You are here

Als barris de Sant Martí s'han habilitat 8 espais per a la campanya de vacunació, 7 dels quals en espais complementaris que actuaran com a reforç dels diferents Centres d'Atenció Primària

L’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya han formalitzat un acord pel qual se cedeixen 45 espais municipals a centres d’atenció primària (CAP) de la ciutat per facilitar la campanya de vacunació d’enguany, que ha començat el 15 d’octubre.

Els 45 equipaments estan distribuïts per tota la ciutat, i es fa per a tres mesos prorrogables. La cessió estarà regulada per un conveni marc en el qual s’especifica que el CatSalut es fa càrrec de les despeses d’adequació que se’n derivin i dels costos de manteniment dels espais.

                 ELS 8 ESPAIS DE VACUNACIÓ ALS BARRIS DE SANT MARTÍ                 

Casal de Barri La Pau (CAP La Pau)
Casal de Gent Gran Joan Maragall (CAP (Besòs)
Casal de Gent Gran Joan Casanelles (CAP Clot)
Casal de Gent Gran Quatre Cantons (CAP Poblenou)
Casal de Barri Diagonal Mar (CAP Ramon Turró)
Centre Cívic Sant Martí (CAP Sant Martí)
Espai Alchemika (CAP Maragall)
CAP Vila Olímpica

En el context actual de la covid-19, l’objectiu d’aquest acord entre les dues institucions és que l’atenció primària disposi d’espais suficients per poder mantenir amb les màximes garanties l’activitat diària. En cas que sigui necessari, se cediran més equipaments.

Qui s’ha de vacunar?

La campanya de vacunació d’enguany i s’han ampliat els grups a qui va dirigida:

  • Augmentar la cobertura vacunal de les persones de risc
  • Incorporar a les dones embarassades
  • S’insisteix en la importància de la vacunació dels professionals sanitaris
  • Professionals de les residències geriàtriques
  • Persones que treballen en llocs de treball essencials

La vacunació és important per a la població més vulnerable, ja que la vacuna de la grip és una de les mesures de reforç per lluitar contra la covid-19.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya estableix que l’objectiu és superar cobertures de vacunació del 75 % en persones grans, preferentment a partir dels 65 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així com superar el 60 % en persones amb condicions de risc.

Aquests objectius estan d’acord amb els que ha establert l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Comissió Europea d’aconseguir cobertures d’almenys el 75 % en gent gran tan aviat com sigui possible i augmentar les cobertures de vacunació a professionals sanitaris i grups de risc.