2019 - 2020

Projecte Prisma (setembre - desembre)

Participants: alumnes de 6è de primària de les escoles Ferran i Clua, Pompeu Fabra i Arrels

A càrrec de: l’entitat Teatreviu.cat

El projecte va consistir en sessions de taller de teatre que es van portar a terme a cadascun dels centres educatius amb l’alumnat de 6è i amb sessions conjuntes entre els diferents centres participants.

Els tallers culminen en una mostra conjunta on es representen les diverses peces teatrals, amb escenes de situacions d’assetjament escolar, de defensa del medi ambient, l’ús de pantalles, etc

Finalment també es fa una mostra de cada escola per a les families dels alumnes participants.

 

Sessió Bulling amb Xiula (gener)

Participants: alumnes de Escola Timbaler del Bruc i Escola Pegaso.

A càrrec de: Xiula

Procés participatiu de dues sessions en el que es construeix una cançó a partir de les necessitats del grup. En la primera sessió es fan dinàmiques de confiança en les que sorgeixen necessitats i temes que preocupen als alumnes, i a la segona sessió es construeix una cançó que es grava amb les veus dels nois i noies participants

 

Projecte El musical del barri (octubre - desembre)

Participants: 28 veïns i veïnes del barri o del territori proper. Coral inclusiva d’Arep, Cor Coral·lí, Escola Municipal de Música de Sant Andreu.

Organitzat per: Centre Cívic Can Clariana Cultural

Muntatge d’un teatre musical amb la participació de veïns i veïnes i la col·laboració de diversos grups, entitats i joves d’escoles de formació vinculades a les arts escèniques i a les arts en general. El projecte, té com objectiu generar una experiència col·lectiva i integrar participants de perfils i motivacions diverses que donin com a fruit un musical on el barri i les persones participants, siguin l’epicentre.

AQUEST PROJECTE S’HA VIST AFECTAT PER LA CRISI SANITÀRIA I L’ACTIVITAT DE MARÇ A JUNY HA SIGUT DE MANERA ONLINE. 

L’ESTRENA PREVISTA PEL MAIG 2020 ES POSPOSA PER A LA TARDOR 2020 AMPLIANT ELS ASSAJOS I LA DURADA TOTAL DEL PROJECTE.

 

Dia de l’orgull zombie (febrer)

Participants: joves d’entre 15 i 25 anys

A càrrec de: Casal de barri Congrés-Indians, Espai Jove Garcilaso i Centre Cívic Can Clariana Cultural

Els tres equipaments del barri acordem fer un projecte en comú enfocat a joves que gira a l'entorn de la celebració de la "Setmana de l'orgull Zombie".

S’organitza un Room Escape al Casal de barri Congrés-Indians en el que hi participen 6 grups de 10 joves. El final del joc és als patis de l’escola Ferran i Clua on hi ha una petita Survival Zombie en la que hi participen una trentena de joves del barri d’entre 12 i 30 anys fent de zombies. Aquests joves han fet un petit taller de teatre i caracterització de zombies. El maquillatge és a càrrec de Thuya.

L’activitat final, oberta a tothom, és un concert de Motorzombies a Can Clariana. Un grup de rock caracteritzat de zombies.

L'objectiu del projecte és treballar en xarxa els tres equipaments i aconseguir moure els joves del barri a través d'una activitat que els motiva, de la qual ells/elles en són protagonistes i també corresponsables de la creació.

 

Projecte de Teatre Social amb Instituts de secundària (gener – maig)

Participants: IES Alzina, Escola Ramon Llull, Escola Sants Innocents, IES Barcelona Congrés.

A càrrec de: Nus Teatre

Construcció -a través de sessions de taller setmanals- de diferents escenes teatrals que es representen en una mostra final conjunta on l’alumnat dels diferents centres educatius, comparteixen les experiències viscudes i reflexionen sobre els diferents conflictes tractats, tals com el masclisme, racisme, bullying, etc…

AQUEST PROJECTE S’HA VIST AFECTAT PER LA CRISI SANITÀRIA I S’HAN SUSPÈS LES SESSIONS A PARTIR DEL 13 DE MARÇ, AMB LA IMPOSSIBILITAT DE POSPOSAR-LES.

ES PROPOSA, PER A TANCAR EL PROJECTE, FER UNA SESSIÓ DE TEATRE-FÒRUM A LA TARDOR 2020 AMB NUS TEATRE ON ELS ASSISTENTS SIGUIN ELS ALUMNES DELS CENTRES PARTICIPANTS.

 

Projecte “Circ per a joves” (abril - juny)

Participants: joves d’entre 12 i 17 anys

Organitzat per: Centre Cívic Can Clariana Cultural amb l’assessorament de l’Ateneu Popular 9 Barris

Can Clariana vol seguir creixent en la divulgació del circ com una eina d’inclusió i de creixement personal i col·lectiu i, en aquesta ocasió, fem un projecte de circ orientat a joves. L’objectiu és introduir els/les participants en les principals tècniques del circ (malabars, equilibris sobre objectes, aeris...) a través de jocs que contribueixen a la cohesió del grup. El resultat final del taller, s’oferirà en públic com un retorn al barri de tot el procés i l’experiència viscuda pels nois i noies.

AQUEST PROJECTE S’HA VIST AFECTAT PER LA CRISI SANITÀRIA I HEM SUSPÈS LES SESSIONS DES DEL MARÇ 2020 SENSE POSSIBILITAT DE POSPOSAR-LES.

 

Compartir