Rutes guiades

Les rutes guiades de CAMINA MONTJUÏC presenten recorreguts per diferents espais de la muntanya per descobrir les seves històries, racons i entorn natural. 

Ruta 1: “Montjuïc en el temps.”

Recorregut general per la història de la muntanya de Montjuïc, des dels ibers a l’actualitat passant per les pedreres romanes, la construcció del Castell, l’exposició universal del ’29 i els Jocs Olímpics del ’92. Una ruta per descobrir la importància de la muntanya per a la ciutat de Barcelona.

Ruta 2: “De Montjuïc al paral·lel, de les fontades als teatres.

Ens endinsarem en la part més lúdica i social de l’ús de la falda nord-est de la muntanya per descobrir un espai de revetlles i fontades en temps passats. Entre els teatres del paral·lel i les fonts de Montjuïc va existir una zona d’oci, diversió i llibertat sexual no absent de clarobscurs.

Ruta 3: “Montjuïc, una muntanya plena de vida.”

Ruta per conèixer l’evolució geològica de la muntanya i la seva biodiversitat actual, des dels espais enjardinats, als boscos que dominen la part alta de la muntanya. Una ruta per gaudir de la natura sempre de cara al mar mediterrani, descobrint la flora i la fauna que amaga la muntanya.

“Baixem de la muntanya!"

Els diumenges a la tarda des del Castell es proposa una passejada multi temàtica pels jardins i monuments de Montjuïc. El recorregut comença amb una petita introducció de la història del Castell per tot seguit baixar per diferents camins de la muntanya i acabar a la font màgica. Un passeig on tothom podrà compartir històries, experiències i coneixement sobre diferents aspectes relacionats amb Montjuïc.

Dates: Tots els diumenges tarda d'abril, maig, juny, setembre i octubre a les 18:00h.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
  • Preu: 4€ amb reserva prèvia a través del web del Castell. / L'activitat "Baixem de la muntanya" és gratuïta.
  • La ruta guiada té una durada de 2h aproximadament.
  • S’aconsella dur calçat còmode i aigua.  
  • El punt de trobada i d’inici de les rutes és al Castell de Montjuïc.