Composició fotogràfica
Nou!

Dimecres
De 19.30h a 20.45h

06/10/2021 > 24/11/2021
Preu: 42.59€

En aquest taller de composició fotogràfica desenvoluparem el pensament visual com a factor de comprensió i creació visual. Tractarem elements constitutius de la composició fotogràfica i els seus diferents usos al llarg de la història de la fotografia d'una manera lúdica.
Saber compondre és tan important com conèixer tècnicament la teva càmera! Aquest taller té com a finalitat incentivar processos creatius guiant els participants en la concepció i realització d’un treball fotogràfic personal. 

Metodologia:
El taller és teòric-pràctic. A partir de la presentació teòrica i de les imatges seleccionades per als diferents continguts, es proposaran jocs i exercicis visuals i s’orientarà els assistents al voltant de les seves fotografies.

Programa:
1. Relació figura-fons. Direcció de les formes en relació al enquadrament. L’enquadrament i el centre focal com a ordenadors visuals. Ritmes lineals al pla. Diferents sistemes compositius: Regla dels terços i la proporció àuria. Conceptes de superposició i juxtaposició de les formes.
2. L’espai. Profunditat de camp. Representació de la tridimensionalitat en el pla. La perspectiva i la fragmentació espacial. La formació de la imatge i la distància focal. Geometria de la formació de la imatge.
3. El moviment. Concepte de exposició fotogràfica. Moviments de desplaçament. Moviments de rotació. Factors causants del grau de borrositat d'una imatge fotogràfica. Seqüències fotogràfiques. El concepte de sèrie. Diferents representacions de temps en la fotografia.

A qui va destinat:
Aquest taller està destinat a totes aquelles persones que gaudeixin observant i fotografiant el seu entorn. Per a aquells que vulguin desenvolupar la seva creativitat a través de la càmera. No cal tenir coneixements previs de fotografia.

Material necessari:

Una càmera digital.

 

⇒Inscriu-te aquí!

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i les corresponents restriccions, l’activitat s’adapta per a que pugui realitzar-se de forma virtual o presencialment, reservant-se el dret d'adaptar les sessions, respectant a usuaris i tallerista.  Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció.

 

Professor/a: Francisco Gómez

On: Centre Cívic Barceloneta
Adreça: C/ Conreria 1-9

Inici d'inscripció: 13/09/2021
Fi d'inscripció: 23/09/2021

Telèfon: 93 256 33 00
Email: formacio@civicbarceloneta.com

Compartir