ELS CARTELLS I EL MODERNISME

04/05/2021 > 27/05/2021
Preu: Gratuït

La revolució industrial iniciada durant la primera meitat del segle XIX va suposar una nova manera de fer de la Industria i el Comerç. Ja no es tractava de la venda solament en l’àmbit local sinó donar a conèixer a tots els sectors els més amplis possibles geogràficament els nous productes i promoure la seva venda. La promoció dels productes per mitjà de la imatge gràfica va revolucionar la manera de fer publicitat i augmentar les vendes.

Aquests cartells van tenir el seu màxim esplendor coincidint amb una nova corrent artística que va començar cap al 1880 i que aquí a Catalunya es coneix com a Modernisme, Art Nouveau a França, Jugendstil a Alemanya, Modern Style a Anglaterra. Aquesta nova corrent artística es va perllongar fins a la dècada de 1920-1930.

La intenció d’aquesta nova corrent artística era fugir dels academicismes del moment i fer un nou tipus d’art més jove, lliure i modern, inspirat ens els objectes i les imatges de la natura i aprofitant els nous materials i medis gràfics nascuts en la Revolució Industrial.

El 1898 va ser un any decisiu pel Cartell Modernista Català amb una gran profusió de concursos de cartells entre els principals artistes de l’època promocionats per marques comercials com: L’Anís del Mono de Vicente Bosch, el Xampany Codorníu de Manuel Raventós, els Xocolates Amatller i molts altres. El principal guanyador d’aquests concursos fou Ramón Casas el més clar exponent del Modernisme Català.

Per mi ha estat un plaer el poder fer i presentar aquestes reproduccions dels grans mestres del Modernisme tractant d’obtenir el més acuradament possible el que crec que devien ser els colors originals dels cartells, ja que malauradament aquests estaven fets sobre paper d’impremta i amb tintes d’arts gràfiques, els quals no estaven pensats per una llarga durada i amb el temps perden vida i engrogueixen.

DEL 4 AL 27 DE MAIG

A càrrec d'Armand Valeta

Lloc: vestíbul

Tècnica Mixta d'Acrílic i Aquarel.la

On: vestíbul
Adreça: Plaça de la Concordia, 13

Compartir