You are here

La Coral del casal

Col left

La Coral del casal Taulat – Can Saladrigas és una coral amb més de 15 anys d’història. Va començar al voltant del 2001 en què un petit grup de socis del casal vam començar a trobar-nos per cantar, sobretot havaneres, al local de la Rambla. L’espai que teníem no era gaire gran però hi estàvem molt bé. Allà va néixer el que ara és la Coral Gaudemus Musicum.

En aquells primers temps el Sr. Paco Mata va fer les funcions de direcció del cor i per fer-ho ens acompanyava amb el seu acordió. Al cap d’un temps, el 2004, ja es va incorporar amb nosaltres el Sr. Fausto Murillo, el que ara és el nostre professor i director.

Al local del Casal de Gent Gran Taulat vam estar-hi durant dos anys i el 2004 vam tenir la sort de traslladar-nos a les instal·lacions del nou Casal Taulat – Can Saladrigas.

Quan vam començar ja érem una bona colla de cantaires (uns 30 components) però la coral va anar creixent i ara ja som 50 cantaires entre homes i dones.

Tots som gent gran amb moltes ganes de cantar i passar-ho bé, però també amb moltes ganes d’aprendre música i amb al voluntat de fer-ho millor cada dia. Tot això no ho podríem fer sense l’ajuda i la paciència del nostre gran professor Sr. Fausto Murillo.

Som una coral sense ànim de lucre, principalment fem actuacions a residències de gent gran del barri i del districte. També participem a la Trobada de Corals de Gent Gran del Districte i a altres trobades que organitzem nosaltres mateixos, normalment a la Parròquia Sta. Mª del Taulat, al barri. Fem concerts a casals, esglésies i centres cívics.

Estem molt orgullosos de l’actuació que varem poder fer al Monestir de Ripoll, en una trobada de corals que es va fer al bressol de Catalunya.

A tots els cantaires ens agrada molt anar als assajos però encara ens agrada més poder cantar a tots aquests concerts i trobades ja que és allà on gaudim de tot el que aprenem.

CATEGORIA: Música i Cant
FREQÜÈNCIA: Setmanal
DATA D’INICI: octubre 2016
DATA FINAL: juny 2017
LLOC, DIA i HORARI: Els assajos són els dilluns i dijous de 18h a 19.30h
QUI POT PARTICIPAR? Socis i Sòcies
REQUISITS PER FER L’ACTIVITAT: El director de la coral farà una prova prèvia.
INSCRIPCIÓ PER FER L’ACTIVITAT: Demanar informació a la secretaria del casal.
MODALITAT DE L’ACTIVITAT: De Pagament
PREU: Pagament trimestral: 31€. Amb Targeta Rosa Gratuïta 21€
TALLERISTA/ES: Fausto Murillo (Director i responsable)

Històries i anècdotes de la coral

LA PRIMERA ACTUACIÓ DE LA CORAL GAUDEMUS MUSICUM

El dia de la inauguració del nou casal, el moment més emocionant va ser l’actuació de la Coral Gent Gran Taulat Can Saladrigas. Va ser la primera actuació i van cantar 5 cançons populars molt aplaudides per un públic que omplia totalment la magnifica sala del bar del casal.

El mateix Alcalde Sr. Clos va cantar amb la Coral totes les cançons, excepte una, ja que per problemes d’agenda va haver de marxar abans amb la resta d’autoritats.

Col right