ARTS ESCÈNIQUES
Vídeos d'obres de teatre i dansa

Us presentem les companyies d’arts escèniques en residència a l’Albareda i també obres de teatre o peces de dansa que les companyies o els teatres ofereixen en obert.

Recordeu que trobareu recursos a les xarxes socials amb les etiquetes #NoEtDesballis i #teatrealsofà


EN RESIDÈNCIA A L’ALBAREDA

YO SOLO QUERÍA BAILAR (CIA. UNA I UNA)

El projecte sorgeix de la necessitat de les dues intèrprets i coreògrafes (Laura Lliteras i Marina Fullana) de qüestionar-se la seva activitat, de posar-se en crisi constantment per tal d’arribar al límit del procés creatiu, de la seva carrera, formació, ofici, relació, existència.

Creen un dispositiu de peces dins de la mateixa peça que representa el procés que segueixen per a la seva creació.

"Fa vint anys que mos coneixem i quinze que ballam juntes. És la primera vegada que estam tant de temps separades. Així i tot, seguim juntes, a distància, connectades a la nostra manera. Un miratge ballat realitzat per Unaiuna (Laura Lliteras i Marina Fullana), Joan Coll, Rafel Latorre i Jordi Nadal."


KHALED

Un projecte escènic on el viatge d'en Khaled cercant refugi és l'espai per parlar de la revolta, la violència, la por, la solitud i l'espera. Un projecte que amplifica la veu de les migrants i refugiades per denunciar els usos i abusos d'un sistema, el nostre, que s'alimenta de la guerra i la violència per mantenir el seu creixement.

En un moment on els discursos de l'odi i de la por no deixen de créixer, posem a escena veus petites i concretes que ens parlen de tots nosaltres. Una proposta escènica experimental que fuig de victimismes i paternalismes, que convida a reflexionar sobre la nostra condició de refugiats, de nòmades, de desarrelats, de proletaris, de persones confrontades. Cap on anem? De què fugim?

Escrit i dirigit per: Martí Sancliment.

Amb: Ali Aksoy, Imad Amrah, Leila Er Rabiai i Georgi Dimitrov.


HERDEIRAS (ANCORAE DANZA)

La companyia cia. de dansa Ancorae Danza prepara HerdEiras, un espectacle de dansa amb influències flamenques i gallegues. Una tornada a l'essència del gest ballat, a l'arrel dels cercles de dones que viatja de manera transgeneracional.

Direcció: Andrea Jiménez


MARGES (CIA. COSINES SEGONES)

Marges tracta de l’abús, el maltractament, la violència i la hipersexualització dels cossos, mai però, d’una forma explícita.

La narrativa es trenca, no segueix cap linealitat, les històries es creuen, varien i s’interrompen, com si a vegades les paraules fossin massa dures com per ser verbalitzades. Llavors és el cos qui s’expressa, el cos exposat, el cos violentat o el cos inert, exhibit com la imatge de la silueta d’un paisatge.

Vuit dones es miren. No s'han vist mai anteriorment però tot i aixíes reconeixen. Es crea entre elles instantàniament una sòlida sinèrgia degut a un impuls comú: aixecar un projecte teatral. Així neix Les Cosines Segones, una companyia sorgida de la casualitat, fruit d'una llavor completament causal: Marges, el seu primer espectacle.

La companyia té la voluntat de crear des de la multidisciplinarietat, on l'espai físic i sonor, el text, la interpretació, l'escenificació i la producció es teixeixin de forma paral·lela i horitzontal, co-existint i retro-alimentant-se les unes amb les altres.

Ver las imágenes de origen


AMORFA

La companyia Amorfa és un projecte jove amb l’objectiu es treballar amb el teatre i la dansa inclusiva per crear un llenguatge propi des de la performance.

Es presenten amb aquest vídeo fet durant el confinament.


ELS TEATRES EN LÍNIA

ORACLES THEATRE STUDIO

La sala de teatre del Poble-sec Oracles organitza Quarantena Edition (Open Mic) al seu canal de YouTube. Consulta la programació setmanal al web d'Oracles Theatre Studio
 


DAU AL SEC

La sala d'arts escèniques del Poble-sec Dau al sec ofereix contingut online gratuït a través de les xarxes socials.


SALA HIROSHIMA

L'espai independent del Poble-sec, dedicat a les arts escèniques, la música en viu i el pensament contemporani, continua actiu a xarxes. Segueix-lo aquí


LA PICONERA

La Piconera, espai de creació i formació en dansa i arts escèniques de Sol Picó, ofereix càpsules de formació de dansa i ioga a Instagram.


MERCAT DE LES FLORS

Mercat de les Flors ofereix espectacles de dansa programats en obert per a que #NoEtDesballis

A més, teniu accés als Retrats coreogràfics, en què descobrireu la intimitat creativa dels artistes i companyies que han passat pel Mercat de les Flors les darreres temporades. 


TEATRE LLIURE

El Teatre Lliure ofereix programació digital #ElLliurealSofà perquè... #TheSowMustGoOn  


SALA FLYHARD

Cada setmana aquesta Sala Flyhard de Sants us ofereix alguna de les obres que s'han representat al seu escenari.


VERSUS GLÒRIES

Estrenada a la Sala Versus Glòries el dia de Tots Sants del 2018, Eli és una obra amb text de Roc Esquius que van interpretar els actors Pep Anton Muñoz i Jaume Casals en els papers de pare i fill. El seu director va ser Antonio Calvo. Eli va ser una obra a mida per als dos actors. Ells mateixos la van encarregar a Esquius. El títol és el nom d'una màquina que en aquesta ficció el pare regala al fill, un artefacte amb el qual es poden crear diferents personalitats i que, com a conseqüència, fa que mai et sentis sol. Però aquest regal desencadena que els dos personatges treguin fora tot allò que s'havien guardat dins de feia anys i s'enfrontin als seus sentiments.

Ara, la sala us l'ofereix en obert al seu canal de Vimeo.

  


SARAB, AL TEATRE AKADÈMIA

El Teatre AKadèmia us ofereix inFaust, un muntatge representat durant la temporada 2018-2019.

A més, al seu canal de Youtube trobaràs muntatges, peces curtes i càpsules d'artistes i col·laboradors.


OBRES EN OBERT

MAL MARTÍNEZ, HUMOR I HOSTIES

Sol davant el perill, sense quarta paret ni mètodes, ni maquillatge, ni ximpleries. Amb humor i hòsties!  Mal Martínez es presenta davant el públic acompanyat únicament de la seva inseparable guitarra cadete Roca de 95 cm. Amb ella farà sorgir les seves cançons i les seves històries. 

La podeu veure a Vimeo amb la contrasenya: malmartinez. 


MÀTRIA

Creada i dirigida per Carla Rovira, Màtria és un espectacle documental que parteix de la família de l’autora per parlar dels mecanismes de la memòria i de les polítiques de justícia, reparació i representació. Un espai circular, en què ens veiem les cares, per debatre sobre les narratives de l’oblit. Un desaparegut, les oblidades i la història.


EXPLICADANSA

Una mirada pedagògica i històrica sobre la dansa contemporània. La companyia Explicadansa, integrada per el veterà ballarí i performer Toni Jodar i la productora Beatriu Daniel presenten la història de la dansa contemporània des d'una visió vivencial i parlada en forma de conferència espectacle.

Aquest és el primer vídeo d'una sèrie de tres. A sota us deixem els enllaços de les dues sessions següents.

Segon vídeo

Tercer vídeo

Compartir