Taller Liceu a la Fresca: Descobrim Manon Lescaut
Amb Joan Martínez Colás

De 11:00 a 13:00

09/06/2018
Preu: Gratuït

Manon Lescaut va ser estrenada el 1893 a Torí. És la tercera òpera Giacomo Puccini després de Le Villi i Edgar, i significà el primer gran èxit de de l’autor italià. El llibret, escrit per diversos autors, està inspirat en la novel·la Història del cavaller Des Grieux i de Manon Lescaut, d’Abad Prévost. La magnífica música de Puccini s’adapta perfectament al caràcter dramàtic del text en què l’amor, el desig, la passió i la mort són les protagonistes. El personatge protagonista, Manon, esdevé una heroïna com Norma de Bellini o Leonora de Beethoven. Un personatge important per entendre una altra de les grans protagonistes de les obres de Puccini, Tosca.

En aquesta sessió sobre Manon Lescaut que servirà de preàmbul a la sessió d’òpera a a la fresca, aproparem la història i la música d’aquesta magnífica òpera a partir de diversos exemples històrics i enregistraments de referència. Una gran ocasió d’aprendre diversos aspectes de l’òpera abans de gaudir-la com a espectador.

Taller impartit per Joan Martínez Colás (cantant d'òpera i divulgador musical).

 

*Gratuït, cal inscripció prèvia a info@auditorisantmarti.net o presencialment a la 3a Planta del Centre Cívic Sant Martí*

Compartir