You are here

Al gener de 1974, es va prendre la decisió de celebrar el Dia Internacional de la infermeria en commemoració de l’aniversari del naixement de Florence Nightingale, 12 de maig, considerada la creadora de la infermeria moderna.

En aquesta data tan especial es ret homenatge a totes les infermeres i infermers del món, que al costat de la seva vocació de servei cuiden a la població. És un merescut reconeixement a la tasca de les infermeres que va molt més enllà de les cures.

En aquesta festivitat també es pretén ressaltar els èxits professionals de la infermeria i cridar l’atenció cap a les millores necessàries per a garantir un millor accés a l’atenció sanitària i millorar les cures en infermeria, a més de lluitar contra la precarietat assistencial i professional.

Aquest reconeixement del Dia Internacional s’uneix el reconeixement a la tasca que aquests dies els i les infermeres estan duent a terme, però no sols l’equip d’infermeria, sinó tot el personal sanitari, a més de destacar el gran esforç de totes aquelles persones que continuen treballant als hospitals i centres sanitaris, serveis públics, supermercats i altres activitats essencials, fent possible que el nostre benestar prevalgui.

Aquests dies tan difícils, la població ha reconegut tot l’esforç mitjançant cartes d’agraïment, missatges d’ànim, aplaudiments en finestres i balcons. El sacrifici i treball diari de metges/esses, infermers/es, zeladors/es i tècnics/ques els han convertit en ‘herois sense capa’. Hi ha qui creu que aquest reconeixement al personal sanitari no sols hauria d’existir en temps de crisi, sinó que hauria de ser una cosa inherent a la societat.

Tots ens sumem a aquest reconeixement, ja que pensem que és important destacar la gran tasca i sacrifici que estan realitzant en aquests moments, considerem que la seva feina és vital per al normal funcionament i estabilitat de la salut de la població, no sols en aquest moment puntual, sinó també en el passat.

Estem agraïts i, per això, a més d’aplaudir-los cada tarda volem dedicar-los tot el nostre respecte i admiració, a totes les infermeres i infermers del món, que a través de la seva professió i vocació de servei ens cuiden i atenen quan estem malalts.