You are here

Qui som verneda

Col left

QUI SOM? QUÈ FEM? LA NOSTRA HISTÒRIA

El Casal de la Verneda Alta s’inaugurà l’any 1992 fruit d’una reivindicació dels veïns i veïnes de la Verneda. Abans que hi hagués el Casal, la gent gran es reunia en uns barracons. Posteriorment l’Associació de Veïns de la Verneda Alta cedeix un espai del seu local a les persones grans per tal que es puguin reunir i fer alguna activitat, en aquest moment la gent gran s’organitza com una vocalia de l’Associació de Veïns de la Verneda. L’any 1992, després de moltes reivindicacions, el Casal és inaugurat per l’aleshores alcalde de Barcelona Pasqual Maragall.

Som un Casal que està una mica amagat, a un extrem de Barcelona i envoltat de naus industrials, no obstant això, cada vegada ens coneix més gent i, de fet, des de l’any 2010 el Casal Verneda Alta ha viscut en un constant creixement de socis i sòcies, persones voluntàries, activitats i tallers. És important també destacar, com a part de la filosofia del Casal, la voluntat de ser un espai  obert al barri i per el barri. Aquests són els pilars sobre els quals el Casal Verneda Alta es fonamenta i per els quals la junta del Casal treballa.

 

El Casal està gestionat per una junta formada per vuit persones voluntàries, quatre dones i quatre homes. Hi ha un president, una vicepresidenta, un secretari, un tresorer i quatre vocals. Cada 4 anys es fan eleccions per escollir la junta del casal i qualsevol persona sòcia s’hi pot presentar.

Cada membre de la junta té unes funcions i responsabilitats. Tenim quatre grups de treball:

Grup de gestió del Casal
Format pel President (i Vicepresidenta), el Secretari i el Tresorer. Porten la gestió del quotidià del Casal: gestionar el pressupost (tresoreria), fer carnets i controlar tota la documentació del casal (secretaria) i   representar el Casal a reunions, actes, essent la veu del Casal allà on vagin (presidència i vicepresidència).

Grup d’Activitats
S’encarrega de tot el referent als tallers i activitats del casal.

Grup d’Aula multimèdia
És l’àrea responsable de tot el relacionat amb la informàtica.

Grup d’Excursions
Són els encarregats de programar les excursions que el Casal organitza.

Els casals de gent gran municipals són equipaments públics destinats a les persones grans de 60 anys o més i a les persones en procés d’afrontar una nova etapa de la vida com és la de la jubilació.

Poden ser socis/es:

- Persones de 60 anys o més residents a la ciutat de Barcelona i les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.
- Persones de 55 anys o més, prejubilades o en procés de prejubilació, residents a la ciutat de Barcelona, i les seves parelles encara que no compleixin el requisit d’edat.

El casal restarà obert a altres col·lectius d’edats diferents sempre que estiguin vinculats a projectes, iniciatives i accions impulsades des dels casals.

L’accés, però, no els donarà dret a ser socis/sòcies d’aquests serveis.

Les persones interessades en fer-se sòcies del Casal han de passar per Secretaria amb 2 fotografies mida carnet, la fotocopia del DNI, i omplir un formulari.

També es pot descarregar el formulari per fer-se soci/sòcia a continuació:

FORMULARI SOCI/SÒCIA VERNEDA ALTA

Durant els mesos de Juliol i Setembre no s’accepten sol·licituds de socis/es.

Venint al Casal en els períodes d’inscripció.

Quan el Casal va obrir les seves portes a l’any 1992, era un espai molt modern i espaiós, tenint en compte les necessitats que hi havia, les activitats que s’hi feien i el nombre de persones grans que llavors hi havia al barri. Actualment però, l’espai ha quedat petit i amb una distribució que no és la més adequada tenint en compte les activitats i el funcionament actual del casal. Per aquest motiu, les persones sòcies del Casal no deixen de reivindicar una remodelació i ampliació del Casal o, fins i tot, la construcció d’un de nou.

El Casal Verneda Alta és un edifici de dues plantes, connectades per una rampa.

Al pis de baix hi podem trobar:

El despatx des d’on es porta la gestió quotidiana del Casal, també serveix de punt d’informació i secretaria.
La sala polivalent on es fan tallers de ball, gimnàstica, ioga o activitats que requereixin més espai. Aquesta sala té un mirall al llarg de tota una paret.
L’Aula multimèdia compta amb vuit ordinadors connectats a internet, projector, pantalla i impressora.

Al pis de dalt hi trobem:

L’espai de Bar/cafeteria que serveix tant de zona de joc de cartes i dominó com de zona d’estada per llegir el diari, prendre un cafè o xerrar una estona.
La sala de tallers/biblioteca amb capacitat per a 15 persones.

Per accedir al casal es passa per un pati d’ús exclusiu del Casal i del Poliesportiu Verneda en el qual hi ha un mòdul prefabricat. Aquest espai és una petita sala amb capacitat per unes 20 persones on es fan tallers i activitats.

El pati del Casal és un espai agradable amb moltes flors i plantes,bancs per seure i on, sempre que el temps hi acompanya, organitzem activitats com trobades de sardanes, cantada d’havaneres, la festa de fi de curs i qualsevol altra proposta que pugui sorgir i que ens permeti gaudir d’aquest espai.

 

De dilluns a diumenge de 10.00h a 13.00h i de 16.00h a 20.00h.

Tanquem al mes d’agost i els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i el divendres sant (setmana santa).

ADREÇA: C/ Binèfar, 16-20, 08020 Barcelona

TELÈFONS: 93 305 17 54

COM ARRIBAR-HI:
Venint de la Rambla Guipúscoa o del metro de la Pau, el Casal està al carrer paral·lel que hi ha per sobre la Rambla Guipúscoa (direcció muntanya). És un edifici d’obra vista al costat del Poliesportiu de la Verneda (que es pot reconèixer per les pistes de pàdel que té a l’exterior i per la pancarta que es veu des de Rambla Guipúscoa). Davant del Casal hi ha l’empresa Autocars Ravigo, i les seves cotxeres. També podem arribar al Casal anant per la Rambla Prim fins que ens creuem amb el carrer Binèfar. Una vegada siguem al C/Binéfar, nomes cal continuar en aquest carrer, direcció Sant Adrià / Badalona i de seguida ja veurem les pistes de pàdel. Al costat, el nostre Casal. >>MAPA TMB

Col right