Rutes guiades

Les rutes guiades de CAMINA MONTJUÏC presenten recorreguts per diferents espais de la muntanya per descobrir les seves històries, racons i entorn natural. 

Ruta 1: “Montjuïc en el temps.”

Recorregut general per la història de la muntanya de Montjuïc, des dels ibers a l’actualitat passant per les pedreres romanes, la construcció del Castell, l’exposició universal del ’29 i els Jocs Olímpics del ’92. Una ruta per descobrir la importància de la muntanya per a la ciutat de Barcelona.

Properes dates: 22 d’abril, 10 de juny. Hora: 10:30h

Ruta 2: “Els camins de l'art de Montjuïc.”

Ruta guiada per les diferents escultures del Parc de Montjuïc, per conèixer la seva història i reflexionar sobre la representació dels cossos en l’espai públic, des de la perspectiva de gènere, i com aquesta representació influeix en l’imaginari col·lectiu de la societat.

Properes dates: 25 de març, 24 de juny. Hora: 10:30h

Ruta 3: “De Montjuïc al paral·lel, de les fontades als teatres.

Ens endinsarem en la part més lúdica i social de l’ús de la falda nord-est de la muntanya per descobrir un espai de revetlles i fontades en temps passats. Entre els teatres del paral·lel i les fonts de Montjuïc va existir una zona d’oci, diversió i llibertat sexual no absent de clarobscurs.

Properes dates: 15 d’abril, 20 de maig. Hora: 10:30h

Ruta 4: “Montjuïc, una muntanya plena de vida.”

Ruta per conèixer l’evolució geològica de la muntanya i la seva biodiversitat actual, des dels espais enjardinats, als boscos que dominen la part alta de la muntanya. Una ruta per gaudir de la natura sempre de cara al mar mediterrani, descobrint la flora i la fauna que amaga la muntanya.

Properes dates: 11 de març (boscos-1), 1 d’abril (boscos-2), 6 de maig (zones d’aigua), 3 de juny (penya-segats). Hora: 10:30h

Ruta 5: “Montjuïc, una muntanya de memòries.”

La ruta ens portarà des del Castell fins al Cementiri de Montjuïc, tot establint un diàleg al voltant dels diferents espais de memòria, i la funció d’aquests espais de recuperar, interpretar i preservar el nostre passat i que permeten conèixer i comprendre la nostra identitat. Analitzarem la muntanya com a centre de memòria ciutadana en debat permanent, no exempt de polèmica, i d’una gran densitat física i simbòlica.

Properes dates: 18 de març, 29 d’abril, 27 de maig. Hora: 10:30h

Ruta: “Baixem de la muntanya!"

Els diumenges a la tarda el Castell proposa baixar de la muntanya fent una passejada multi temàtica pels seus jardins i monuments. El recorregut comença amb una petita introducció de la història del Castell de Montjuïc per tot seguit baixar per diferents camins de la muntanya per acabar a la font màgica. Un passeig on tothom podrà compartir històries, experiències i coneixement sobre diferents aspectes relacionats amb Montjuïc.

Dates: Tots els diumenges tarda d'abril, maig, juny, setembre i octubre a les 18:00h.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
  • Preu: Gratuïtes amb reserva prèvia a través del web del Castell.
  • La ruta guiada té una durada de 1h 30min aproximadament.
  • S’aconsella dur calçat còmode i aigua.  
  • El punt de trobada i d’inici de les rutes és al Castell de Montjuïc. (Excepte la Ruta 3 "De Montjuïc al Paral·lel", que el seu punt d'inici és davant del Teatre Arnau, a l'Av. Paral·lel.)