COM COMBATRE L'ECONOMIA DE L'ATENCIÓ? (VIRTUAL) (NOU)
Club de lectura virtual de 4 sessions

Dijous
De 19 a 20.30 h

25/11/2021 > 16/12/2021
Preu: 18,63 €

Sota el capitalisme de plataforma, la nostra atenció s'ha convertit en un bé escàs i valuós. L'acceleració i el multitasking formen part de la nostra experiència quotidiana: escoltem els àudios de WhatsApp a velocitat 1.5, consumim stories d'Instagram que desapareixen després de 24h i sentim que hem de veure totes les novetats de Netflix, HBO, Amazon Prime i Dinsey+. El problema és que les solucions que normalment es plantegen a aquest problema operen dins de la mateixa economia de l'atenció: programes de desintoxicació digital, esborrar-nos les xarxes socials, fer meditació i mindfulness, etc. Són solucions pensades des d'una perspectiva individualista i hiperproductiva, que busca reinvertir l'atenció per fer-la més rendible (ja sigui en termes econòmics o de creixement personal).

Davant d'això, què podem fer? Les assagistes Jenny Odell i Marina Von Zuylen desenvolupen propostes originals, que qüestionen l'economia de l'atenció i ens permeten imaginar noves formes de combatre-la. En aquest club de lectura llegirem i discutirem plegats les seves propostes, posant-les en comú amb altres lectures i obrint nous itineraris bibliogràfics. 

Programa:

Sessió 1: introducció a 'Cómo no hacer nada', de Jenny Odell
Sessió 2: discussió de l'assaig
Sessió 3: introducció a 'A favor de la distracción', de Marina Von Zuylen
Sessió 4: discussió de l'assaig

Professor: Eudald Espluga Casademont
Llicenciat en Filosofia i Màster en comunicació i estudis culturals per la Universitat de Girona, actualment treballa com a periodista cultural. Ha col·laborat en mitjans com La Fronde, El Salt, PlayGround, Vice, RAC1, Ràdio Primavera Sound o Núvol. És autor dels assajos Les passions ponderades (Capità Swing), Mediterròniament i La catalanitat emocional (Biblioteca del Núvol), escrit al costat de Damià Bardera. També ha participat en el llibre col·lectiu Humanitats en acció, coordinat per Marina Garcés (Raig Verd).

INSCRIU-TE AQUÍ

Professor/a: Eudald Espluga

On: Centre Cultural Albareda
Adreça: c/ Albareda, 22-24

Inici d'inscripció: 06/09/2021

Web: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Telèfon: 934 433 719
Email: ccalbareda@ccalbareda.cat

Compartir