You are here

La 2a edició de la Biennal convida a debatre i reflexionar sobre els reptes de la societat actual amb un programa d’activitats i ponències amb professionals d'arreu

El món es troba immers en un canvi d’època marcat per la revolució digital, la globalització econòmica, el progrés científic i el canvi climàtic. La celebració de la Biennal de pensament és una iniciativa per convidar tothom a pensar el futur posant una atenció especial en el paper que hi tenen les ciutats, amb l’objectiu de trobar projectes de futur realistes i sostenibles.

La Biennal s’escampa per tota la ciutat en quaranta espais públics, equipaments i col·lectius amb més de 85 activitats. Així, els escenaris principals seran la plaça de Joan Coromines, el CCCB, la Model, la Fabra i Coats, els jardins d’Agustí Centelles, els jardins del Doctor Pla i Armengol i Can Felipa.

__________PROGRAMACIÓ ALS BARRIS DE SANT MARTÍ__________
(*) programació de +Biennal

D-generades: repensant moda i gènere (*)
Museu del Disseny – Dimarts 13, de 10 a 13 h i de 15 a 18.30 h

Presentació de l’exposició ‘Llegir una plaça’ (*)
Museu del Disseny – Dimarts 13, a les 18.30 h

Sons, sorolls, silencis: cap a una (*)
Museu del Disseny – Dimecres 14, a les 18 h

Creació i Museus 2000 (*)
Hangar – Dijous 15

Sobiranies productives i ciutat
Centre Cívic Can Felipa – Dijous 15, a les 17.30 h

Districte inconscient: laboratori de trànsits desapercebuts (*)
Espai Perequartu – Dijous 15, a les 18 h

Generació de mon(s) (*)
Hangar – Dijous 15, a les 19 h

Ciuta glocal, ciutat digital
Centre Cívic Can Felipa – Dijous 15, a les 19.30 h

La relació amb el context (*)
La Central del Circ – Divendres 16, de 10 a 14 h

Habitar el col·lapse
Centre Cívic Can Felipa – Divendres 16, a les 17.30 h

Ciutat resilient
Centre Cívic Can Felipa, a les 19.30 h – Divendres 16, a les 19.30 h

Districte inconscient: laboratori de trànsits desapercebuts (*)
Espai Perequartu – Dissabte 17, a les 11 h

Presentació de l’exposició ‘Llegir una plaça’ (*)
Museu del Disseny – Diumenge 18, de 10 a 20 h

Hi haurà fins a 33 espais més on es desenvoluparà el programa +Biennal en què s’han implicat 42 entitats i projectes per impulsar 40 activitats paral·leles.

Veus locals, nacionals i internacionals per reflexionar sobre el futur

Els debats de les activitats de la Biennal giraran entorn de quatre eixos: la democràcia, la ciutat, la tecnologia i el futur. Sota el paraigua d’aquests grans temes i els reptes que ens plantegen en aquest paradigma canviant, 174 persones expertes de l’àmbit local, nacional i internacional ens guiaran en el procés de reflexió.

Entre els i les professionals hi haurà veus especialitzades en camps d’estudi tan variats com l’arquitectura, l’antropologia, la filosofia, la poesia, la ciència o el cinema. Noms de prestigi reconegut en el seu camp com Yayo Herrero, Santiago Alba Rico, Marina Garcés, Neil Gershenfeld o Sasha Costanza-Chock aportaran el seu coneixement i experiència.

Una Biennal accessible i en obert

Totes les activitats de la Biennal seran presencials, seguiran totes les mesures de seguretat i tindran l’aforament limitat a causa de la covid-19. És per això que a partir del 2 d’octubre s’obrirà el període de reserva d’entrades a través del web biennalciutatoberta.barcelona. En total hi haurà més de vuit mil entrades disponibles.

A més, una dotzena d’activitats s’emetran en directe al web de la Biennal de pensament, i totes les ponències i debats, a excepció del programa +Biennal, s’enregistraran i es podran veure a la carta en el mateix web.