RESISTÈNCIA DIGITAL: QUÈ FAN AMB LES MEVES DADES? VIRTUAL (NOU)

Dimecres
De 19 a 20.30 h

28/10/2020 > 11/11/2020
Preu: 13,98 €

Per què (pràcticament) tots els serveis a Internet són avui gratuïts?Què passa quan accepto les cookies? Les xarxes socials canvien l’opinió pública? Per saber què s’amaga a internet, reflexionarem sobre la protecció de dades, el rastreig o les fake news i obtindrem recomanacions per navegar i/o (tele)treballar amb més seguretat amb el politòleg i expert en ciberseguretat Enric Luján. Aquest taller es realitza de forma virtual.

Sessió 1

Smartphone: El símbol de la revolució tecnològica en curs. Realitzarem una anàlisi dels problemes de seguretat associats a aquest dispositiu des de les perspectives social i tècnica, amb l’objectiu de trobar altres protocols i eines que reverteixin la seva tendència a adquirir control sobre totes les facetes de la nostra vida.

Sessió 2

Internet: Com hem arribat fins aquí? L’actual estructura de la xarxa i el domini de les grans plataformes. Assumirem el repte que suposa portar una vida digital al marge dels gegants tecnològics i l’economia de les dades, explorant alternatives a nivell de model, programari, configuració, proveïdors i pautes de conducta que podem seguir com a usuaris.

Sessió 3

A la conquesta de l’opinió pública: Intoxicadors i verificadors d’informacions polítiques. Veurem com es coordina una campanya de difusió i el rol de les xarxes de bots per generar artificialment ressò mediàtic i quins comportaments podem adoptar per evitar ser manipulats. A banda, comprovarem la funció dels verificadors de notícies en aquest nou context.

Inscriu-te clicant aquí 

Professor/a: Enric Lujan

On: Centre Cultural Albareda
Adreça: C/ Albareda 22-24

Inici d'inscripció: 04/09/2020

Web: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Telèfon: 934 433 719
Email: ccalbareda@ccalbareda.cat

Compartir