MUSEU #DesDeCasa

Cada diumenge una visita virtual a un museu #DesDecasa, vinculada al Cicle vigent de la programació.


 CICLE MARÇ LILA:

1. Diumenge 22 de març dins el Cicle #MarçLila, vàrem visitar virtualment la col·lecció de 'Dones Artistes' del MNAC, podeu visitar-la aquí. 

2. Diumenge 29 de març dins el Cicle #MarçLila, vàrem visitar virtualment la col·lecció de 'Fuera del canon. Las artistas Pop en la col·lección' del Museo Reina Sofia, podeu visitar-la aquí. 

Sobretot no deixeu escapar el recull de fotografies de Pilar Aymerich, on podem trobar la famosa fotografia de la tancada de dones dels treballadors de la fàbrica Motor Ibérica o imatges de la presó de dones de Trinitat, visiteu-la aquí.  


 CICLE ABRIL ROMANÍ

1. Diumenge 5 d'abril dins el Cicle #AbrilRomaní, vàrem visitar virtualment la col·lecció d'arts visulas de 'RomArchive', un exhaustiu treball de digitalització de l'art i la cultura Sinti i Romaní, reivindicant-la des de l'autorepresentació. Podeu visitarla aquí. 

Dins la col·lecció destacàvem el curtmetrgatge 'Pages of My Book' de Galya Stoyanova , fotògrafa Búlgara. No només desafia la discriminació racista i estereotips en el curt, si no que aplica la subjectivitat d'una dona gitana en el procés d'habitar una ciutat. Podeu veure'l aquí.

 2. Diumenge 12 d'abril, visitem el 'Museu Virtual del Poble Gitano a Catalunya' , un museu interactiu dedicat a la cultura gitana.

 Aquest museu va sorgir en un dels grups de treball del les TIC del Pla integral del Poble Gitano que coordina la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària. El Museu virtual del Poble Gitano a Catalunya és el resultat de més de quatre anys de treball conjunt entre l’administració, associacions gitanes, persones expertes i la Universitat Oberta de Catalunya.

Actualment és conduit per Rromane Siklovne amb Pla Integral del Poble Gitano.


 SANTa JORDIna 2020

1. Diumenge 19 d'abril, en motiu de la diada de Sant Jordi, fem un recorregut per les Biblioteques més curioses i boniques, gaudint de la sintonia de l'aquitectura i els llibres en aquests edificis. La selecció la fa el diari El País en l'apartat de viatges: Biblioteques

2. Diumenge 26 d'abril, després de la setmana de llibres, dracs i roses, visitem el primer Museu d'Art Digital on les roses prenen el protagonisme en algunes intal·lacions: El MORI Building DIGITAL ART MUSEUM, a Tokio

Es converteix en pioner gràcies a un grup interdisciplinar que treballen amb l'objectiu de fer confluir l'art, la tecnologia, el disseny i el món natural. Amb el concepte 'borderless' s'expressa l'objectiu del museu, fusionar-nos amb l'art i ser part d'ell. Destaquem la instal·lació del bosc, on les roses i altres flors, animals, i visitants són l'essència de l'obra. 


 1 de MAIG, DIA DEL TREBALLADORa 

1. Diumenge 3 de maig, amb la el Dia del treballador i treballadores ben present, vivitem l'exposició de 'La Vaga de la Candenca' al 'Museu d'Història de Catalunya'. L'exposició està divida en tres àmbits: el context, la vaga i la llarga lluita per les 8 hores. Les imatges de fotoperiodistes i d’humoristes gràfics, les filmacions, l’aportació de documents originals i les reflexions de protagonistes dels fets són els recursos que utilitza l’exposició per relatar visualment els esdeveniments, identificar alguns dels seus protagonistes i apropar- nos a l’època.


CICLE FEM BARRI

1. Diumenge 10 de maig, #FemBarri i visitem l’expo ‘Besòs: A Noble Ecosystem’ de les artistes DuaeCollective, en residència a FabraiCoats.

Un col·lectiu format per Luna Coppola i Silvia Campidelli, que treballen en el camp de la investigació visual contemporània.

El col·lectiu desenvolupa projectes i investigacions artístiques amb un enfocament multidisciplinari i transversal, mitjançant l'ús de vídeo, fotografia, dibuix, noves tecnologies, cartografia, so i combinant un intercanvi de coneixement, dinàmiques col·laboratives, creativitat i temes ambientals que exploren les interseccions entre: art, tecnologia, ecologia i ciència.

2. Diumenge 17 de maig, a a punt d'acabar la setmana de l'arquitectura, us proposem visitar l'Espai Digital de l'Arquitectura Catalana Moderna i Contemporània del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Les dones arquitectes, com en tantes altres professions i àmbits, han estat històricament invisibilitzades. Compartim aquest recull d'iniciatives i documents de les companyes de Celobert Cooperativa que visibilitzen i posen en valor el paper de la dona en l'àmbit tècnic.

3. Diumenge 24 d'abril, fem visita familiar a la proposta del Museu Marítim, un vídeo conte dedicat a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib, durant part del segle XVIII.

Nou museus catalans us presentem una col·lecció de vídeos contes que posen en valor nou dones rellevants de la cultura, la ciència i les arts. Podreu conèixer d’una manera lúdica i entretinguda de dones amb una biografia d’allò més interessant. Tots els contes estaran reunits al canal de Youtube expressament creat per aquest cicle de narracions infantils.

4. El diumenge 31 de maig acomiadem el cicle visitant l'exposició virtual: Parets, vides i identitats, creada des de l'equipament del Bon Pastor. Colors i ombres, mosaics i rajoles, gelosies i maons, un viatge fotogràfic que ens descobreix la constant transformació que ha experimentat el barri des del seu inici, no fa encara cent anys.


 CICLE #JUNYVERD

1. El diumenge 7 de juny visitem l'expo 'La biodiversitat del Besòs: ocells de riu', on i trobem representades les espècies d'ocells que podem trobar als tres trrams del curs baix del riu.

Adjuntem als annexes la Guia dels ocells comuns del Riu Besòs, editada pel Zoo de Barcelona i Consorci del Besòs, amb magnífiques il·lustracions d'Alex Mascarell. 

 

2. El diumenge 14 de juny visitem virtualment l'exposició de fotografies del 'Jardí Botànic de Barcelona' de la mà del Museu de Ciències Naturals de Barcelona . Els parcs de la nostra ciutat són motors de biodiversitat, benestar i salut per la natura i per al planeta, cal que els cuidem! 

Us convidem també a fer un volta virtual pel Jardí. 


SANT JOAN

1. El diumenge 21 de juny, a punt de celebrar la revetlla de Sant Jona, visitem l'expo 'Falles i fogueres. Focs festius als Països Catalans' que en ofereix el Museu Etnològic de BCN . El nostre calendari està ple d’expressions festives on el foc té un paper principal. Més enllà de les grans festes fogueres lligades a solsticis i equinoccis, el foc pot agafar diferents formes, algunes d’elles espectaculars com els correfocs, els balls de diables o els espectacles pirotècnics. També podem quedar embadalits per la senzillesa de la flama d’un fanalet encès en el ball de festa major o sotraguejats per la contundència d’una mascletà o d’una tronada.

 

 

Compartir