You are here

El Districte de l'Eixample, en col·laboració amb l'Arxiu Històric de Fort Pienc, ha editat una guia de rutes pel patrimoni artístic i cultural del barri. S'han distribuït 3.000 exemplars en paper repartits entre els equipaments que surten al mapa, escoles, comerços del barri i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) del Districte.

La guia consta de dues rutes que es poden fer en mig dia i que es complementen perfectament una a l’altra. La primera porta per títol Del Fort Pío al segle XXI i fa un recorregut per la part del barri que segles abans ocupaven aiguamolls, rierols i bassals i on més tard es va construir el Rec Comtal per abastir d’aigua la ciutat. Una zona de pas per l’antiga via romana que al 1714 va ser ocupada per trinxeres durant el setge de Felip V i on un any més tard es va construir la fortalesa Fort Pío.

La ruta s’atura en 17 punts del barri, com el parc de l’Estació del Nord, l’Arxiu de la Corona d’Aragó, la plaça Tetuan o l’asil de les Germanetes dels Pobres.

El segon itinerari, també autoguiat com el primer, consta d’altres 17 espais com els Encants Vells, la parròquia de la Mare de Déu del Roser, la plaça de les Arts, els jardins d’Anaïs Napoleón o la Monumental. És la ruta del Fort Pienc, a escena!, que recorre alguns dels equipaments culturals més importants de la ciutat, com el TNC i L’Auditori. Una zona on dècades enrere encara convivien fàbriques, descampats i grans tallers ferroviaris.

Us convidem a descobrir aquestes dues rutes d’un barri amb un ric passat històric i molt de futur.