Camina Montjuïc "Montjuïc i el Paral·lel, oci i diversitat de la Barcelona moderna"

Quina ha estat la relació de la muntanya i el Paral•lel amb l’oci de la ciutat? En aquesta visita guiada dóna a conèixer la part més lúdica i social de l’ús de la falda de la muntanya i com durant una època passada, fou espai de berbenes i fontades, també de teatres i cabarets, i una zona d’oci, diversió i llibertat sexual no absent de clarobscurs.

A la muntanya de Montjuïc proliferaven les fonts i espais d’oci on els ciutadans i ciutadanes de finals del s. XIX i el s. XX aprofitaven l’aire lliure de la muntanya per escapar de la ciutat industrialitzada, hi havia fins a 17 fonts repartides per tota la muntanya. Tota l’avinguda del Paral·lel i els seus nombrosos teatres i cabarets, com l’emblemàtic “el Molino”, va ser una gran zona d’esbarjo i oci per a barcelonins i barcelonines. La zona del paral·lel i la muntanya de Montjuïc, esdevingué amb els seus entorns lúdics i de festa, en un espai on poder transgredir la norma, on la llibertat a través de l’espectacle, podia deixar respirar a tot tipus de col·lectius a través de les seus teatre i racons amagats de la muntanya.

El recorregut té una durada de 2h, el punt d'inici és davant de l'entrada del Castell de Montjuïc, les places són limitades, podeu reservar la vostra entrada seguint aquest enllaç.