTIUS TANCAT

HORARI DE SECRETARIA: De Dilluns a Divendres de 10.00h a 13.00h i de 16.00h a 19.30h

Adreça: C/ Llull,  214-216, 08005 Barcelona

Telèfon: 93 485 25 40

Mail: casalgg.taulatcansaladrigas@bcn.cat

Persona de contacte:

Dinamitzadora:  Laia López

 

Com arribar-hi:

Metro L4 Poblenou. Bus: Parada “Llull-Bilbao”. Autobusos: 136
El casal es troba a la planta baixa de l’antiga fàbrica tèxtil Can Saladrigas. >>MAPA TMB

 

Col right