Exposició “HABITAR ELS MARGES” a cura de Valentina Gaia Lops i Ida Barbati

Imatge de Valentina Gaia Lops i Ida Barbati

Dijous
De 19.30h a 21h

02/03/2023 > 31/03/2023
Preu: Gratuït

Del 2 al 31 de març 

Exposició “Habitar els marges” a cura de Valentina Gaia Lops i Ida Barbati.

Inauguració dijous 2 de març a les 19.30h. Performance inaugural de Frank Trobok i Laura Llargues Gratacós.

A partir del pensament de Bell Hooks, que planteja la noció de marge com un espai d'obertura radical, estètica i crítica, convidem artistes i persones creatives a reflexionar sobre què vol dir habitar els marges.

Quines vivències emergeixen des dels marges? Com ens podem reapropiar d'aquesta posició?

Aquest espai expositiu vol ser un lloc per compartir mirades des d'un lloc no normatiu, no hegemònic i interseccional.

 

Artistes: Margarita Tkachuk, Carla Marina Cassullo, Cristina Reid, Silvia Ramos, Frank Trobok, Ilaria Sartori, Charlotte Nordgrensewell, Luci Retamar, Maybuch Victorel, Las Herederas de Lilith, Flavia Totoli, Rebeca Salas, Silvia Friesneda Prieto, Florencia Cid,  Viviana M., Maria Antonia Mateu Salvà, Elisabet Belmonte Rivera, Asociación Cultural Tudanzas, Júlia Morera, Paloma Rodríguez, Lena Wurz, Naiara Hernantes, María Monegro, Aldana Fiandrino, Dennise Valeria y Tania Arenas, Ona Juan, Marta Mouns Macias, Júlia Torres, Tamy Kogan, Valentina Gaia Lops, Ida Barbati, Guerthy Gutiérrez, Cristina Candela, Pilar Talavera, Colectivo A Tres Voces, Inma Sáez Gazo, Calzxon Roto i Dennise Valeria, Colectivo Hazlo tu Pink, Odilia Mezquia, Mariana Cabello, Agnieszka Gasiorek, Raquel F. Couto, María Paz Aedo i Silvia da Riba, Sara Díaz, Sejal Parekh, Alícia Port Linares, Shetza Chicacausa, Anastasia Oleinik, Alicia Sibón Galdames, Emanuela Frisari, Miriam Bautista Martínez, Judith Belmonte Rivera, Ana Izarzu, Laura Llargués Gratacós, Montserrat Aránega, Entuvida, Anna Prokh, Casandra T.

 

Exposició programada en el marc del 8 de març –Dia Internacional de la Dona-

 

Activitats vinculades


 

Accions performatives

Dimecres 15.03 (18:00 – 21:00h)

Frank Trobok. Cos trencat

Dennise Valeria, Inma Sáez Gazo i Calzxon Roto.  Que altres siguin el normal

 

Dimecres 22.03 (18:00 – 21:00h)

Colectivo Entuvida. Paco i Lucia

Pilar Talavera. Tindràs que fer-ho de qualsevol manera

Colectivo A Tres Voces. Morts de l'Aigua

 

Dijous 23.03 (18:00 – 21:00h)

Monserrat Aránega. Diari de una (no) estimada

Anna Prokh. The Darkroom

Laura Llargues Gratacós. La nostra cinquena cantonada

 

Laboratoris comunitaris || Gratuïts // Amb inscripció prèvia!

Apunta-t'hi trucant al 93 256 33 00 o per email a:

visuals@civicbarceloneta.com || habitarlosmargenes@gmail.com

 

Dissabte 04.03 (15:00 – 18:00h) // HazloTuPink. Taller de pegats

Aquest taller sorgeix de l’interès per la pràctica de crear pegats com a eina artística desenvolupada en un entorn underground. Els pegats com els entenem neixen a l’escena punk i són fonamentals per a les construccions d’identitats dissidents i la formació de comunitat, a part de l’interès a promoure un entorn de treball col·lectiu com a lloc de desenvolupament de diàleg. La creació com a acte col·lectiu que es contraposa a la hiperindividualitat del sistema capitalista.

Els pegats també generen interès com eina de reciclatge i arranjament de roba que és fonamental per a un no-consum ecosostenible.

El taller començarà amb una xerrada introductòria sobre la rellevància dels pegats per la sostenibilitat i creació d´identitats subversives i de comunitat, seguirà amb la creació de stencil DIY i la realització de gràfiques tèxtils amb diferents tècniques DIY (stencil, a mà lliure, mixta) i acaba amb l'aplicació de pegats a peces amb diferents tècniques DIY (diferents tipus de costura a mà, imperdibles, grapes).

Necessitats tècniques:

Els materials necessaris per al taller són teles i plàstics reciclats, pintura tèxtil i altres eines que seran proporcionats pel col·lectiu.

Informació per als participants:

Portar peces i teles reciclables (facultatiu).

Màxim 20 persones.

 

 

Dissabte 11.03 (15:00 – 17:00h) // Maybuch Victorel. El que estreny

La proposta és una trobada oberta amb dones, trans i dissidències per establir un espai d'escolta i posar veu a tot allò que ens estreny. El poder de dir és un dret guanyat i quan ens prenen aquestes llibertats ens estrenyen.

La proposta és una invitació a evocar, posar veu i paraula a tot allò que ens incomoda. Per por, de la vergonya, el context, les pressions; la paraula s'estanca i no drena.

Aquest taller és una invitació a posar la nostra veu col·lectiva i formar un paisatge sonor mitjançant diferents exercicis: moviment, escriptura espontània i sons. Anirem “traient” tot allò que ens estreny. Aquests sons seran gravats per després bolcar-los a l'ordinador i formar un paisatge sonor com a manifest col·lectiu de tot allò que ens estreny en aquest món que moltes vegades sembla estret de llibertats.

El paisatge sonor proposa inundar l'espai amb el so de les nostres veus per evocar les incomoditats rígides i transformar-les.

 

Dissabte 11.03 (18:00 – 21:00h) // Associación Cultural Tudanzas. Laboratori de dança teatre + performance Vermell Tabú

Rojo Tabú es centra en la temàtica de la menstruació, està obert a dones, homes i persones no binàries, interessades a investigar el tema i desconstruir els tabús relacionats amb això. El treball segueix la Metodologia Tudances per l'Art Comunitari: a cada projecte hi ha tres línies d'actuació:

Aquestes línies d’actuació serveixen per organitzar la planificació de les activitats dutes a terme, tenint en compte les finalitats, objectius i els col·lectius a qui es destinen. D'aquesta manera, a través d'un procés de cocreació col·lectiva recollim informacions diverses sobre vivències personals, tant de cossos menstruants i no menstruants per crear després una peça de Dansa-Teatre Comunitària.

 

Xerrada / Taula rodona // Dilluns 27/03 (19:00 – 21:00h)

 

EN AQUESTES ACTIVITATS HI HAURAN IMATGES SENSIBLES PER A UN PÚBLIC MENOR DE 18 ANYS. ES RECOMANA LA PRESÈNCIA DELS PARES I/O TUTORS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On: Centre Cívic Barceloneta
Adreça: C/ Conreria 1-9

Telèfon: 93 256 33 00
Email: visuals@civicbarceloneta.com

Compartir