El gest i la veu: Ressonàncies i dissonàncies
Nou!

Dissabte
De 11h a 14h

19/02/2022
Preu: 18.80€

Descripció general del taller i objectius:

Quins són els vincles entre la veu i el moviment?
Com escoltar les reverberacions de les nostres accions?
I si el què realment veiem no coincideix amb el què escoltem?
Com fer del cos un canal que el travessen veus?
I si ens enfoquem més en el dir i no tant en el què diem?
Què passaria si estiguéssim més alerta als actes d’escoltar que de parlar?
Què passaria si la veu produís gestos i els gestos sons?

Aquestes són algunes de les indagacions inicials que explorarem en aquest intensiu. Aquí dedicarem una atenció específica a les possibles connexions entre veu y gest, desenvolupant una relació d’escolta recíproca.

Així, a partir de diverses pautes de composició instantània, buscarem compondre cossos polifònics, activant situacions dissonants en les quals puguem escoltar amb tot el cos, aquest és el repte!! Aquesta serà una oportunitat per enfocar la materialitat del cos i de l’espai, així com la possibilitat adquirir significats mitjançant el llenguatge. Una investigació on la perplexitat sobre el món i la pràctica escènica donen pas a tensions i a la formació ) o desintegració de cadenes de sentit.

Biografia del tallerista: João Lima (brasil 1980)

Actua com a coreògraf, performer i docent en diverses organitzacions artístiques. Va formar part del Curs d’Investigació i Creació Coreogràfica del Fòrum Dança a Lisboa, complementant la formació ESSAIS al Centre Nationel de Danse Contemporaine de Angers (França).
Des de fa vint anys que actua i ensenya teatre i dansa a Amèrica llatina i a Europa. Imparteix cursos en diferents institucions, com ara a l’Institut del Teatre de Barcelona, al Mercat de les Flors, La Visiva, a l’Àrea Dansa, al TragantDansa, al Teatro Hermilo Borba Filho, Penitenciaria Femenina do Bom Pastor, etc.

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i les corresponents restriccions, l’activitat s’adapta per a que pugui realitzar-se de forma virtual o presencialment, reservant-se el dret d'adaptar les sessions, respectant a usuaris i tallerista. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció.

Professor/a: joao Lima

On: Centre Cívic Barceloneta
Adreça: C/ conreria 1- 9

Inici d'inscripció: 20/12/2021
Fi d'inscripció: 14/01/2022

Web: https:inscripcions.civicbarceloneta.com
Telèfon: 93 256 33 00
Email: formacio@civicbarceloneta.com

Compartir