You are here

Divendres 2 i dissabte 3 d'octubre, al vespre, trobareu sis espectacles diferents en sis espais emblemàtics del Poble-Sec i Montjuïc: l'entrada per a cadascuna de les sis rutes d'Escenes Singulars n'inclou un parell, a més d'un d'itinerant i una copa de vi en un dels bars del barri que participen a la xarxa Menja't Montjuïc. Aquesta iniciativa de l'associació Coincidències forma part del programa 'De Grec a Grec', que impulsa coproduccions del festival Grec durant tota la temporada.

La singularitat és l’element vertebrador d’aquests esdeveniments escènics creats específicament per a l’ocasió i per als espais del Poble-sec i Montjuïc on tenen lloc. Escenes Singulars reivindica que es poden generar experiències culturals fora dels espais convencionals i ho fa proposant dos mapes que se solapen: un mapa físic, que recorre carrers i places del barri, i un mapa de conceptes, d’idees que es complementen i ens ajuden a fer-nos preguntes sobre el món en què vivim.

Els espectacles són aquests:
Adela (Women’s white long sleeve sport shirts), de Daniel Veronese, al Pavelló Mies van der Rohe
Kites, Kids and Monkeys, d’Iván Morales, al CaixaFòrum
I am (T)here, d’Aurora Bauzà i Pere Jou, al Museu d’Arqueologia de Catalunya
Luz de emergencia #4: La Plaça Íntima, de Vulnus Arts Vives i Recerca, al Centre Cívic El Sortidor
Parrà, de Miquel Barcelona i Marc Vilajuana, al Museu Etnològic i de Cultures del Món
[The Frame], amb la companyia Eléctrico 28, a la plaça del Sortidor

Els sis possibles itineraris, que es repetiran divendres i dissabte, combinen dos espectacles (o sigui, dos espais) cadascun:
Ruta rosa: Parrà i Adela (dansa i teatre)
Ruta vermella: [The Frame] i I am (T)here (performance)
Ruta verda: La Plaça Íntima i Adela (teatre i consciència)
Ruta groga: Kites, Kids and Monkeys i [The Frame] (teatre)
Ruta taronja: Parrà i I am (T)here (arts escèniques al museu)
Ruta blava: Kites, Kids and Monkeys i La Plaça Íntima (arts vives)

La ruta de cada espectador (que paga una única entrada de 15 € per dia) es completa amb una consumició gratuïta en un dels bars de la xarxa Menja’t Montjuïc. Així, el públic pot descansar entre funció i funció prenent una copa de vi en algun dels locals propers i vinculats a aquesta iniciativa que, precisament, vol visibilitzar el Poble-sec i Montjuïc com a experiència turística única, cultural i alhora d’oci, donant a conèixer l’oferta gastronòmica a través del web Menjat.cat.

En paral·lel a les rutes anteriors, el Comando Señoras serà l’espectacle de carrer que interseccionarà amb l’espectador i vianant: vint d’aquests personatges femenins prenen els carrers per donar-li una volta a aquest concepte de “senyores”. Duran a terme una acció curta a les 19.20 h a la plaça de Carles Buïgas i una acció final a les 22.30 h a la plaça de Margarida Xirgu, per a les quals es pot reservar directament l’entrada gratuïta.