Programes comunitaris

El Castell de Montjuïc treballa per ser un espai per la inclusió tot participant en projectes comunitaris i entitats que promouen la cultura i la xarxa comunitària.
APROPA CULTURA

Apropa Cultura és una xarxa de programadors que s'uneixen per facilitar l'accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat de la mà de les entitats social.

El Castell de Montjuïc hi participa en diferents propostes i programes:

  • Visites guiades al recinte del Castell i a les exposicions temporals, tenint en compte les necessitats diverses de cada grup.
  • Accés a la programació d'espectacles i festivals del Castell a un preu reduït.
  • El "Museu s'Apropa": programa d'activitats a residències que generen dinàmiques per elevar l’estat d’ànim, treballar els processos cognitius, augmentar les relacions interpersonals i viure l’experiència estètica per gaudir d’una vida saludable i d’una bona salut mental.
ELS MUSEUS T'ESPEREN

El projecte s’adreça a les persones usuàries dels Casals i Espais de Gent Gran de la ciutat i del Servei VinclesBCN.

L’objectiu del cicle és donar a conèixer, difondre i apropar a les persones grans de la ciutat els museus de Barcelona i d’altres municipis del territori més proper. A més, vol demostrar als participants que els museus no són espais elitistes reservats a certs grups, sinó que són espais on aprendre, passar-s’ho bé i socialitzar amb altres persones.

Les diferents activitats del cicle no segueixen un fil conductor entre elles, sinó que cada museu ha organitzat la seva pròpia proposta, com recorreguts virtuals, tallers amb objectes antics, jocs de memòria o diàlegs a través de les obres o col·leccions. Ara bé, totes les visites han comparteixen el tret característic de ser molt participatives i promoure la conversa entre els i les participants.

El cicle ‘Els museus t’esperen’ és una iniciativa de la Taula de treball de Museus i Accessibilitat en col·laboració amb el Departament de Promoció de Persones Grans de l’Ajuntament de Barcelona, i  amb el suport de la Diputació de Barcelona.