Intervenció artística de Philip Stanton

22.Mar.2016

A partir de l'1 d'abril l’artista Philip Stanton durà a terme una intervenció artística en diversos espais del Castell de Montjuïc. L’esperit del projecte és l’antibel·licisme i la lluita contra la guerra i la violència des d’un enfocament positiu. La intervenció pretén subvertir la història negativa del Castell donant-li una nova imatge i una nova energia a través d’un símbol de pau tan icònic i potent com són les flors.

La intervenció artística decorarà diferents espais del Castell, amb pintures i elements corporis de gran format amb flors de molts tipus, pintades amb estils i tècniques diverses. Cada zona d’intervenció tindrà el seu propi enfocament: des de l'humor absurd i surrealista de decorar els canons amb corones de margarides, a la ironia d'usar gira-sols al Revellí, on abans hi havia un monument d’agraïment al dictador, o la poesia d'il·lustrar lliris delicats en el lloc on van afusellar Lluís Companys.

El projecte té una vocació lúdica i participativa, amb un llenguatge visual, fresc i vitalista. Aquesta vocació lúdica es reflectirà en accions com la possibilitat de viure en directe la creació de l’obra: els dies 2 i 3 d’abril Philip Stanton i el seu equip elaboraran in situ el mural que s’ubicarà al pati d’armes, serà una activitat oberta al tots ciutadans, i el diumenge dia 3 a partir de les 15h d’accés gratuït.