You are here

Us detallem informació de les xerrades online que organitzen des del Servei de Teleasistència , per si en voleu participar:
Teleassistència, què pot fer per a tu?
El Servei de Teleassistència Municipal és un servei d’atenció domiciliària centrat en les persones grans, amb discapacitat i/o amb dependència, que ofereix prestacions tecnològiques i d’assistència ajustades a les necessitats individuals.
En aquesta activitat s’explica com funciona aquest servei, els diferents professionals que hi intervenen, el valor de la unitat mòbil, els detectors de foc/fum, gas i mobilitat, les adaptacions a persones amb necessitats especials i els dispositius que es poden fer servir al carrer.
Dimarts 2 de febrer, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom
Codi d’accés: 063815
La gestió de les emocions
La gestió d’emocions es pot aconseguir a qualsevol edat i mai és tard per a aprendre-la. Parlar sobre emocions s’ha convertit en una necessitat entre les persones grans, pel moment vital en el qual es troben i les experiències associades. En aquesta xerrada s’aprèn a identificar les emocions, conèixer recursos que ajuden a la gestió emocional i diferents tècniques de relaxació.
Dimarts 9 de febrer, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom
Codi d’accés: 063815
Telesassistència, també per a persones cuidadores
Coneix el Programa de Suport a la Persona Cuidadora no Professional un programa vinculat al Servei de Teleassistència Municipal que pretén millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, dels seus familiars i de les persones amb dependència, discapacitat o malaltia.
Dimarts 2 de març, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom
Codi d’accés: 063815
Activa la teva ment
A mesura que les persones envellim estem més exposades a processos de deteriorament cognitiu. Però, gràcies a la capacitat que té el nostre cervell d’establir noves connexions entre neurones i reforçar les antigues, podem millorar les nostres capacitats cognitives. Mantenir una ment activa és de vital importància per aconseguir-ho. En aquesta activitat s’expliquen les funcions cognitives i es presenten exercicis per entrenar el nostre cervell.
Dimarts 9 de març, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom
Codi d’accés: 063815
Prevenció de robatoris i estafes. Pendent de confirmació
Les persones grans poden ser un col•lectiu altament vulnerable a estafes i abusos. El Servei de Teleassistència és, en moltes ocasions, receptor i alertant d’aquest tipus de situacions. En aquesta activitat, de la mà del Cos de Mossos d’Esquadra es faciliten recomanacions i informació per a identificar escenaris en els quals es comenten delictes, així com mesures preventives per evitar-los.
A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal i Mossos d’Esquadra
Dimarts 13 d’abril, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom
Codi d’accés: 063815
Mantenir una llar segura. Pendent de confirmació
En aquesta activitat, de la mà del Cos de Bombers de Barcelona, s’identifiquen possibles riscos a la llar i es donen a conèixer mesures preventives per evitar-los i les actuacions a seguir en cas d’emergència. Tanmateix, s’exposa el funcionament dels dispositius de seguretat a la llar del Servei de Teleassistència Municipal, com ara, detectors de fum/foc i de gas. Aquestes sessions volen dotar les persones usuàries d’eines que les permetin seguir fent les activitats de la vida diària de manera autònoma i segura.
A càrrec del Servei de Teleassistència Municipal i Bombers de Barcelona
Dimarts 20 d’abril, a les 12h
Xerrada en línia a través de la plataforma Zoom
Codi d’accés: 063815