Cultura des de casa

Porta't la cultura a casa i obre una finestra a la imaginació i al coneixement! Música, art, literatura, història... Ara tenim més temps que mai, per què no l'aprofitem?

#TEATRE: CREA'T "I SI FEM L'OBRA DEL CYRANO?": Desprès d'haver interromput els assajos al nostre centre a causa de la crisis provocada per la covid-19, l'alumnat de l'IES Montserrat, ens presenta el seu CREA'T, resultat de tot aquest any de treball, fins i tot en línia. Us recordem que aquesta obra en francès plasma la intensitat de la vivència de l’amor en l’adolescència junt amb tot el que mou, com ara els complexes físics, la tristesa profunda pel rebuig, l’eufòria del desig...

 

#MÚSICA CLÀSSICA: El nostre especialista en música clàssica, Valeri Cabós, ens ha preparat una classe que tracta de l'estructura més comú de l'opera amb el suport de vídeos per exemplificar-ho.


 

#CONCERTS EN LÍNIA DEL MACBA: Aquest museu d'art contemporani es convida a gaudir de Distàncies a fi de mes, un cicle de performance musical que explora les noves formes de contacte en la distància, l'últim dissabte de cada mes durant el maig, juny i juliol. Cliqueu AQUÍ per a més informació

 

28a MOSTRA INTERNACIONAL DE FILMS DE DONES DE BARCELONA: Ahir va començar aquesta mostra de cinema dirigit per dones per tal de visibilitzar la cultura audiovisual femenina a través de la projecció de pel·lícules de directores d’arreu del món. Com que enguany el festival no es pot celebrar de forma presencial, disposa d'un canal a la plataforma de vídeo Filmin. Us deixen l'enllaç amb tota la informació AQUÍ

 

#MICROSÈRIE: Quan l'humor la clava, tal i com és en la realitat, és quan més gràcia ens fa: ens identifiquem amb els personatges i ens podem riure sanament de nosaltres mateixos. Tu voz interior, una microsèrie feta en els darrers dies, és un retrat fidedigne del dia a dia a dia a dia a dia i a dia d'un noi confinat, tot sol, a casa seva. Us presentem el primer capítol d'un total de 15. Com que no n'arriben als 2 minuts els podeu veure tots seguits.

TU VOZ INTERIOR - CAP 1 - TU PUEDES

 

 #MÚSICA: El Cor Jove de l’Orfeó Sarrianenc vol compartir amb totes i tots nosaltres aquest vídeo de la seva versió de "The Sound of Silence" resultat de moltes hores de feina i molta il·lusió.

THE SOUND OF SILENCE

 

 

#CREA'T VERSOS PERPLEXOS: El col·lectiu de dones Axoloti ens presenta en exclusiva un fragment d'aquesta obra a través de la interpretació de Somniar la Vida, una poesía inèdita de Victòria Gras.

 SOMNIAR LA VIDA

 

#TEATRE: L'alumnat de l'IES Montserrat, que fa un CREA'T al nostre centre, ens mostren alguns reptes artístics vinculats amb l'obra que estan preparant. A més, reciten uns poemes en francès fent un petit vídeo art.

Sembla que l'alumnat de francès de l'IES Montserrat està traient molt de profit del temps confinat. Ens segueixen arribant els assajos que realitzen des de casa de la obra "I si fem l'obra del Cyrano?" Asseure-us en el sofà per gaudir del teatre i aprendre una mica de francès!!!

 

#MÚSICA: Si no podem fer el concert al centre el fem des de casa. Us presentem a MISS LOOPITA, un duet musical que modernitzen el concepte d’home-dona-orquestra combinant la frescor de la música analògica amb el treball amb loops i barrejant músiques del món (cúmbia, reggae, calipso, funk, african, balkan, etc.) amb bases electròniques. Tot seguit us deixem algunes de les seves creacions: 

PLEASE LET ME DOWN

 VIBRA MI HERMANA

 THE LABYRINTH

 

#MÚSICA: Ens ha arribat "El Parque de Atracciones", un nou single de CHET, un grup de música pop que defineix el tema "com una estranya confluència entre textos melodramàtics i melodies dissenyades per fer moure la ment". Vols escoltar la canço?

 

#MÚSICA CLÀSSICA: El nostre tallerista de música clàssica Valeri Cabós ens ha enviat la seva reflexió sobre escoltar música. Música i Vida ens parla de l'experiència i els beneficis d'escoltar música en el nostre dia a dia. I és que és un bon exercici per fer a casa i en qualsevol moment. Si voleu llegir-lo, trobareu AQUÍ i l'annexe una mica més avall.

 #MICRORELATS: Heu escrit mai microrelats? Són relats breus de ficció en què, amb un màxim de cinc línies, heu de narrar una història intensa i sorprenent. Especial per als amants de la lectura i l'escriptura i per a totes les persones a qui vingui de gust. Tothom en pot escriure perquè els microrelats no tenen edat. Poden ser tan en català com en castellà, i els podeu enviar per escrit, en format de veu o gravats en video. Podeu llegir-los: AQUÍ

Per qui vulgui aprofundir en el format i aprendre de narrativa us proposem el ENTRAR AQUÍ 

 

 

 

 

 

Desprès d'haver interromput els assajos al nostre centre a causa de la crisis provocada per la covid-19, l'alumnat de l'IES Montserrat, ens presenta el seu CREA'T, resultat resultat de tot aquest any de treball.
Us recordem que aquesta obra en francès plasma la intensitat de la vivència de l’amor en l’adolescència junt amb tot el que mou, com ara els complexes físics, la tristesa profunda pel rebuig, l’eufòria del desig...
PODREU VEURE LA ESTRENA DE I SI FEM L'OBRA DEL CYRANO?, EL PROPER DILLUNS 15 DE JUNY, A LES 19H, AL CANAL DE YOUTUBE D'ARTISTES PEDAGOGS

Compartir