Teatre: “Fadwa”
Mostra final residència artística

Dimecres 22 de gener a les 20h

Preu: Gratuït

FADWA és una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan. Escrita a dues mans per Mar Casas i Clara Garcés, s’inspira en la trajectòria vital de la poetessa per explicar la situació emocional del poble palestí, mostrant tota la riquesa cultural i de resistència, que existeix i persisteix, ben viva, en els territoris ocupats.

Dues actrius emprenen un viatge pels pobles palestins i descobreixen no només el sentit profund de la poesia de Tuqan, sinó també l’existència d’una forta xarxa de resistència cultural que les inspira per a la creació d’aquesta obra.

FADWA és un espectacle de Mar Casas i Clara Garcés, produït per l'Associació Catalana per la Pau.

 

EQUIP

Dramatúrgia, direcció i interpretació: Mar Casas i Clara Garcés

Mirada externa: Lali Álvarez, Violeta Antò i Magda Puig

Traducció poemes: Paula Alba, Mar Casas i Clara Garcés

Espai escènic: Mar Casas, Clara Garcés i Sara Bertran

Disseny d’il·luminació i espai sonor: Xavi Gardés

Suport tècnic: Pau Matas

Arranjament musical: Glòria Garcés

Coordinació: Tere Palop i Carla Rabell

Producció: Associació Catalana per la Pau

 

 

"Crear aquesta peça teatral sobre la figura de Fadwa Tuqan i la seva poesia és, sens dubte, un dels treballs més bonics que hem fet fins ara. Quan l’Associació Catalana per la Pau va proposar-nos escriure una obra sobre el llegat poètic de Tuqan vam posar-nos a treballar per intentar comprendre el sentit profund dels seus versos des d’una perspectiva no només biogràfica, sinó també entenent la seva mirada política vers els convulsos esdeveniments que succeïen al seu país en aquells moments. 

Parlar de Fadwa Tuqan és parlar de Palestina, de la ocupació dels seus territoris i de la forta xarxa de resistència cultural que manté viva la incansable lluita per la llibertat. El poble palestí es manté ferm, i ho demostra a través de la seva expressió artística, igual que ho varen fer la Fadwa i el seu germà Ibrahim Tuqan -també poeta-, en l’època que varen viure.
Només ens queda donar les gràcies per aquest meravellós viatge."
Clara Garcés i Mar Casas

On: Sala d'actes
Adreça: Rambla Prim, 87

Compartir