Exposició temporal “Cercant la llibertat: 1968-2018”

L’exposició "Cercant la llibertat: 1968-2018" es proposa ampliar la comprensió històrica i contemporània de les protestes dels anys 60 i 70 a Europa, emfatitzant les particularitats de les lluites viscudes al territori espanyol, a Polònia i a l’antiga Iugoslàvia. El material seleccionat inclou 31 fotografies de fons catalans, espanyols, eslovens i polonesos, a més de reproduccions de diaris, pancartes i un document audiovisual que recull algunes de les manifestacions de l’època en els tres territoris.

Ha canviat la recerca de la llibertat en els darrers 50 anys? 

Aquesta és la pregunta plantejada per l’exposició “Cercant la llibertat: 1968-2018”. La mostra forma part del projecte europeu In Search of Freedom, liderat per l’editorial eslovena Beletrina, i es podrà visitar fins el 31 de març del 2019. La presentació consistirà en una visita guiada a càrrec de la comissària de la mostra i directora del Museu d’Història Contemporània d’Eslovènia, Kaja Sirok. L’acompanyaran el Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Vinyes, i el director de l’EUROM, Jordi Guixé. La realització de l’exposició a Barcelona compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del programa Europe for Citizens de la Comissió Europea.

El projecte internacional Cercant la llibertat: 1968-2018 ofereix una resposta a la pregunta de si la llibertat ha canviat en els darrers 50 anys a través de l'anàlisi de les imatges de les protestes estudiantils a tot Europa: dibuixa la imatge de com era el món d'aleshores i la juxtaposa a un conjunt d'imatges seleccionades en un concurs d'Instagram i a una col·lecció de testimonis d'activistes estudiantils.

Aquells que visqueren l'escassedat i els perills de la Segona Guerra Mundial van quedar bocabadats amb les protestes de 1968 a les quals els estudiants de tot Europa lluitaven a favor de diversos ideals polítics. No entenien els desitjos i les aspiracions de les generacions més joves, que anhelaven un món diferent. Actualment, en temps de creixement de la desigualtat social, sembla que els problemes i les preguntes que es plantejaren el 1968 segueixen vigents.

 

Reserva
No cal reservar