Tallers de música
Propostes formatives per fer des de casa

TALLER DE MÚSICA AMERICANA D'ARRELS
Amb Enma Fernández 

El pianista Enma Fernández imparteix un taller sobre música americana d'arrels, a manera d'introducció. Partint de les seves experiència i gustos musicals i prenent com a base el piano i els pianistes característics de l'estil. El taller està dividit en càpsules de 6 minuts aprox. que van des dels fonaments del jazz a New Orleans fins al blues de Chicago. El taller està dirigit a tots els públics amb especial atenció a aquells que els interessa l'evolució del piano en aquests estils. Aquesta activitat forma part del circuit Barcelona Districte Cultural.

El taller està secundat per playlist i bibliografia recomanada a més d'anècdotes.

Trobaràs les playlists al nostre Spotify

1. NOVA ORLEANS: Ragtime, dixieland, hot jazz


2. NOVA ORLEANS: Rhythm'n'blues a New Orleans

3. NEW ORLEANS: Trad, indian, second line

4. CHICAGO BLUES: BOOGIE WOOGIE

 

5. NAIXEMENT DEL ROCK'N'ROLL

 


HARMÒNICA DE BLUES

Lluís Souto és el professor d’Harmònica de blues de l’Albareda. Al blog Litres de blues i xarxes publica recomanacions d’actuacions, programes de ràdio i entitats relacionades amb el blues. També en aquesta web trobareu seleccions de discos de blues, documentals, pel·lícules i concerts i llibres de blues. També trobareu playlists d'harmonicistes al canal de Youtube:

En aquests vídeos, protagonitzats per Lluís Souto, veureu com tocar l'harmnòinica segons l'estil de grans músics d'aquest instrument: 

Sèrie “Blues harmònica on the beach”

  1. Sonny Terry

  2. James Cotton

  3. James Cotton – Coronavirus edition

  4. Big Walter Horton 

Recursos per aprendre a tocar l'harmònica
En aquests webs trobareu més informació interessant sobre l'harmònica de blues i recursos per aprendre a tocar-la:

  1. https://www.bluesharmonica.com/home

  2. https://www.sonicjunction.com

  3. https://harpvard.com/

  4. https://www.fredyarmonica.net/ 


FENDER PLAY

Fender, la llegendària marca de guitarres elèctriques, us ofereix dues setmanes gratuïtes per accedir a les seves aplicacions per aprendre a tocar instruments. Hi trobareu classes de:


ÒPERA PER A YOUTUBERS

Romina Krieger, professora del taller de Cant i tècnica vocal, participa a la iniciativa Òpera per a youtubers, engegada per Joventut de l'Hospitalet. En aquests vídeos us parla de la Traviata i El barber de Sevilla. En trobareu més al canal de youtube


LA SALA, ESCOLA DE MÚSICA DEL POBLE-SEC

L'escola La sala del Poble-sec comparteix tutorials per aprendre a tocar instruments. En aquest vídeo, tutorial de piano per tocar el Clar de lluna:

 


CLASSES AMB XAMFRÀ, ESCOLA DE MÚSICA I ESCENA

L'escola Xamfrà ha editat la sèrie de vídeos Confit, en què els professors de l'escola proposen lliçons i idees per practicar instruments. Els podeu trobar al canal de youtube

En aquest vídeo, Riad, professor de percussió de Xamfrà, ens ensenya els sons fonamentals de la darbukka i alguns ritmes bàsics per començar a practicar. 

Aquí trobareu més vídeos de percussió oriental:

Percussió de Mesopotàmia

El riad i el DAF

En aquest vídeo, l'Iñaki us fa una proposta de polirítmia amb percussió corporal:

Compartir