2022 - 2023

Sessions de teatre social amb alumnes del Centre de Formació d’Adults Pegaso (octubre-desembre 2022)


Participants: 15 alumnes de GES 1 del Centre de Formació d’Adults Pegaso

A càrrec de: La Nave Va Teatro y Transformación

Les sessions estan dinamitzades a través d’eines teatrals com el Procés dramàtic o Pretextos Dramàtics que tenen en comú el seu caràcter participatiu i vivencial i permeten treballar:

• La comunicació des d’una perspectiva reflexiva i crítica.

• Trencar amb prejudicis i estereotips.

• Apoderar les persones participants.

Les sessions de teatre culminen en una mostra conjunta de tot l’alumnat participant on s’escenifiquen conflictes a través del teatre-imatge, que al seu torn serveixen per obrir una sessió de dinàmiques teatrals conduïda pel propi alumnat i seguida pel públic assistent.

 

 

El musical del barri familiar: Escola de Rock (novembre 2021-juliol 2022)


Participants: 8 adults i 6 infants (14 inscrits/es) de diferents famílies del barri o territori proper, amb la col·laboració de diferents grups i entitats culturals del territori.

A càrrec de: Mar Esteban

Projecte comunitari que va arrencar durant el curs 2018-2019 a Can Clariana i que, com a novetat, el curs 2021-22 es va adreçar al públic familiar. La peça a representar va ser Escola de Rock, basada en el musical americà School of Rock, que permet la participació d’infants i adults d’edats molt diverses. El projecte dirigit a famílies amb infants a partir de 3 anys i adults de totes les edats, consisteix en treballar durant tot el curs per a oferir un espectacle musical al mes de juliol.

L’objectiu és fomentar la intergeneracionalitat a través d’una activitat cultural, i apropar el teatre al barri tot teixint xarxa entre els veïns i veïnes i posant les famílies al centre.

 

 

El musical del barri familiar: Matilda (novembre 2022-juliol 2023)


Participants: 18 inscrits/es de diferents famílies del barri o territori proper, amb la col·laboració de diferents grups i entitats culturals del territor

A càrrec de: Mar Esteban

Durant el mes de novembre 2022 s’impulsa, per quart any consecutiu, “El musical del barri”. En aquesta ocasió també en format familiar. La peça a representar és Matilda, basada en la novel·la “Matilda” de l’escriptor Roald Dahl que permet la participació d’infants i adults d’edats molt diverses.

En aquesta edició del Musical està previst que hi participin altres entitats del barri. La data d’estrena serà el 30 de juny i l’1 de juliol de 2023.

 

Escoleta de Cultura (gener 2022 – novembre 2022)


Participants primera edició (gener – març 2022): 13 adults

Participants segona edició (març – maig 2022): 12 adults

Participants tercera edició (setembre - novembre 2022): 15 adults

Acompanyament: Eduard García i Guillem Pacheco

Projecte comunitari que té la voluntat de crear una petita comunitat d’espectadors vinculada al centre cívic. El projecte va dirigit a adults de totes les edats, on s’alternen sessions d’anàlisi que es realitzen de manera presencial a Can Clariana amb altres on el grup va a gaudir d’espectacles del Barcelona Districte Cultural o projeccions del Pantalla Barcelona realitzats a diferents centres cívics. L’objectiu principal és fomentar una visió crítica a través de la visualització i posterior anàlisi de diferents espectacles, i apropar la cultura al barri tot teixint xarxa entre els diferents equipaments de la ciutat.

 

 

Compartir