Jordi Solé - assessorament artístic
assessorament artístic

L'actor, creador i pallasso Jordi Solé és una de les persones col·laboradores del projecte 'EL VIVER'

La companyia resident podrà optar a dues sessions d'assessormaent artístic i una reunió de planificació d'aquestes amb un dels nostres artistes col·laboradors.

 

- - -

Jordi Solé Andrés

 

Actor, creador i pallasso treballa i estudia des del 1998 en el món del teatre i el moviment, donant una especial atenció a la recerca d'un llenguatge personal en l'àmbit de l'humor i el cos.  Format al Col·legi de Teatre de Barcelona durant 3 anys i especialitzat en clown amb professors d'arreu. Paral·lelament ha complementat la seva formació en l'àmbit del gest i l'expressió amb seminaris de dansa contemporània, mim, comedia dell'arte, lluita escènica, bufó, etc.

 

Des del 2016 és actor de la companyia internacional de teatre de carrer Kamchàtka interpretant els espectacles Fugit, Habitaculum i Kamchàtka arreu del món (Japó, Brasil, Xile, Alemanya, Bèlgica, Irlanda, Anglaterra, etc..)

 

En la seva tasca de pallasso cal destacar la feina que realitza amb la ONG Pallapupas  des del 2017 desenvolupant activament el projecte de pallassos d’hospital per adults al ICO de Bellvitge compaginant-ho amb la tasca per nens a altres hospitals de Barcelona.

 

Destaca també la seva participació com a membre de la cia. de clown Carlo-Mô & Mr. Di, on actua sota el pseudònim de Mr. Di, amb qui des de l'any 2000 treballen creant i produint espectacles propis que s'han representat per tot l'estat. Destaquen les produccions Teatro de lo Infame, Colirios de Grandeza, I2 (idos)Don Carlo TrageDi (te lo adVERDÍ, Giuseppe) estrenades amb èxit a a la Sala Muntaner de Barcelona i produïdes amb la col·laboració del CONCA i Gesto es todo, aWish i aTush tres espectacles d’humor sense paraules amb els que han treballat tant a sala com al carrer.  En l’apartat de teatre de carrer en destaca la creació d’Humortal,espectacle de carrer itinerant que s’ha representat arreu del món amb gran èxit de la mà de la cia EFS.

 

Com a actor destaquen la interpretació a l'espectacle Abans del món hi havia un món dirigit per Raquel Tomàs i AREAtangent i estrenat al Festival Grec '09 així com la col·laboració permanent amb les companyies Eléctrico 28 en els espectacles Entre Tazas y Momentos Estelares de la Humanidad, Teatre Obligatori i La Closca o la tasca d’animador de públic en programes de Televisió com La Nit dels Òscars (Mediapro), El Gran Dictat (Mediapro), Tot o Res (Mediapro) i Boom!  (Gestmusic).

 

Com a director sobresurt la feina realitzada amb la cia. Las Sisters en l’espectacle Cabaretazo, producció estrenada a El Molino de Barcelona el 2016 i la direcció dels espectacles de clown En busca del amor de David Beltran i El Gran Circo de la cia Pernassos de gira per Mèxic el 2019.

 

Jordi Solé actualment també es professor de clown a diferents centres de la ciutat de Barcelona des del 2008 i ha realitzat cursos intensius a diferents punts de la geografia espanyola. Actualment gestiona i co-dirigeix des de l’any 2011 l’espai de creació teatral i de pedagogia del clown, Factoría DiMô.

 

 

Links d’interès:

 

Espectacle aTush: http://vimeo.com/193734746

Espectacle Perdó (teaser): http://vimeo.com/65721872

Espectacle aWish: http://vimeo.com/157216437

Web cia Kamchatka:  http://www.kamchatka.cat

Compartir