You are here

Aquesta tardor, el circuit de cultura als barris converteix el Casinet d'Hostafrancs en un teatre dos dijous al mes. Al setembre i l'octubre s'hi han reprogramat les funcions que a la primavera es van haver d'ajornar en arribar el confinament: 'Assassinat al club' el 17/09 i 'El mal morir' el 15/10. El Barcelona Districte Cultural continua a Hostafrancs amb sis funcions més entre l'octubre i el desembre.

• ‘Ocaña, reina de las Ramblas’
Dijous 5 de novembre a les 20 h
Aquest muntatge de l’Òpera de Butxaca i Nova Creació (OBNC) homenatja José Pérez Ocaña, figura mítica de la Barcelona dels anys 70, defensor de les llibertats (les del col·lectiu LGTBI, que encara ningú havia batejat així, però no només) tot recordant alguns moments de la seva vida a través d’imatges que l’evoquen, anècdotes que el ressusciten i músiques que ens el tornen tan present com quan passejava Rambla amunt i avall amb el seu ventall, els seus talons i les seves faldilles.

• ‘Las gallegas’
Dijous 19 de novembre a les 20 h
La companyia Lolita Corina presenta aquesta funció que fa humor de la mort, que mata els tòpics i els enterra, que crema amb un somriure els llocs comuns i desenterra la nostra millor arma per a la supervivència: riure, l’humor, la ironia… ‘Las gallegas’ són dues i estan mortes, però no ho saben. Han acudit al seu funeral convençudes que és el funeral d’algú altre a qui han anat a plànyer, però no…

• ‘Ritos de amor y guerra’
Dijous 3 de desembre a les 20 h
Un grup de 20 dones creadores analitzen des de l’escenari, amb un treball interpretatiu basat en el gest i ancorat en la ironia, com alguns estereotips inventats per a les dones han provat de devorar-ne la identitat i han donat ales a petites i grans violències íntimes i socials contra la meitat de la població.

• Clown ‘eMe’
Dijous 10 de desembre a les 20 h
Carlo Mô és un pallasso amb més de vint anys d’experiència sobre els escenaris. Sap anar de la innocència fins a la bogeria en un viatge que sempre té retorn perquè sempre s’acompanya d’un somriure: el del públic.

Per assistir als espectacles cal reservar-ne les entrades amb antelació i respectar les mesures de seguretat i prevenció, que s’adequaran a les recomanacions sanitàries vigents, com la reducció de l’aforament, l’ús obligatori de mascareta i l’entrada i sortida esglaonada dels espectadors.

Aquesta edició de tardor del Barcelona Districte Cultural, simultània amb la reprogramació dels espectacles que es van haver d’ajornar a la primavera, presenta vuit muntatges teatrals, sis concerts, dues propostes de dansa, una de circ i quatre d’adreçades als més menuts, a més de tres pel·lícules d’animació per als petits de casa i cinc títols de documentals musicals programats en col·laboració amb el Festival In-Edit. Amb la incorporació de vuit equipaments més, entre els quals hi ha la Sala Maremar del CC Casa del Rellotge a la Marina, el circuit arriba ja a 29 escenaris repartits pels deu districtes de la ciutat.


• ‘Ramon’
Dijous 8 d’octubre a les 20 h
Obra de teatre de la companyia Eòlia que aborda el tema de l’Alzheimer.

• ‘Les coses excepcionals’
Dijous 22 d’octubre a les 20 h
La companyia Sixto Paz, amb l’actor Pau Roca al capdavant, presenta aquesta obra de Duncan Macmillan que ens recorda totes les coses per les quals paga la pena viure: coses que ens passen, les que ens empenyen i les que ens aturen, les que ens conviden a participar-hi o les que volen ser contemplades… Coses excepcionals que fan que la vida sigui excepcional.

Més informació