Creació i museus 2019: "Nightingale"

El Castell de Montjuïc entra a formar a part del programa “Creació i Museus” en el marc del Festival Grec amb l’obra “Nigthingale”, de la coreògrafa Ana Barroso, que ha creat aquesta peça de forma específica pel Castell.

“Nigthingale” és una coproducció del Graner, l’Ajuntament del Barcelona en col·laboració amb el Castell de Montjuïc i el Festival Grec. L’obra és una creació site-specific que dialoga íntimament amb l’espai històric i de representació del Castell de Montjuïc. Una peça de dansa contemporània que pretén reflexionar sobre l'absència com a metàfora i, en concret, sobre l'absència de referents femenins i la invisibilització de les dones en la història.

NIGHTINGALE

“Una llum. Algú que et cuida, una mare, una verge. Llum blanca i plàstic. Un àngel. El so de la màquina que et cuida. Líquids, plàstic, xiulets. Plàstic blau. Verí. Verí que et cuida. Una llum blanca que camina. Líquids, blau. Una llum que camina i se'n va. Monja, verge, àngel i mort. Més llum i sempre plàstic.”

Fitxa Artística

Direcció: Ana Borrosa

Interpretació: Elena Lalucat, Uxía Pérez, Rosalía Zanón

Vestuari: Majes

Música: Telemann

Assessorament artístic: Roberto Fratini

Fotografia: Nora Baylach

 

Programa Creació i Museus

Museus i espais culturals de la ciutat acullen, amb motiu del Grec Festival de Barcelona, tot de propostes escèniques de disciplines diverses que mostren el potencial creador dels artistes vinculats a les fàbriques i espais de creació de la ciutat.

El Graner

El Graner és un centre dedicat a l’atenció de tot el que s’esdevé en l’àmbit de la dansa i els llen­guatges del cos. La missió d’un equipament públic dedicat a la creació com el Graner és ser capaç d’atendre i dialogar amb cada procés de creació que acull. Així, els nostres esforços estan centrats en ser un espai obert, disponible i flexible, capaç de generar les condicions adequades per a la creació i establir un diàleg fructífer i constant amb el nostre entorn.

Més informació sobre el Graner aquí.