Moujuïc, festival de dansa i moviment. 18 i 19 de setembre

03.set.2021

Moujuïc és un festival pensat per endinsar-se en el món de la dansa contemporània, les arts del moviment i els llenguatges del cos en les seves hibridacions escèniques; un cap de setmana que convida a descobrir la pluralitat diversa del teixit emergent i creatiu de la ciutat.

Amb la voluntat de dinamitzar la cota superior del parc de Montjuïc proposem una programació de qualitat, accessible a tothom, en col·laboració amb la Fàbrica de Creació del Graner. Una proposta profundament democratitzadora, amb la voluntat d’esdevenir un primer contacte al món de les arts escèniques.

Aquesta primera edició ofereix, el cap de setmana del 18 i 19 de setembre, dues peces diàries triades per donar a conèixer els processos de recerca i creació de les artistes a un públic divers, des de l’accés a la cultura com a vector principal. La dansa contemporània i les arts del moviment encara són força desconegudes,  de vegades complexes, sense unes nocions bàsiques per a la seva comprensió, o sense enderrocar el mur rere les quals, massa sovint, se situen. És per això que les peces aniran precedides d’una introducció a càrrec del servei de mediació del Castell i del Graner, facilitant així eines de lectura que puguin despertar la sensibilitat entorn els llenguatges del cos, garantir una millor experiència per als públic i, també, permetre que tothom s’hi pugui sentir interpelat.

El programa vol afavorir la circulació per l’entorn del Castell, un enclavament ideal per a la visibilitat d’aquests treballs fora dels espais convencionals. Podeu veure el calendari i la programació en aquest enllaç. Es posaran a la venda 200 localitats per a cada un dels dies, seguint en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries. El preu per a un dia serà de 3€ amb una consumició, i el de tots dos de 5€, també amb una consumició diària, les entrades estan disponibles en aquest enllaç. Perquè volem posar-ho fàcil: una proposta lúdica i cultural, un lloc comú per la trobada i la celebració de la dansa.

 

PROGRAMA

DISSABTE

17:00 Obertura de portes: accés al recinte del castell.

17:50 Mediació peça 1

18:00 Peça 1: Residència 0. Companyia Llego Tarde.

19:00 Pausa. Accés a: 20” del Col·lectiu Symbiosi al Pati d’Armes

19:50 Mediació peça 2

20:00 Peça 2: Cossoc. Anamaria Klajnšček i Magí Serra.

 

DIUMENGE

17:00 Obertura de portes: accés al recinte del castell

17:50 Mediació peça 1

18:00 Peça 1: Tradere. Laia Santanach.

19:00 Pausa. Accés a: In Habit del Col·lectiu Symbiosi al Pati d’Armes

19:50 Mediació peça 2

20:00 Peça 2: roges. Miquel Barcelona.

Una producció del Castell de Montjuïc ambla col·laboració del Graner, Fàbrica de creació.

El Graner, centre de creació de dansa i arts vives és un espai per a la investigació, la creació i la producció artística, flexible i en moviment constant. Des del programa d’acompanyament a artistes emergents, promovem la integració amb el territori i la visibilització dels seus treballs de recerca dins la ciutat, en col·laboració amb altres agents i estructures, oferint així oportunitats d’aprenentatge per als creadors/es i facilitant recursos per a la investigació de nous materials.

Des del Castell de Montjuïc, en tant que equipament de ciutat amb una gran afluència de públic internacional, és imperatiu recuperar i consolidar la relació de l’equipament i la pròpia muntanya amb els barris de l’entorn immediat per tal de garantir-ne l’ancoratge a la ciutat i, per extensió, el reforç de la vinculació emocional de l’entorn amb una muntanya que li pertany. Un dels eixos de treball del Castell de Montjuïc és el diàleg entre creació, memòria i patrimoni. Mitjançant la col·laboració amb la Fàbrica de creació del Graner, volem propiciar i fomentar els espais oberts com a espais de recerca i difusió de la dansa, més enllà de l’estudi i la caixa negra.