Nits al castell

25.maig.2021
El mes de juny al Castell segueix sent sinònim de programació cultural de qualitat. El 2021 recuperem els bons costums i tornen la música i les arts escèniques a les Nits al Castell La programació de les Nits al Castell d’enguany fa un salt endavant, estrenem nou festival i recuperem els clàssics. Els caps de setmana de juny brillaran amb llum pròpia al pati d’armes del Castell!

Obrim el mes amb una novetat d’allò més potent. El 5 i 6 de juny el festival l Say It Loud al Castell, una producció del Castell i la cooperativa Quesoni. Serà un cap de setmana ple de música en directe amb tarda-vespre de concerts i una jornada d’accés gratuït amb activitats per a totes les edats, amb aposta per propostes artístiques que durant el confinament han agafat la seva maduresa creativa i es presenten com alguns dels espectacles més interessants d’aquesta temporada.

L’11, 12 i 13 de juny, Festival Píndoles, teatre breu en espais vius, de 18:30 a 23h, el festival tindrà lloc en 3 espais a l'aire lliure de la fortalesa: pati d'armes, canó i pou. Durant aquests tres dies es podran veure les 6 obres que han rebut el suport a la creació (Babar, Cicles, Elektrisches Blau, L’habitació dels objectes perduts, La Imatge i Malo Banco), 6 estrenes d’altres obres seleccionades també en la convocatòria oberta realitzada al mes de febrer (Mandra, Recorda’m, S’ha acabat el bròquil, Només vull dormir tranquil·la, Tomàquets i Sense tu), i a banda, es programaran 3 obres de la primera edició del Festival Píndoles (Missatge Terra-Lluna, Peep Show i Que algú apagui el llum) i es reprogramaran 3 obres que no van poder realitzar-se l’any passat amb motiu de la pandèmia, totes elles d’altres disciplines i seleccionades en la passada convocatòria 2020 (La crisis de la imaginació, Ní Pío i No verbal).A més, cada un dels dies es realitzarà un concert que esdevindrà el fi de festa de cada jornada. Els concerts seran d'Uma, Lu Rois i Itzipa. 

El 19 de juny circ amb"Pals"  de la cia ciclicus de 20 a 23h  Pals és un espectacle de circ contemporani de la companyia Cíclicus dirigit per Leandro Mendoza Artagaveitia. Un col•lectiu d’artistes de circ itinerants ha patit una pèrdua: un membre de la troupe ha mort. Per tal d'assumir la seva absència i viure col•lectivament el seu dol, els integrants de la companyia retran un gran homenatge a l'artista desaparegut i al seu procés de transformació en unes cendres que simbolitzen la seva metamorfosi. Ara els cal trobar un lloc on dipositar les cendres del company desaparegut per tal que pugui seguir el seu curs i tornar a integrar-se en la Natura. En aquest homenatge ritual, entraran en joc tot tipus d’invents que suggereixen un diàleg continuat amb el concepte de canvi, de transformació.

Per tancar les Nits al Castell, el 26 de juny tornarà el Poetry Slam  20 a 23h,que omplirà el castell de Poesia i interpretació, de paraula i escena. El Poetry Slam és una competició poètica àgil i dinàmica que dóna el protagonisme tant als poetes com al públic. Escolta, riu, aplaudeix, emociona't amb les poesies i les paraules que ompliran, durant una nit, el pati d'armes del Castell. El Castell comptarà amb servei de bar i restauració durant el concert i amb bus de baixada gratuït fins a plç Espanya des de les 22:30h a les 23:30h