LaSúbita + Chey Jurado & Akira Yoshida

Dissabte
De 12 h a 12.45 h

13/03/2021
Preu: Gratuït

POLS

LaSúbita

 

Centre Cívic Can Déu  (Pl. Concòrdia)

Barcelona

13 de març, 12 h

Gratuït

25 minuts

 POLS és una peça de dansa i música que es comparteix com una instal·lació viva. Un viatge estètic tridimensional conformat per un cos de cossos en constant diàleg, que genera formes i figures que conviden a la hipnosi del qui les mira i a la seva múltiple significació.

 

POLS reivindica allò que no veiem, que ara s’exposa per ser mirat:

És POLVO que s’acumula i no es veu si no es mira.

És POLO com a extrem dels hemisferis.

És PULSO que tremola en el diàleg dels cossos.

 

POLS és un exercici de contemplació on l'espectador mai podrà veure-ho tot, però ho tindrà tot al seu abast.

 

LaSúbita és el col·lectiu que des del 2017 formen l’Emma Riba i la Laura Alcalà per  donar sortida als diferents projectes al voltant de la dansa que desenvolupen plegades. Han creat peces com Aurèlia, Amèlia i Carles (2017), basada en la composició instantània i la manipulació de la informació; A la panxa del bou (2018), una peça de carrer amb un toc d’humor que juga amb el temps escènic; POLS (2019), una exploració estètica que reflexiona sobre allò que no veiem encara que hi sigui; i Olor de menta (2019), a partir de poemes escènics de Joan Brossa en el marc del projecte “Balla’m un llibre” de l’APDC i la Generalitat de Catalunya.

 

Idea i direcció: Laura Alcalà i Emma Riba/ LaSúbita

Música i disseny de so: Jordi Claret

Interpretació: Laura Alcalà, Patrícia Hastewell i Jordi Claret

 

VÍDEO

https://vimeo.com/467765215

 

HITO

Chey Jurado & Akira Yoshida

 

Centre Cívic Can Déu  - Plaça Concòrdia

Barcelona

13 de març, 12:20 h

15 minuts

 

Gratuït 

Dues persones paren atenció en el que els fa semblants, buscant alguna cosa que ja tenen, però sense perdre el gust de buscar, transitant i alimentant l’emoció que neix del seu nexe, des del que és simple fins al que és simplement complex. Buscar fins a perdre el nord i, llavors, tornar a trobar: el viatge entre persones (Hito). Tot sovint depenem d’elements externs que faciliten les nostres vides, fins que aquestes coses realment acaben dirigint les nostres vides. Però, què succeeix quan perdem aquestes coses que donem per descomptades, aquestes coses que sentim com una extensió del nostre cos? Què succeeix quan perdem els elements materials? Què queda llavors? Com a humans, sempre estem buscant una direcció. Sense una direcció, estem perduts. Una vegada que els perdem, també perdem la nostra direcció, la qual cosa porta a una sola opció: una altra direcció. Perdre's també és bell i moltes noves opcions s'obren en l'horitzó.

Chey Jurado és un ballarí espanyol de danses urbanes, dansa contemporània i arts escèniques i de formació autodidacta. Al llarg del seu recorregut apareixen títols i col·laboracions diverses que l'acrediten com un ballarí i creador significatiu en l'escena actual: Redbull BC ONE, World of Dance, I Love This Dance, La Veronal... El 2016 crea i interpreta AGUA la seva primera obra com a solista, premiada en nombrosos certàmens de dansa urbana i contemporània. Això li permet submergir-se en nous projectes com GOMERA en companyia de Noé Chapsal, HITOen companyia d'Akira Yoshida i, per acabar, els que seran el seu segon i tercer projecte com a solista i encara en desenvolupament, RAÍZ i POR PARTE DE MADRE.

Akira Yoshida comença la seva carrera ballant breakdance. Amb el temps comença a interessar-se per altres formes de moviment i, després de rebre una beca artística del Govern de Navarra, realitza els seus estudis de dansa contemporània a SEAD. Ha treballat per a les companyies QuieroTeatro, Hungry Sharks, Roberto Oliván Performing Arts, Physical Momentum, Lali Ayguadé Co, etc. Ha cocreat els duets HITO amb Chey Jurado, Gizaki amb Lali Ayguadé, The Inglorious Fortune of Being a Performer amb Dunya Narli i Ahotsak amb Ziomara Hormaetxe. Ha treballat també com a assistent coreogràfic de Lali Ayguadé en la creació de la peça Shelter per a Verve Company i ho farà aviat amb la Companyia Nacional de Corea. Finalment, ha fet gires amb els seus solos Home i Burial of the Bark durant anys i ara combina les arts escèniques amb tallers en festivals internacionals i nacionals com B12, DeltebreDansa, etc. 

Creació i interpretació: Chey Jurado i Akira Yoshida

Música: A Silver Mt Zion - Mountains Made of Steam

Assistent de producció: Patti Hinchado

Promotor cultural: Bernabé Rubio - Rotativa Performing Arts

Fotografia: Ale Carmona

 

VÍDEO

https://vimeo.com/473769745

 

Cal inscriure's aquí

 

 

 

 

On: plaça de la concòrdia

Inici d'inscripció: 25/02/2021
Fi d'inscripció: 13/03/2021

Compartir